biała czekolada - 5588 przepisów (strona:127/373)

940. Pralinki z... fasoli?! 172

Kakaowe trufle fasolowe z daktylami i gorzką czekoladą (biała fasola, m ąka kokosowa, banan, gorzka czekolada, daktyle, cynamon. kawa) Skoro była jasna wersja to czas na ciemną.  Spakowane, kawa w rękę i czas do szkoły, ale przy takiej pogodzie człowiek  od razu z innym nastawieniem stoi na stacji o tej 6 rano

More food, love and dreams
Domowe czekoladki z nadzieniem pomarańczowym 145

foremce. Gdy mamy już gotowe wstawiamy na parę minut do lodówki. Wyciągamy i powtarzamy czynność jeszcze dwa razy czyli łącznie 3 razy smarujemy foremki czekoladą. Robimy nadzienie: w kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Dolewamy śmietankę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego wystudzenia. Nasze czekoladki wypełniamy nadzieniem i tym razem wstawiamy do zamrażalki

Amatorka kuchenna
Domowa czekolada na gorąco 199

A ja ma dla was znakomity przepis na domową czekoladę. Dużo lepszą od tych sklepowych mieszanek. Pomysł zaciągnęłam stąd: Niezły Młynek . Delikatnie tylko coś tam

Moje pyszne gotowanie
Piernik z nadzieniem truskawkowym 255

Wskazówka / źródło " Gotuj krok po kroku " Aksamitna polewa: Czekoladę można rozpuścić z dodatkiem śmietany kremówki 30 %. Na każde 100 g ciemnej czekolady używamy 100 g kremówki, natomiast do białej czekolady należy dodać kremówki nieco mniej ok. 75 g . Porada: Do przygotowania piernika używamy maki pszennej ( typ 800 ) albo żytniej.  Zwykły cukier możemy zastąpić brązowym. Dla urozmaicenia smaku

Słodkości i nie tylko
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 275

łyżki masła do posmarowania formy,łyżka oleju.KREM100 g miękkiego masła,400 g serka Mascarpone,½ szkl. różanego cukru pudru*(można zastąpić białym cukrem pudrem z dodatkiem wody różanej lub cynamonu),Szczypta soli,8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą i cynamonem (można zastąpić dżemem z czarnej porzeczki lub z czarnego bzu),50 ml domowego(...)Cassisa (można zastąpić innym likierem porzeczkowym lub wiśniowym, w wersji bezalkoholowej zrezygnować z likieru).  PRZYBRANIE - czekoladowe wiórki50 g czekolady gorzkiej,100 g czekolady mlecznej,100 g czekolady białej.Przygotowanie:Bataty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć olejem, położyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 50 minut. Upiec do miękkości sprawdzając patyczkiem

SzczyptaSmaQ
Sernik wiedeński 170

budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka rodzynek 1 szklanka smażonej skórki pomarańczowej Dodatkowo: 3 opakowania herbatników tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do posypania formy 1 tabliczka białej czekolady 2 łyżki śmietany 18 % Sposób przygotowania: Ser biały mielimy trzykrotnie na sitku o drobnych oczkach. Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodajemy(...)mieszamy. Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Dno wykładamy herbatnikami, wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnik, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70-80 minut. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. polewamy ostudzony sernik

Bajeczna Kuchnia
Czekoladki 114

połowy wodą.  Podgrzewamy wodę na małym ogniu i nie dopuszczamy do jej zagotowania. Mieszamy cały czas, aż czekolada całkowicie się rozpuści.  Dno silikonowych foremek wypełniamy roztopioną białą czekolada, a następnie pozostałą częścią czekolady mlecznej. Wypełnione foremki wkładamy do lodówki. Po ostygnięciu czekolada stwardnieje i sama odejdzie od ścianek foremki.  Smacznego

Pyszności Słodkości
Dżem truskawkowo pomarańczowy 123

Był już dżemik z białą czekoladą, więc teraz coś bardziej orzeźwiającego- z pomarańczą. Dodatek cząstek pomarańczy oraz skórki daje lekki kwaskowy posmak, przez co dżem nie jest taki mdły.  Może zagości na Waszych spiżarnianych półkach...? Składniki: Na ok 10 słoiczków (330g) 2 kg truskawek 2 pomarańcze 550g cukru kryształu 150g drobnego cukru trzcinowego Diamant 2 opakowania

