biała czekolada - 5588 przepisów (strona:119/373)

Kinder Country? - Jagielnik bez pieczenia 251

dokładnie już nie pamiętam jego smaku.  Zresztą...to nie ważne! Zrobiłam zdrowszą wersję zainspirowana dużą ilością przepisów na ten deser. ALE   2 mleczne czekolady, 2 białe czekolady i płatki Nestle kangus w  składzie zupełnie mi nie odpowiadały. Moja propozycja zawiera kaszę jaglaną, daktyle, orzeszki ziemne, płatki owsiane i orkisz ekspandowany (zamiast kangusów).  Skład Nestle Kangus: pszenica

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciastka czekoladowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i żurawiną 214

tych częstszych. (około 33 sztuk) 170g mąki pszennej  140g masła/margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej 30g kakao 1 jajko 160g cukru 50g orzechów włoskich 50g czekolady białej 50g czekolady mlecznej   60g suszonej żurawiny 30g rodzynek (użyłam żółtych)  1 szczypta soli Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Dodać mąkę przesianą z sodą oczyszczoną i kakao. Następnie wbić

Di gotuje
Krem gruszkowy 362

kremowej konsystencji… …i gotowe ! Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z czekoladą ( zwłaszcza białą czekoladą) oraz słodkimi polewami np. toffi, karmelową lub czekoladową. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem gruszkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
,,Pistacjowo- żurawinowa kraina rozkoszy dla podniebienia” 79

każdego rodzaju cukierki lub też owoce. Zapewniam Wam oto najlepsza potężna bateria energii, którą możecie stworzyć samodzielnie! Już od dziś nie musisz biec do cukierni…. Składniki: 6 sztuk czekolady (3x biała i 3x mleczna) Silikonowa foremka o dowolnych kształtach(...)Silikonowy pędzelek 200 g pistacji 30 g pokrojonej żurawiny 5 cukierków z galaretką Dowolne owoce Wykonanie: Domowe specjalności proponuje w kilku wersjach. Czekoladki zrobiłam na bazie mlecznej i białej czekolady niektóre z nadzieniem pistacjowo- żurawinowym, z cukierkami oraz z owocami. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. A dokładniej w garnku gotujemy wodę na którą układamy

Podróż w kulinaria
Pacha wielkanocna strataciella 129

Składniki: 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki

Pobite gary Barbary
Najprostsze domowe czekoladki z orzechami i migdałami 175

wybór padł by nadziać słodkości orzechami i migdałami. W końcu czegóż to się nie robi, aby komuś dogodzić....:) Składniki na jedną foremkę silikonową:  tabliczka mlecznej czekolady tabliczka białej czekolady garść siekanych orzechów garść siekanych migdałów Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciemnej dodać orzechy a do jasnej migdały, wymieszać. Foremki napełnić czekoladą w jednym kolorze do połowy

My simple kitchen
928. Fasolowe pralinki & Sernik na niedziele 158

Kokosowe pralinki fasolowe z biał ą  czekolad ą (biała fasola, m ąka kokosowa, banan, biała czekolada, wiórki kokosowe) Bo kto powiedział, że pralinki musz ą być nie zdrowe?   Noo i i do tego ukochana kawa, śniadanie idealne ^^   Aa na niedzielne popołudnie upiekłam sernik kajmakowy, bo okropnie mi do głowy wszedł i wyjść nie chciał

More food, love and dreams
557. Karmelizowana czekolada. Kasza. Placki, czyli śniadanie x2. 176

kokosowa kasza jaglana* z gorącymi truskawkami i karmelizowaną czekoladą *z mąką kokosową i domowym mleczkiem kokosowymTaaaa, czekolada jest genialna *.* W ogóle wiedzieliście, że coś takiego można zrobić? :O Bo ja nie xdKarmelizowana czekoladaPrzepis:biała czekoladasólśmietanka 30% lub 36%Piekarnik rozgrzewamy do 120stopni. Czekolade kroimy na drobniejsze kawałki i przekładamy do żaroodpornego naczynka wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok.30-60min. Mieszając(...)10min do czasu aż, czekolada na bierze ładnego karmelowego koloru. Jeżeli czekolada miała mniej niż 30% miazgi kakaowej to wyschnie, należy wtedy zmiksować ją z kremówką, posolić do smaku.  Po wsadzeniu do lodówki czekolada nabiera stałej konsystencji(przynajmniej u mnie) ale po lekkim podgrzaniu/kąpieli wodnej wraca do poprzedniej formy. AAa, dzisiaj moja kochana mama obchodzi x-naste

More food, love and dreams
Białe trufle z migdałami 139

niezbyt dietetycznego i niebiańsko słodkiego ;-) Przepis na 10 dużych trufli. Składniki: 150 g białej czekolady 80 g serka mascarpone 1 łyżka wódki lub malibu 10 obranych migdałów wiórki kokosowe Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki(...)godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki, w przeciwieństwie do czekolady czarnej, biała będzie trochę rzadsza, a trufle wyjdą bardziej miękkie, kremowe i będą wymagały przechowywania w lodówce) Lepiąc trufle do połowy z nich dodajemy po jednym migdale, następnie uformowaną kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych

kuchnia do kwadratu
Letnie przekąski: Jak zrobić miseczki z czekolady 181

owocami, jagodami, malinami, porzeczkami i udekorować np. serkiem homogenizowanym wyciśniętym szprycą lub po prostu nałożonym małą łyżeczką. Mocno schłodzone – idealne na letnie popołudnie :) Potrzebne będą: tabliczka czekolady (ja użyłam białej) olej kokosowy pojemnik na kostki lodu patyczki do lizaków lub wykałaczki drobne owoce: maliny, jagody, porzeczki serek homogenizowany lub bita śmietana   Poprzedniego dnia(...)zamrażamy wodę w pojemniku, do każdej kostki przed zamrożeniem wkładamy patyczek lub wykałaczkę. Owoce myjemy i odstawiamy na ściereczkę, żeby wyschły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli Wasza biała czekolada po rozpuszczeniu wygląda bardziej jak kluska niż polewa, dodajcie do niej łyżeczkę oleju kokosowego. W rozpuszczonej czekoladzie zanurzamy pojedynczo kostki lodu trzymając za patyczek. Szybko wyciągamy i odstawiamy

Ciastkozercy
12 kwietnia – Dzień Czekolady 137

czekolada natomiast nie zawiera   proszku kakaowego . Ma również niską zawartość   masła kakaowego . 2.      Słowo czekolada zawdzięczamy Majom, pochodzi od słowa chocola, które oznacza - pić czekoladę. 3.      Czekolada początkowo spożywana była w formie napoju przyrządzonego z rozgniecionych nasion kakaowca i wody. Majowie uznawali ją za przysmak Bogów. W Europie czekolada pojawiła(...)selen, wapń i wiele innych. Czyli czekolada lekiem na wszystko J Nic więc dziwnego, że mała porcja czekolady błyskawicznie potrafi poprawić nam nastrój.   6. Podobno po tym jaką czekoladę lubisz można stwierdzić jakim jesteś typem osobowości . ·        czekolada mleczna – romantycy ·        biała – osoby   niezdecydowane, mające trudności

Mania Gotowania
Pralinki bardziej truskawkowe 137

Pralinki z musem truskawkowym w białej i różowej czekoladzie. Jeszcze pyszniejsze niż poprzednie. Dochodzę do wprawy. 100 gram białej czekolady 1/5 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 100 gram truskawek 1 łyżka cukru Czekoladę podzielić na 2 części i każdą z nich rozpuścić w kąpieli wodnej  w osobnym kubeczku. Do jednej dodać barwnik i wymieszać aż czekolada będzie jednolicie

Czerwony Gupik
Najlepsze brownie 142

lodami.    składniki: 185 g masła 185 g gorzkiej czekolady 3 jajka 275 g cukru pudru 40 g gorzkiego kakao 85 g mąki pszennej 50 g białej czekolady - posiekanej na drobne kawałeczki 50 g czekolady deserowej - posiekanej na drobne kawałeczki    Przygotowujemy kwadratową formę o boku 20 cm i wykładamy ją papierem do pieczenia. Gorzką czekoladę(...)masa zwiększy objętość. Do gotowej masy delikatnie należy wmieszać ostudzoną czekoladę z masłem. Następnie przesiewamy do miski z masą mąkę i kakao.    Mieszamy. Dodajemy posiekaną białą i deserową czekoladę, znowu mieszamy. Przekładamy masę do formy i wyrównujemy powierzchnię.Pieczemy około 25 minut w temp. 180 stopni C.Wierzch ciasta powinien przypominać cienki papier, a boki powinny odstawać

noteskulinarnyfiga
Szyszki z ryżu preparowanego 102

smak. Ten sam co 30 lat temu... 460 g masy krówkowej (kajmakowej) 50 g białej czekolady 50 g mlecznej ciemnej czekolady 100 g ryżu preparowanego Masę kajmakową równo dzielimy na dwa rondelki. Do jednego dodajemy połamaną ciemną czekoladę, do drugiego białą. I podgrzewamy na malutkim ogniu stale mieszając aż czekolada się rozpuści. I przelewamy do misek. Jedną

Marder&Marder Manufacture