biała czekolada - 5588 przepisów (strona:130/373)

Truskawki w czekoladzie 119

szkoda ich jeść! Świąteczny deser na świąteczny dzień. Proste, piękne i smaczne. Składniki: • kilkanaście dużych truskawek z szypułkami • po 1/2 tabliczki czekolady białej, deserowej i gorzkiej • różne posypki cukierkowe Wykonanie: • Truskawki umyć z szypułkami, osuszyć. • W kąpieli wodnej rozpuścić każdą czekoladę osobno. Ja rozpuszczam w szklanej miseczce, którą wkładam

To co kocham
Lody truskawkowo - bananowe w czekoladowej miseczce. 98

owinąć w folię spożywczą i zanurzyć w roztopionej, płynnej czekoladzie. Czekolada szybko zastyga i łatwo można oddzielić ją od lodu i folii. Świetny efekt uzyskacie robiąc miseczki z białej czekolady, albo dwukolorowe.Wyglądają trochę jak kielichy tulipanów. Składniki na lody: 400g mrożonych truskawek 2 średnie banany 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki miodu Sposób wykonania: Do malaksera wkładamy mrożone

Kuchnia Pani Wiosny
Babeczki z białą czekoladą… 178

Dużo się ostatnio dzieje w naszej kuchni, a wciąż brakuje mi czasu na dodawanie nowych wpisów. Chociaż pogoda raczej jesienna … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
.562. w słoiczku po maśle orzechowym 108

płatki ryżowe na mleku sojowym z kakao, budyniem czekoladowym i białą czekoladą w słoiczku po domowym maśle orzechowym~ Zobaczymy co będzie dalej :) Zapowiada się fajnie

breakfast of dreams
White chocolate watermelon n strawberry 179

Składniki: na 4 porcje 1kg  arbuza 25 dkg truskawek tabliczka białej czekolady 50 ml soku z arbuza 50 ml rumu lub innej mocnego trunku Przygotowanie: arbuza kroimy w kosteczki, truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. przygotowujemy sos czekoladowy- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy będzie płynna zestawiamy z ognia dolewamy soku z arbuza i rumu. mieszamy

Luźna Kuchnia
356. Kokosowo. 100

Kokosowy budyń z suszona kostką kokosową, prażonymi wiórkami kokosowymi, białą czekoladą i bananem Idealne śniadanie na początek tygodnia Sprawdzian z polskiego odhaczony. W tym tygodniu jeszcze "tylko" dwa.Składniki: 100ml mleczka kokosowego 200ml mleka20g mąki ziemniaczanejłyżka wiórek kokosowych cukier/coś do posłodzeniaszczypta soli Odlewamy część mleka i mieszamy z mąką, resztę mleka wraz

More food, love and dreams
Kawowe brownie z pajęczyną na Halloween 303

szklanki mąki Szczypta soli Ciemna polewa: 90g  gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 8-9 łyżek mleka (może być też śmietana kremówka) 1 łyżka masła Jasna polewa: 90g białej czekolady 1 łyżka masła Masło wraz z gorzką czekoladą roztapiamy w garnuszku na małym ogniu. Następnie odstawiamy by nieco ostygło. Kawę rozpuszczalną zaparzam w 1/3 szklanki i również odstawiam do ostygnięcia

Kolizje Smaków
ciasto z musem czekoladowym 113

octu Składniki na mus czekoladowy: 250ml śmietanki 30% 1 czekolada deserowa 1 łyżeczka cukru pudru 0,5 opakowania serka mascarpone Składniki na mus śmietankowy: 250ml śmietanki 30% 1 biała czekolada 0,5 opakowania serka mascarpone Ponadto: amaretto maliny wiórki czekoladowe Biszkopt:  Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier.  Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu

Słodki Zakątek
Pavlova z czekoladą i marakują 169

Sylwester! Do usłyszenia w Nowym Roku 2017! Pavlova z czekoladą Składniki: na tort 8-10 porcji 5 białek 320 g cukru 1½ łyżki soku z cytryny 100 g białej czekolady 60 g pistacji 300 ml śmietanki, 36% 150 ml greckiego jogurtu, 10% szczypta waniliowej pasty 4 owoce marakui Nastaw piekarnik na 130ºC na termoobieg (bez termoobiegu 145ºC). W misce

codojedzenia
Biała czekolada na gorąco z marcepanem 195

Bardzo słodka czekolada o aromacie marcepanu. Rozjaśni nawet najbardziej ponury dzień Składniki • 1 l mleka • 100 g masy marcepanowej • 100 g białej czekolady • kilka kropli olejku migdałowego • 1 jajko • 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego lub mąki ziemniaczanej • 3 łyżki cukru lub innego cukru zastępczego • płatki migdałowe Sposób przygotowania 1. Z mleka odlać szklankę resztę mleka ugotować. Do ciepłego mleka

W królestwie smaków Beaty
Koktajl bananowy, idealny na śniadanie 169

Dekorujemy nasz koktajl chrupkami w czekoladzie, a żeby fajnie wyglądało to dajemy kształt gwiazdek.   *  Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może nam służyć również do innych celów.Pasuje do ozdoby ciast deserów,koktajli