Kuchnia w czekoladzie
Truskawkowa tapioka. 133

Truskawkowa tapioka z białą czekoladą  Prosto, łatwo, szybko, a jak pysznie ^^ A po za tym co to za początek wakacji bez czekolady...i lodów :D  Jakieś plany na wakacje? :) A popołudniu spodziewajcie się kolejnego wpisu z serii "Kilka pomysłów na.." Ask Facebook

More food, love and dreams
Deser serowo-owocowy na zimno 128

się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na deser serowy na zimno. 4 dkg ryżu preparowanego 9 dkg białej czekolady 2 łyżki masła (bez laktozy) 200 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg sera białego (bez laktozy) 2 łyżki cukru pudru Sos owocowy: 10 dkg mrożonych owoców np. malin(...)zimno. Czekoladę i masło rozpuścić, dokładnie wymieszać. Do miski wsypać ryż preparowany, dodać rozpuszczoną z masłem czekoladę, połączyć całość a następnie wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany małymi partiami dodawać ser biały, cały czas ubijając. Masę serową połączyć z ryżem preparowanym. Do wysokiego naczynia wsypać mrożone owoce, cukier puder oraz

mecooks
Sernik kajmakowy 96

dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też. Składniki: na spód 150 g herbatników 100 g białej czekolady 100 g masła masa serowa(...)szklanka drobnego cukru 1 kg białego sera (dwukrotnie zmielonego) 200 ml śmietanki 30% 5 jaj 1 budyń waniliowy 1 puszka masy kajmakowej 3 czubate łyżki kaszy mannej łyżeczka pasty waniliowej Wykonanie: Herbatniki zmielić lub mocno pokruszyć przy pomocy wałka lub tłuczka. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. Herbatniki, czekoladę i masło połączyć do uzyskania konsystencji

Pysznie & Pięknie
Łyżeczki z czekolady 193

jeśli któraś z łyżeczek złamie się przy wyciąganiu – można łatwo ją skleić używając rozpuszczonej czekolady. Na gotowe łyżeczki nakładamy czekoladę i dekorację. Ja wykorzystałam Nutellę i rozpuszczoną białą czekoladę. Żeby ułatwić sobie nakładanie czekoladę można przełożyć do malutkich woreczków strunowych. Czekoladowe łyżeczki możemy podać razem z ciepłym mlekiem lub kawą. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto pomarańczowe z żurawiną. Hit na święta. Ciasto bezglutenowe 223

pomarańcze  ekologiczne  3/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200-300 gram mielonych migdałów 5 jajek opakowanie żurawiny  czekolada pomarańczowa opcjonalnie ( jeśli się nie uda proponuję białą czekoladę i skórkę z pomarańczy + olejek pomarańczowy) na Allegro można kupić 1 kg belgijskiej czekolady pomarańczowej Umyte pomarańcze gotowałam 70 minut w wodzie na małym ogniu

AZgotuj!
Muffinka kurczaczek 117

będzie do 2/3 wysokości) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku lub serka homogenizowanego - 70 – 80 g czekolady białej - wiórki kokosowe - żółty barwnik - draże czekoladowe Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać pokruszony twarożek, wymieszać. Wiórki kokosowe zabarwić na żółto. każdą babeczkę smarować masą z twarożku

dom-agi.pl
Brownie z truskawkami 159

wszechogarniający róż :)Składniki:15-20 truskawek65g kakao160g mąki pszennejszczypta soli1 łyżeczka sody4 jajka1,5 łyżeczki aromatu waniliowego150g masła250g drobnego cukru150g mlecznej czekolady pokrojonej na drobne kawałeczkicukier puder i/lub biała czekolada do posypaniatruskawki do udekorowaniaSposób przygotowania:Pokroić truskawki na połówki lub jeśli są duże to na ćwiartki (wg Waszego uznania). Pokroić czekoladę na kawałki. W misce wymieszać mąkę, kakao, sól

W kuchni wieczorem