truskawek umytych i odszypułkowanych tyle właśnie użyłam, ale radzę dać mniej, by ciasto lepiej wyrosło krem - 100 g kaszy jaglanej - szklanka mleka - 50 g wiórków kokosowych - tabliczka białej czekolady - cukier waniliowy dodatkowo kilka truskawek Przygotowanie: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać jogurt i ponownie zmiksować. Przesiane mąki, budyń i proszek
Kuchnia Elliepudru 50 g cukru DO PRZEŁOŻENIA I DEKORACJI: 200-250 g serka mascarpone kolorowe posypki do dekoracji złoty, różowy i fioletowy barwnik spożywczy jadalny czarny pisak odrobina roztopionej białej czekolady WAŻNE RADY PRZED PIECZENIEM: 1) Białka jajek muszą być oddzielone od żółtek i przechowywane w temperaturze pokojowej minimum 24-36 h przed przystąpieniem do pieczenia. 2)Płatki migdałowe(...)zrumieniły! Gotowe makaroniki wyjmij z piekarnika, ostudź, a potem ostrożnie oddziel od papieru. Na 16 głowach Unicorn uszy i rogi pomaluj na złoto, miejsca poniżej rogów posmaruj odrobiną białej czekolady i posyp dekoracyjnymi kuleczkami. Jadalnym pisakiem narysuj oczy, a sypkim różowym barwnikiem za pomocą pędzelka zrób rumieńce. Makaroniki przełóż serkiem mascarpone zabarwionym na fioletowo. Nie dodawaj do niego żadnego
Słodko-Słony Świat IlonyTRUSKAWKOWA 300g truskawek 300g naturalnego serka homogenizowanego 150ml śmietanki 30% 3 łyżki domowego cukru waniliowego 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody FROSTING 100ml śmietanki 30% 60g białej czekolady kilka łyżek wiórków kokosowych Wykonanie: BISZKOPT KOKOSOWY - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni - dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wyjmując go poza obręcz(...)przykryć masę truskawkową, delikatnie przyciskając go do masy - całość schłodzić FROSTING - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej niemal do zawrzenia, zdjąć na blat, od razu dodać posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej jednolitej polewy - polewę ostudzić, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - schłodzoną polewę ubić do powstania gęstego kremu - gotowym frostingiem udekorować wierzch ciasta, posypać
Smakołyki Berenikimoje pytania. Sałatka podana była z lodami, a dokładniej sorbetem z fioletowej marchewki, natomiast na deser składały się: sos toffi z dodatkiem likieru amaretto i kawy, ganache z białej czekolady z wanilią, do tego strzelające płatki/chrupki z popping candy , które dawały niesamowity efekt dźwiękowy. Po ugryzieniu zaczynały „podskakiwać” i „strzelać”, aż do całkowitego rozpuszczenia. Tyle wrażeń w jednym(...)Przystawka Krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni Danie główne Kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim Deser Biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym Garden (ul. Kopisto 1) Przystawka Zapiekana cukinia ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem serwowana na sosie z pieczonej papryki Danie główne Kremowe risotto ze szparagami
Qlinarnie i Qlinarniesubst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada (cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa, wanilia), chrupki proteinowe (izobat białka serwatki, mąka ryżowa, lecytyna). Masa netto: Fit: 575g/ C&C: 600g Wartości odżywcze: Fit (z owocami(...)muszelki oraz pokruszone ciasteczka, które chyba tylko z jedną nazwą nam się kojarzą :P Kolejne są zlepki czekoladowej granoli a co się ukrywa pomiędzy takimi dużymi elementami? Kropelki białej czekolady <3 i proteinowe chrupki! Takie zagranie ze strony producenta sprawia, że zapominamy o cukrze, glutenie itd. a w głowie mamy BIAŁKO = SPORT xD Podoba nam się
