biała czekolada - 5588 przepisów (strona:120/373)

TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE (NA WALENTYNKI) 269

nich Walentynek :) Poza tym nikt nie je ich przecież na kilogramy, dla mnie stanowią swego rodzaju dodatek i dekorację do Walentynkowej kolacji. Moje truskawki oblałam mleczną i białą czekoladą, i naprzemiennie ozdobiłam różnym wzorkami i posypkami. Takie truskawki naprawdę pięknie się prezentują i są banalnie proste w przygotowaniu. Za każdym razem mogą wyglądać inaczej.  Może zechcecie je przygotować(...)afrodyzjakiem i bez wątpienia podniosą temperaturę podczas kolacji... :)))) Przekonajcie się sami! SKŁADNIKI: truskawki (ilość według uznania) czekolada (smaki i rodzaj według uznania - ja użyłam mlecznej i białej) kolorowe posypki (opcjonalnie) WYKONANIE: Czekoladę roztop w kąpieli wodnej (nad garnuszkiem z gotującą się wodą umieść miseczkę z połamaną w kostki czekoladą. Woda niech nie dotyka miski. Rozpuść czekoladę i ponów czynność

Słodko-Słony Świat Ilony
Moje wypieki i desery - Dorota Świątkowska 188

babeczek czekoladowych z malinami, rożków francuskich i pierniczków aż do snickersa czy bezowych serduszek. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej wyszukanego to może skusicie się na tirami su z białą czekoladą i malinami albo brownie truskawkowe z bezą. A może marzy wam się pyszny tort? Co powiecie na biały tort kokosowy z czekoladą, a może po prostu wuzetka? W „Wypiekach

Tetiisheri
Mazurek JAJO z czekolada, muzyczka i pierwsza wiosenna burza czyli Slodki Czwartek odc.77 210

Składniki umieszczamy w kąpieli wodnej i roztapiamy, mieszamy. polewa czekoladowa jasna: 50 g białej czekolady, posiekanej 20 ml śmietany kremówki Składniki wkładamy do kąpieli wodnej, roztapiamy i mieszamy. Na wystudzony mazurek wylewamy ciemną polewę i rozprowadzamy.  Na ciemnej czekoladzie robimy kleksy z białej polewy i patyczkiem robimy wzorki.  Chłodzimy. I music na dziś!!! katuje ten utwór

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mini Serniczki z Masą z Czarnej Porzeczki i Czekoladowymi Blatami z Wytłoczonym Wzorem 171

zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i włożyłam go do lodówki. DODATKOWO:  2 okrągłe blaty z mlecznej czekolady 2 okrągłe blaty z białej czekolady garść malin (ja użyłam mrożone, które wcześniej rozmroziłam) kilka listków świeżej mięty Serniczki wyciągnęłam z obręczy, ułożyłam na desce z łupka, możecie na zwykłym talerzu. Jak widać na zdjęciach(...)masę porzeczkową wycisnęłam szprycą na około każdego deserku, na wierzchu też, przyłożyłam białym blatem czekoladowy, na niego wycisnęłam krem porzeczkowy na przemian z malinami, przyłożyłam blatem mlecznej czekolady i wierzch udekorowałam kleksem z masy porzeczkowej, maliną i miętą. JAK ZROBIĆ CZEKOLADOWE BLATY Z WYTŁOCZONYM WZOREM? Oczywiście musimy mieć wałek z wzorem do tłoczonych wzorków, taki jak te, które widzicie

Blondynka Gotuje
Cytrynowe muffinki 111

buzię, a smak po nich pozostał do dziś:) Ale zostawmy rurki, mam całą cytrynę, do tego moja koleżanka przywiozła mi z Czech ich słodki przysmak - czekoladę studencką;) Tak więc mam cytrynowe muffinki z białą czekoladą w środku, pyszne szaleństwo! Składniki  suche 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 1 łyżeczka sody 3 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki cukru mokre 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 1 jajko Dodatkowo pół tabliczki czekolady (jak nie studencka może być zwykła biała) starta skórka z 1/2 cytryny Sposób przygotowania Składniki suche wymieszać ze sobą. W oddzielnej misce dać jogurt, olej i jajko, wymieszać je razem do uzyskania jednolitej masy

pink envelope
Sernik z białą czekoladą i jagodami 167

Bardi. Znajduje się w niej 140 przepisów z wykorzystaniem czekolady. Od ciast, ciasteczek, serników przez puddingi i brownie, aż po babeczki i wykwintne desery... wszystko skąpane w czekoladzie gorzkiej, mlecznej lub białej. Przepisy są proste, nieprzekombinowane i bardzo przemyślane. Nie zawierają sztucznych dodatków i żelatyny. Szczerze mówiąc, każdy przepis jest wart uwagi i każdy - przy chęciach i wyobraźni - gwarantuje(...)pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia.   Masa : 375 g twarożku 375 g serka śmietankowego 360 g białej czekolady 300 g jagód   Twarożek zmiksować z serkiem na gładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie jagody. Przelać na spód i wyrównać. Wstawić do lodówki