Różowa kuchnia
Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera 172

Pyszne kakaowo czekoladowe ciasteczka , które najlepiej smakują jeszcze ciepłe gdy w środku znajduje się miękka czekoladaSkładniki:250 g mąki140 g masła100 g cukru pudru2 żółtka3 łyżki ciemnego kakaotabliczka białej czekolady Wykonanie:Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i kontynuować ucieranie. Wsypać  mąkę przesianą z kakao i dłońmi zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.Rozwałkować

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 218

masa:100 g białej czekolady180 ml śmietanki kremówki250 g serka mascarpone2 łyżki cukru pudru4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1,5 łyżeczki żelatynykakao do posypania ciastaWykonanie:W małym garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mleko i 60 g cukru, mieszamy. Kawę rozpuszczamy w dwóch łyżkach  gorącej wody i wlewamy do garnuszka  z masłem. Czekoladę łamiemy na małe

Kulinarne przygody Gatity
PIERNIKOWO-BANANOWO-KOKOSOWY SHAKE Z PALONĄ BEZĄ I DONUTAMI – istny foodporn! 236

białej czekoladzie – 3 szt * duży, miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód wielokwiatowy – 1 łyżeczka DO DEKORACJI: * mleczna czekolada ( roztopiona ) – do oblania ścianek słoiczka * donut z cukrem – przepis na dole * beza wloska – przepis na dole * pierniczki uszatki – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścianki słoiczka oblewamy roztopioną mleczną czekoladą, chłodzimy. Zimne(...)cukru zalewamy wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy aż osiągnie temperaturę 118C ( PILNUJEMY! ) W tym czasie ubijamy na sztywno białka pod koniec dodając resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim ( naprawdę CIENIUTKIM ) strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum ( CAŁKOWITE MAKSIMUM! ) Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 15 minut ) – w tym czasie beza będzie sztywnieć

Ostra na Słodko
nietypowe.. z burakiem. 138

Buraczane kokosowe trufle z fasoli; z wodą kokosową  w wiórkach i białej czekoladzie  nie sądziłam, że wyjdą a jednak i to całkiem łatwo

More food, love and dreams
Bananowe blondie z kawałkami czekolady 116

Blondie to jasna wersja popularnego brownie. W oryginale ciasto ma dodatek białej czekolady i zwykłej mąki, ale z rodzimej wersji postanowiłam zostawić tylko nazwę :) Ciasteczko jest niezwykle miękkie, pulchne i niesamowicie wilgotne. Jest także bardzo proste w wykonaniu. Jedyne czego potrzebujecie to dojrzałe banany i wyczucie własnej mikrofali. Zapraszam :) Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki syropu z agawy

Chocolate Muffin Blog
594. W drodze, bananowa jaglanka. 143

Bananowa kasza jaglana z jogurtem naturalnym z mascarpone, suszoną żurawiną, białą czekoladą i prażonymi migdałami Dzisiaj rano, na szybko,w drodze, bo późno spać poszłam i wstać mi się nie chciało, w słoiku do samochodu, w drugiej ręce z kawą biegłam. Kierunek Warszawa, Wilanów, 25km Orange Warsaw Maraton. Pobawiłam się dzisiaj w wolontariusza. Druga taka moja impreza

More food, love and dreams
,,Czekoladki z daktylami migdałami i marcepanem’’ 146

bajecznie proste do zrobienia. Owinięte marcepanem i polane czekoladą smakują po prostu wyśmienicie. Składniki: 30 suszonych daktyli 30 całych migdałów ok. 150 g masy marcepanowej ok. 200 g białej czekolady barwnik różowy dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier Sposób przygotowania: Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy

Podróż w kulinaria
Mazurek Czekoladowo- Czekoladowy z Bakaliami 159

zimnej wody szczypta soli Pomada: 200 g gorzkiej czekolady 70% kakao 1 puszka (530 g ) słodzonego mleka skondensowanego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) Góra: 50 g białej czekolady, grubo posiekanej 50 g mlecznej czekolady, grubo posiekanej 50 g gorzkiej czekolady, grubo posiekanej 80 g orzechów laskowych i pecan , pokrojonych na kawałki 40 g migdałów blanszowanych pokrojonych

Blondynka Gotuje
Białe Czekoladki z Jeżyną w Środku - Łatwe! 285

bananie proste. Smak? Rewelacja! Słodka czekolada i mokre, owocowe nadzienie, bomba nie tylko kaloryczna, ale i smakowa, a i wygląd ich mnie się podoba.  Składniki: biała czekolada kilka jeżyn Wykonanie: Tutaj musisz wlać wodę do niewielkiego rondelka i zagotować. Do miski o większej średnicy włożyć połamaną na kostki czekoladę, najlepiej ze dwie, trzy tabliczki. Kiedy woda się zagotuje

Blondynka Gotuje
Łatwe owsiane ciasteczka bez jajek 180

łyżki kakao - dowolne dodatki (posiekane orzechy, rodzynki, czekolada, jagody goji itp) Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, kakao i dodatki (u mnie jagody i posiekana biała czekolada). Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki.  Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić na kratce

CookYourself
Sernik czekoladowy 222

pokruszonych herbatników- najpierw ciemną potem jasną, pieczemy około 40 minut w temp 180-200"C po upieczeniu, posypujemy pozostałą czekoladą i zostawiamy w ciepłym piekarniku. podajemy oprószony kakao. Smacznego:) P.S jeśli wolicie słodkie ciasto do jasnej masy dodajcie roztopioną białą czekoladę, bądź zastąpcie czekoladę gorzką- mleczną

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania