soku z pomarańczy 1/3 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Dekoracje: plasterki pomarańczy blanszowane migdały serduszka z białej czekolady perełki cukrowe lukier plastyczny posypka Delecta Decorada: maczek mango Wykonanie: Ciasto: Pomarańczę parzymy gorącą wodą, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok - bierzemy 2 łyżki soku
Kuchnia MagdaLenyczego i taki nie zdążymy zrobić? Cieszmy się z Świąt, które nadchodzą... Ucierane babeczki z żurawiną i czekoladą składniki 200 g mąki 100 g miękkiego masła 125 g białej czekolady 100 g suszonej żurawiny 2 jajka 80 g cukru 1 jogurt naturalny - 200 ml 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g płatków migdałowych wykonanie: Masło ucieramy z cukrem
Przysmaki Karolkiczęścią i smarujemy boki i wierzch. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin by powidła zastygły. Przygotowujemy polewę. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy starta czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji polewy. Oblewamy cały piernik, dekorujemy białym maczkiem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin by polewa zastygła
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiskładnikibiszkopt* 6 jajek* 150 g cukru* 150 g mielonych migdałów* 75 g mąkikrem kokosowo-czekoladowy* 250 ml śmietany 18%* 125 g wiórków kokosowych* 100 g białej czekolady (np.milka)* 1 opakowanie bitej śmietany w proszkumasa krówkowa* 1 puszka gotowego gotowanego mleka skondensowanego* 2 łyżeczki kakao* 350 g margaryny Kasidodatkowo* biała masa cukrowa*barwnikiSposób wykonaniabiszkoptJajka ubić z cukrem, ubijać
Mix smakucałej sparzonej pomarańczy łyżka mąki pszennej piernikowy spód: 200 g dowolnych pierników (ja użyłam pierników w czekoladzie, nadzianych dżemem) na wierzch: 2-3 dowolne pierniki (użyłam nadziewanych, w białej czekoladzie) 3 łyżki zagęszczonego, słodoznego mleczka kakaowego Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twaróg miksujemy z puree z dyni, cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, skórkę z pomarańczy i miksujemy
Mienta blogktórej smak szpinaku jest niewyczuwalny, a kolor ciasta przepiękny! Do tego chrupiące migdały i posmak czekolady… Składniki: 300 g mąki tortowej, 230 g mrożonego szpinaku, 100 g białej czekolady, 100 g migdałów lub migdałów w słupkach, 350 ml oleju rzepakowego, 3 jajka, 200 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, opakowanie proszku do pieczenia, cukier puder do posypywania Sposób przygotowania: Szpinak
Nie tylko w kuchnisody 2 łyżki najlepszej jakości kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2 tabliczki czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 jajko draże w białej czekoladzie do dekoracji Wykonanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180° C. Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i sól. Robimy wgłębienie
cucinareFasolowe gofry bananowo-kokosowe*; z białą czekoladą i malinami, polane mleczkiem kokosowym *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym bo dawno żadnych fasolowych gofrów nie było, i póki mam czas na wolny poranek, bo wrzesień dość intensywnie się zapowiada, aa, mimo wszystko w sumie to i tak go się już doczekać się nie mogę, szczególnie weekendów
More food, love and dreamsmacie ochotę. Ja dodałam mix orzechów, mix suszonych owoców i trochę płatków kukurydzianych :) Składniki: 200 g czekolady (możecie użyć dowolnej, ja dałam 100 g gorzkiej i 100 g białej czekolady) 25 dag suszonych owoców i orzechów (ja dałam: orzechy włoskie, migdały siekane, migdały w płatkach, skórkę pomarańczową, suszone figi, daktyle, suszone morele, suszone śliwki i żurawinę) 2 łyżki płatków
My simple kitchenchwilę. 7. Krem rozsmarowujemy równo na całym cieście. Zwijamy w roladę. 8. Do rondelka wlewamy odrobinę mleka i wrzucamy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Polewą oblewamy roladę. Ja posypałam ją dodatkowo startą białą czekoladą
Szefowa kuchnilekko kokosowe ricottowe serniczki z patelni z białą czekoladą i malinamiZnalazłam proporcje i składniki idealne na serniczki z patelni, bo wcześniejsze próby kończyły się klęską albo nie do końca tak jak miało być, tym razem zdecydowanie się udało. Wróciłam, przynajmniej na tą chwilę, niedługo kolejny wyjazd, z jednej strony wyczekuje go z niecierpliwością, z drugiej odwlekałabym
More food, love and dreamsmargarynymasa orzechowa * 200 ml mleka* 200 g cukru* 300 g orzechów włoskich* 2 łyżki masła lub margaryny* 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej* 2-3 łyżki rumu (niekoniecznie)polewa* biała polewa czekoladowa* mleczna polewa czekoladowaSposób wykonaniaciasto Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka(...)resztę masy, rozsmarować, przykryć ostatnim płatem, docisnąć i odstawić do całkowitego wystygnięcia na ok. 1 godzinę.Wyjąć ciasto z formy, ciemną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z łyżką oleju i polać ciasto, następnie również w kąpieli widnej rozpuścić białą czekoladę i zrobić wzorki na ciemnej, dowolnie udekorować
Mix smakuzwykłego , klasycznego wiedeńskiego.Puszysty , a zarazem kremowy ser … mięciutki , wręcz rozpływający się w ustach.Oblany białą czekoladą ….Każdy z przyjemnością skusi się na dodatkowy kawałek – gwarantuję!A sernik wiedeński jest wspaniałym pomysłem na nadchodzące Święta!SKŁADNIKI:* ser biały 3krotnie zmielony – 1 kg * masło – 200 g * jajko – 6 szt * cukier(...)Pieczemy 60 min . w nagrzanym do 200C piekarniku.W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy , że temperatura jest za wysoka zmniejszamy ją ).Studzimy w uchylonym.Polewamy roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Ostra na SłodkoSernik z dodatkiem mascarpone i białej czekolady stał się ostatnio moim ulubionym rodzajem sernika 🙂 Eksperymentuję więc ze spodami i polewami. Tym razem przedstawiam Wam ten sam sernik w wersji
Bulliokakaowe placki z malinami (w środku) i rozpuszczoną białą czekoladą~ Jakoś przeżyłam wczorajszy, jakby nie patrzeć ciężki dzień...Czas leciał taaaaaak wolno! Dzisiaj tak samo - od 8.00 do 16.15, w tym pięć godzin praktyk, więc może czas minie szybciej. Ale w domu będę ok. 19.00, bo potem zamierzam pójść jeszcze na zajęcia fotograficzne
breakfast of dreams