Candy PandasSkładniki na blaszkę 28x19cm Ciasto: 240g miodu 240g cukru 2 jajka 2 żółtka ½kg mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem pomarańczowy: 5 dużych pomarańczy 1 tabliczka czekolady białej 2 budynie śmietankowe 2 galaretki pomarańczowe 150g masła Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 1 pomarańcza do dekoracji Polewa czekoladowa: 100g masła 100g cukru pudru 3 łyżki mleka(...)sobie ok 1 szklankę. Gotujemy. W pozostałym napoju rozpuszczamy budyń oraz wsypujemy galaretkę. Mieszamy, a następnie przelewamy do gotującego się soku. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz białą czekoladę. Mieszamy do momentu zgęstnienia kremu. Studzimy. Przełożenie: Blat piernikowy – rozsmarowana połowa powidła- połowa kremu pomarańczowego- drugi blat piernikowy- reszta powideł- reszta kremu pomarańczowego- ostatni blat piernikowy- polewa czekoladowa- cieniutkie
Kuchnia w czekoladzietego rewelacyjnie dekorują stół. Ciasto możesz zrobić na różne sposoby, ja podam Ci dziś ten podstawowy. A dekoracja… i tu ogranicza Cię tylko własna wyobraźnia. Czekolada biała (lub z dodatkiem dowolnych barwników spożywczych), ciemna, kolorowy cukier, maczek lub jakakolwiek inna różnobarwna posypka to tylko wstęp do tego co możesz z nimi robić Maszynkę do ich zrobienia zamówiłam(...)minut aż kulki będą rumiane. Upieczone nabijaj na patyczki. Teraz najprzyjemniejsza część (poza jedzeniem oczywiście -dekoracja ) Kwestię dekoracji pozostawiam Tobie, Twojej wyobraźni i smakowym upodobaniom My rozpuściliśmy białą czekoladę (w łaźni wodnej), polaliśmy nią lizaki i posypaliśmy kolorowym cukrem. Te kilka cake popsów z fotografii to jedyne co udało mi się uwiecznić, bo chłopcy na bieżąco wszystko zjadali
ArbuziakiKrem kokosowy Składniki : czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g KRESTO Przygotowanie : Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący
Kuchnia DanusiSkładniki : Ciasto : jajka całe - 2 szt soda - 1 płaska łyżeczka mąka pszenna - 3 szkl masło miękkie - 250 g cukier - 0,5 szkl szczypta soli Krem kokosowy czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do foliowej torebki(...)patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąć, ostudzić. Krem kokosowy Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący krem nakładać
Kuchnia Danusiłyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru ¾ kostki masła 50 ml likieru adwokat-ewentualnie odrobina aromatu migdałowego 3 galaretki – brzoskwiniowa, poziomkowa, agrestowa Dr.Oetker ½ tabliczki białej czekolady Sposób przygotowania: Ciasto: masło przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli opcjonalnie czerwony barwnik-tyle aby uzyskać efekt który nas zadowoli kolorystycznie i gotujemy. Gdy zawrze(...)gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, wlewamy likier adwokatowy, miksujemy. Dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy delikatnie łyżką. Kremem przekładamy placki. Czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej polewamy ciasto. Schładzamy w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonorzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady cukrowe złote kuleczki do ozdoby Wszystkie Składniki Powinny Mieć temperaturę Pokojową ! 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Dodajemy mak zmielony, mąkę z proszkiem do pieczenia, kwaśną śmietanę(...)Składniki na polewę umieszczamy w garnuszku i gotujemy do zgęstnienia (trwa to koło 10-15 min) ale takiego zgęstnienia żeby dało się ja jeszcze rozsmarować na wypieku ;) Kostki czekolady białej umieszczamy w miseczce nad parą (np. nad garnuszkiem z gotująca się wodą ale tak aby miseczka nie dotykała wody ) i roztapiamy. Polewamy ciasto w dowolny sposób. Smacznego ! Źródło
Gotowanie...to proste !maliny 2 galaretki malinowe Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dałam mniejszą ilość wody. Na dwie galaretki trzy szklanki wody. Polewa 80 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Składanie ciasta biszkopt masa jogurtowa maliny galaretka biszkopt masa śmietanowa polewa czekoladowa malinowa fantazja
O kuchni z uczuciemśmietany 30 proc po 330 ml 2 czekolady mleczne 2 czekolady białe 5 szklanek pszenicy w miodzie 4 łyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 4 łyżki likieru czekoladowego DALKOWSKI opakowanie herbatników kakaowych Wykonanie: Na dno tortownicy 24 cm wykładamy herbatniki. Ubijamy 1 kubek śmietany kremówki. Dodajemy do niej rozpuszczoną ostudzoną białą czekoladę oraz 2 szklanki pszenicy w miodzie oraz likier waniliowy