Chocolate Muffin Blog
Piątki z piłką. Dwa 194

neguję, po prostu nie rozumiem. Torty jednak w kształcie piłek przygotowałam z prawdziwą przyjemnością. Pierwszy  był mocno czekoladowy; począwszy od ciasta, poprzez trzy rodzaje musu: z białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Stwierdziłam jednak, że skoro są dwa, a nie wszyscy są tak zagorzałymi fanami czekolady, drugi przygotuję w wersji nieco lżejszej i bardziej wiosennej. Padło więc na aromatyczne(...)surowego marcepanu 65 g cukru pudru 85 g miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej 65 g cukru 86 g białej czekolady mus rumowy z truskawkami: 500 g sera ricotta 225 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki rumu 6 listków żelatyny 50 ml mleka 400 g truskawek krem maślany

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gwiazdki cynamonowe z czekoladową dekoracją 149

wiejskiej 250 g mąki pszennej 70 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli do dekoracji: polewa czekoladowa "Smak  białej czekolady" Delecta polewa czekoladowa "Smak ciemnej czekolady" Delecta kamyczki czekoladowe Decorada Delecty Masło, cukier, żółtko i śmietanę włóż do miski. Dodaj pozostałe składniki i szybko wymieszaj i wyrób ciasto(...)około 5 milimetrów podsypując delikatnie mąką.  Wykrawaj małe gwiazdeczki. Piecz je w temp. 160 stopni C około 10 minut. Po ostudzeniu połowę ciasteczek posmaruj stopioną białą polewą,  drugą ciemną czekoladą. Posypuj od razu kamyczkami czekoladowymi. Po zastygnięciu dekoracji przechowuj ciasteczka jak pierniki w puszce. Ciasteczka są cudownie kruche, pachnące cynamonem i czekoladą

Gotuj Sam!
Deser chałwowy /krem / 259

przygotowuję w takiej sytuacji na przykład jakiś kremowy deser z produktów, które mam pod ręką. KREM CHAŁWOWY   Składniki: (na 2 porcje) 50 g chałwy waniliowej 100 g białej czekolady 200 g sera białego 40 g masła 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   rodzynki do posypania (opcjonalnie) Przygotowanie: Z białka(...)Wszystko wstawiamy do kąpieli wodnej i podgrzewamy aż masa uzyska temperaturę około 75°C, następnie studzimy i delikatnie mieszamy z pianą z białek. Przekładamy do miseczek i dekorujemy starta czekoladą, kawałkami chałwy i rodzynkami. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę

Bon appetit mon amie
American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 183

pół z cukrem trzcinowym demerara) 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja waniliowa szczypta soli 200 - 300 g drobno posiekanej czekolady (białej i ciemnej), czekoladowych groszków, lentilków itp.  Zamiast części czekolady można dodać żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową, orzechy pekan, włoskie lub laskowe, migdały, wiórki kokosowe lub co nam tylko przyjdzie

Korniszonki
Ciasto Maxi King 434

okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych 1 puszka kajmaku ½ tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao ½ tabliczki białej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych Krem mleczny: 1 szklanka mleka 3,2 % ¼ szklanki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 3 szklanki mleka

Wanilia i Kardamon
Wielkanocna babka z czekoladą i kolorowymi cukierkami. 189

jogurtu naturalnego typu greckiego pół szklanki mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 cukry waniliowe 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: 5 dag białej czekolady 5 dag orzeszków w kolorowej cukrowej polewie bułka tarta do oprószenia formy masło do posmarowania formy Wykonanie: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy

Izabelawkuchni
Ptasie mleczko śmietankowo- czekoladowe 128

kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstały krem dzielimy na 3 części: mieszamy z rozpuszczoną czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą  pozostaje biała Na dno foremki wykładamy białą masę , następnie czekoladową i straciatellę a na samej górze dociskamy biszkopty. Ptasie mleczko odstawiamy do lodówki , aby deser dobrze się stężał

Różne smaki w kuchni
Tłusty czwartek 143

mleko ciepłe 250 ml drożdże sypkie 16 g cukier 50 g cukier waniliowy 32 g masło 50 g żółtka 4 szt spirytus 2 łyżki  Dodatkowo: czekolada gorzka czekolada biała wiórka kolorowe z czekolady Wykonanie: Wsypujemy mąkę przesianą do misy z drożdżami. Wsypujemy cukier i cukier waniliowy.Wlewamy mleko rozpuszczone, letnie masło, spirytus i żółtka . Włączamy robot i wyrabiamy ciasto

Różowa kuchnia
Czekoladowy tort z chrupiącą praliną 266

śmietaną ze składników na krem**  150 gram orzechów włoskich 5-6 czubatych łyżek cukru Polewa czekoladowa: 1/3 szklanki śmietany 36% 100 gram czekolady gorzkiej 100 gram białej czekolady Dodatkowo: ciastka rurki z kremem do dekoracji wierzchu tortu słoiczek kwaśnej konfitury malinowej Ciasto czekoladowe Składniki suche, czyli mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól mieszam w jednej misce

Mango Papaja
Ciasto ambasador 2041

owocami 1/2 szkl siekanych orzechów włoskich puszka brzoskwiń ok 30 kakaowych herbatników 2 łyżki kakao 2 łyżki nutelli Polewa: 2 tabl gorzkiej czekolady Terravita 70% cacao 1/2 tabl białej czekolady 6 łyżek śmietanki 30% Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier i c.waniliowy, nadal ubijając dodawać po 1 żółtku. Budynie, mąkę, kakao(...)czekoladę i orzechy, wymieszać. Masa z brzoskwiniami: brzoskwinie dokładnie odsączyć z zalewy, pokroić w niedużą kostkę i wymieszać z drugą częścią masy. Polewa: Czekolady połamać i roztopić osobno w kąpieli wodnej. Gorzką z 4 a białą z 2 łyżkami śmietanki. Układać warstwy: biszkopt, masa kakaowa, biszkopt, masa brzoskwiniowa, herbatniki, polewa ciemna i jasna. Ciasto schłodzić

Smakołyki Asi
Läderach Chocolatier Suisse - czekoladowy raj 142

Läderach, która produkcją czekolad i pralinek zajmuje się nieprzerwanie od 1962 roku. Nieduża 500 gramowa paczuszka zawierała czekolady w 12 różnych smakach - od rozpływających się w ustach delikatnych czekolad białej i mlecznej, przez czekoladę z orzechami, przepyszną czekoladą pomarańczowo-migdałową i czekoladę z drobinkami żurawiny do wyrazistej ciemnej gorzkiej czekolady zawierającej 70% brazylijskiego kakao. No cóż - w porównaniu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasteczka czekoladowe z żurawinami i orzechami włoskimi 139

jajko 1 opakowanie cukru waniliowego (używamy z mamusią robionego przez nas) 180 g cukru trzcinowego (używałyśmy trzcinowy cukier puder) 50 g orzechów włoskich posiekanych 50 g czekolady białej startej 50 g czekolady mlecznej startej 100 g suszonych żurawin    szczypta soli   Przygotowanie: Masło ucieramy z trzcinowym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do dobrze utartego

Lili w kuchni
Torcik malinowo-arbuzowy 171

arbuza (bez pestek) 350 ml śmietany kremówki 36% 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny + 100 ml wody 1 gorzka czekolada 0,5 tabliczki białej czekolady 1 galaretka malinowa Przygotowanie: Biszkopt: Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej

VioletoweKucharzenie
Babka czekoladowa 205

margaryny * 50 g czekolady gorzkiej * 50 g czekolady mlecznej * 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa * 50 g czekolady mlecznej * 50 g białej czekolady * 1/2 łyżeczki oliwy Sposób wykonania     Miękkie masło utrzeć na puszystą masę razem z cukrem pudrem, a następnie nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku, na koniec dodać czekolady

Mix smaku
Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach 155

cukru 1 jajko 30 ml oleju 100 ml soku pomarańczowego 6 skorupek Żółty lukier (cukier puder + sok z cytryny + żółty barwnik) Koszyczki: 50 g czekolady mlecznej 50 g białej czekolady Masło ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym  na puszystą masę. Kolejno dodajemy po jednym jajku.  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy mąkę

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania