biała czekolada - 5588 przepisów (strona:130/373)

360. 151

kokosowy owsiany placek* z malinami i białą czekoladą*z dodatkiem mleczka kokosowego i wiórek kokosowychPobiegłam. Tęskniłam za tym. Krótko bo krótko, ale biegłam.. cudownie znów czuć to coś.......W czasie leżenia plackiem było jeszcze San Marino o którym prawie zapomniałam. Z bardzo ładnym widokiem na morze i mnóstwem Polaków :D Po odpoczynku czas było zacząć, tą bardziej

More food, love and dreams
Domowa mleczna czekolada z orzechami 267

Wcześniej dodałam przepis na BIAŁĄ CZEKOLADĘ Z BAKALIAMI , a dziś postanowiłam przygotować domową mleczną czekoladę z orzechami laskowymi. Oczywiście zamiast orzechów możecie dodać rodzynki, jagody Goji i praktycznie wszystko, co lubicie :)  Składniki (na jedną tabliczkę): 3 czubate łyżki oleju kokosowego 2 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego 3 łyżki mleka 1 1/2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka

My Culinary Art
Wielkanoc- czekoladowe jajeczka 136

masła 150 g cukru 2 jajka 200 g mąki pszennej 2 łyżki kakao mleko 50 ml szczypta proszku do pieczenia     Dodatkowo: Czekolada biała 150 g posypka kolorowa ( biało czarna) 1 szt   Krok 1 Potrzebne nam są "foremki " ze skorupek jaj. nożem tłuczemy skorupkę po szerszej stronie jajka i delikatnie usuwamy skorupki. Przelewamy jaja(...)jajek. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu lekko tłuczemy jajka i obieramy nasze jajeczka. Krok 3  Rozpuszczamy czekoladę, maczamy w niej jajeczka tak do połowy i obsypujemy posypką ( kuleczki białe i czarne

Różowa kuchnia
MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY 167

soku z pomarańczy 1/3 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Dekoracje: plasterki pomarańczy blanszowane migdały serduszka z białej czekolady perełki cukrowe lukier plastyczny posypka Delecta Decorada: maczek mango Wykonanie:   Ciasto: Pomarańczę parzymy gorącą wodą, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok - bierzemy 2 łyżki soku

Kuchnia MagdaLeny
Przerwa na herbate 109

czego i taki nie zdążymy zrobić? Cieszmy się z Świąt, które nadchodzą... Ucierane babeczki z żurawiną i czekoladą składniki 200 g mąki 100 g miękkiego masła 125 g białej czekolady 100 g suszonej żurawiny  2 jajka 80 g cukru 1 jogurt naturalny - 200 ml 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g płatków migdałowych wykonanie: Masło ucieramy z cukrem

Przysmaki Karolki
Słodkie środy - Świąteczny piernik z powidłami śliwkowymi 148

częścią i smarujemy boki i wierzch.  Wstawiamy do lodówki na kilka godzin by powidła zastygły.  Przygotowujemy polewę. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy starta czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji polewy. Oblewamy cały piernik, dekorujemy białym maczkiem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin by polewa zastygła

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort kosz z kwiatami 158

składnikibiszkopt* 6 jajek* 150 g cukru* 150 g mielonych migdałów* 75 g mąkikrem kokosowo-czekoladowy* 250 ml śmietany 18%* 125 g wiórków kokosowych* 100 g białej czekolady (np.milka)* 1 opakowanie bitej śmietany w proszkumasa krówkowa* 1 puszka gotowego gotowanego mleka skondensowanego* 2 łyżeczki kakao* 350 g margaryny Kasidodatkowo* biała masa cukrowa*barwnikiSposób wykonaniabiszkoptJajka ubić z cukrem, ubijać