Z Majeczką w kuchniSkładniki: masło 200 g cukier puder( ksylitol zmielony) 1 szklanka krakersy 1 opakowanie( 175 g) wiórka kokosowe 200 4 aromat waniliowy 10 kropelek orzechy nerkowca 40 szt czekolada biała 150 g Dodatkowo : wiórka do obtoczenia kuleczek Krok 1 Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty. Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem(...)rozdrabniam( popsuł mi się blender i musiałam sobie inaczej poradzić). Rozdrobnione krakersy dodaje do masy maślanej, wlewam rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę, wsypuje wiórka i dodaje aromat waniliowy. Składniki mieszam i wstawiam do lodówki na godzinkę do schłodzenia. Krok 2 Wyjmuje schłodzoną masę i formuje małe kuleczki, lekko je spłaszczam i wkładam orzeszka do środka . Taką kuleczkę
Różowa kuchniamleko 4 szklanki żółtka 4 szt mąka ziemniaczana 3 łyżki kakao 1 łyżka cukier 3/4 szkl czekolada biała 3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową(...)energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować białą czekoladą
Camilla w kuchnitego jakich foremek będziecie używać. A co jest jeszcze fajne? Do wykonania tych czekoladek nie trzeba mieć specjalnie zdolności manualnych ;) Czyli idealne dla mnie :D Składniki: czekolada mleczna czekolada biała kilka świeżych malin kilka świeżych jeżyn Wykonanie: W pierwszej kolejności rozpuściłam białą czekoladę, oczywiście w kąpieli wodnej. Wylałam ją do silikonowej foremki do czekoladek, tylko do połowy
Blondynka GotujeCukiniowa muffina; z daktylami, jagodami goji, czekoladą białą oraz wiórkami; kawa z mlekiem, jeżyny Lubię moją rodzinę, lubię wyjazdy z nią. Czasami lubię z nią tak nic nie robić, będąc jedynie z nią, gdzieś gdzie nie ma zasięgu, gdzie jeżdżenie stało się naszą małą "tradycją" coroczną, nawet na ten weekend. Lubię słuchać jak ciocia cieszy się(...)tego dodać pszennej) kawałek cukini (ok.100g) jajko łyżka rozpuszczonego olejku kokosowego szczypta sody oczyszczonej 1/2 proszku do pieczenia coś do posłodzenia jagody goji daktyle biała czekolada wiórki kokosowe Cukinię ścieramy na drobnych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na chwilę po czym odciskamy nadmiar wody(nie wylewamy). Do drugiej miseczki przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, proszek do pieczenia
More food, love and dreamsBardzo dobry pożywny koktajl Składniki - 1 szklanka mleka - 1 szklanka soku marchewkowego - 2 banany - 1 jabłko - 5 truskawek - 1/3 łyżeczki kurkumy - cukier do smaku - dwie duże kostki czekolady białej z truskawkami Sposób przygotowania 1. - Do wysokiego pojemnika dać pokrojone jabłka banany Wlać mleko sok marchwiowy Wszystko zmiksować blenderem pod koniec miksowania dodać kurkumę i truskawki Zmiksować(...)zostały z truskawek większe kawałki według potrzeb dosłodzić - Koktajl przelać do pucharków ozdobić startą białą czekoladą
W królestwie smaków Beatysposób, wymieszać z ciemną masą, wylać na stężałą białą masę. Całość wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować wedle uznania ( np startą białą czekoladą, białymi drażami ) Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakucukru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 kg mielonego twarogu półtłustego ¾ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 6 jaj 80 g masła 100 g białej czekolady 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka 3,2% Orzechowa beza: 4 białka ¾ szklanki cukru drobnego 80 g mielonych orzechów włoskich Sposób przygotowania 1. CIASTO; Mąkę tortową mieszamy z proszkiem(...)żółtka, zagniatamy szybko kruche ciasto. Wylepiamy – samo dno wyłożoną pergaminem blaszkę o wym 24/39 cm . 2. MASA; Mielony twaróg miksujemy z jajkami cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem i mlekiem, czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy do masy serowej, miksujemy całość krótko aby nie napowietrzać specjalnie masy. Wylać na kruchy spód. Włożyć do piekarnika piec 55 minut
Wanilia i Kardamon