Mix smaku
Sernik piernikowo-dyniowy 103

całej sparzonej pomarańczy łyżka mąki pszennej piernikowy spód: 200 g dowolnych pierników (ja użyłam pierników w czekoladzie, nadzianych dżemem) na wierzch: 2-3 dowolne pierniki (użyłam nadziewanych, w białej czekoladzie) 3 łyżki zagęszczonego, słodoznego mleczka kakaowego Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twaróg miksujemy z puree z dyni, cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, skórkę z pomarańczy i miksujemy

Mienta blog
Zielona babka ze szpinakiem, migdałami i białą czekoladą. 110

której smak szpinaku jest niewyczuwalny, a kolor ciasta przepiękny! Do tego chrupiące migdały i posmak czekolady… Składniki: 300 g mąki tortowej, 230 g mrożonego szpinaku, 100 g białej czekolady, 100 g migdałów lub migdałów w słupkach, 350 ml oleju rzepakowego, 3 jajka, 200 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, opakowanie proszku do pieczenia, cukier puder do posypywania Sposób przygotowania: Szpinak

Nie tylko w kuchni
Czekoladowe muffiny 111

sody 2 łyżki najlepszej jakości kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2 tabliczki czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 jajko draże w białej czekoladzie do dekoracji   Wykonanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180° C. Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i sól. Robimy wgłębienie

cucinare
Fasolove gofry. 154

Fasolowe gofry bananowo-kokosowe*;  z białą czekoladą i malinami, polane mleczkiem kokosowym *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym  bo dawno żadnych fasolowych gofrów nie było, i póki mam czas na wolny poranek, bo wrzesień dość intensywnie się zapowiada, aa, mimo wszystko w sumie to i tak go się już doczekać się nie mogę, szczególnie weekendów

More food, love and dreams
Szybkie trufelki z bakaliami 101

macie ochotę. Ja dodałam mix orzechów, mix suszonych owoców i trochę płatków kukurydzianych :) Składniki: 200 g czekolady (możecie użyć dowolnej, ja dałam 100 g gorzkiej i 100 g białej czekolady) 25 dag suszonych owoców i orzechów (ja dałam: orzechy włoskie, migdały siekane, migdały w płatkach, skórkę pomarańczową, suszone figi, daktyle, suszone morele, suszone śliwki i żurawinę) 2 łyżki płatków

My simple kitchen
Rolada biszkoptowa z kremem śmietanowo-krówkowym 530

chwilę. 7. Krem rozsmarowujemy równo na całym cieście. Zwijamy w roladę.  8. Do rondelka wlewamy odrobinę mleka i wrzucamy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Polewą oblewamy roladę. Ja posypałam ją dodatkowo startą białą czekoladą

Szefowa kuchni
689. Idealne serniczki z patelni, z ricotty. 138

lekko kokosowe ricottowe serniczki z patelni z białą czekoladą i malinamiZnalazłam proporcje i składniki idealne na serniczki z patelni, bo wcześniejsze próby kończyły się klęską albo nie do końca tak jak miało być, tym razem zdecydowanie się udało. Wróciłam, przynajmniej na tą chwilę, niedługo kolejny wyjazd, z jednej strony wyczekuje go z niecierpliwością, z drugiej odwlekałabym

More food, love and dreams
Czekoladowo-orzechowa "baba" 147

margarynymasa orzechowa * 200 ml mleka* 200 g cukru* 300 g orzechów włoskich* 2 łyżki masła lub margaryny* 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej* 2-3 łyżki rumu (niekoniecznie)polewa* biała polewa czekoladowa* mleczna polewa czekoladowaSposób wykonaniaciasto Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka(...)resztę masy, rozsmarować, przykryć ostatnim płatem, docisnąć i odstawić do całkowitego wystygnięcia na ok. 1 godzinę.Wyjąć ciasto z formy, ciemną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z łyżką oleju i polać ciasto, następnie również w kąpieli widnej rozpuścić białą czekoladę i zrobić wzorki na ciemnej, dowolnie udekorować

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania