oczekiwań) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 20 cm x 20 cm) Składniki: Masa jasna: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki) Masa ciemna: 150 ml śmietany kremówki 36% 200 g mlecznej czekolady (2 tabliczki) Dodatkowo: 140 – 200 g herbatników (w zależności
KuchniaWeDwoje.plmałe, słodkie co nie co:) Czas wykonania: 30 min (+2 h oczekiwania) Ilość porcji: 30-35 sztuk Składniki: 250 g serka mascarpone 200 g herbatników 100 g białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 krople olejku migdałowego 40 g płatków migdałowych 70 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki
KuchniaWeDwoje.plpieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje! 500g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego (czubata) Kruszonka: 50g masła 50g cukru 75g mąki pszennej Dodatkowo: 30-50g czekolady (użyła białej, mlecznej i mikro kropli truskawkowej ) Przygotować kruszonkę. Masło, cukier i mąkę dokładnie połączyć. Formę (lub kokilki) wysmarować masłem(...)wyłożyć truskawkami (mogą być całe lub przekrojone - ja pokroiłam). Owoce posypać cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką. Zapiekać około 20 minut w 200 stopniach. Przed końcem pieczenia posypać startą białą czekoladą. (Dodatkowo posypałam również odrobiną czekolady mlecznej.) Podawać z lodami, śmietaną lub bez dodatków
Di gotujedokładnie już nie pamiętam jego smaku. Zresztą...to nie ważne! Zrobiłam zdrowszą wersję zainspirowana dużą ilością przepisów na ten deser. ALE 2 mleczne czekolady, 2 białe czekolady i płatki Nestle kangus w składzie zupełnie mi nie odpowiadały. Moja propozycja zawiera kaszę jaglaną, daktyle, orzeszki ziemne, płatki owsiane i orkisz ekspandowany (zamiast kangusów). Skład Nestle Kangus: pszenica
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtych częstszych. (około 33 sztuk) 170g mąki pszennej 140g masła/margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej 30g kakao 1 jajko 160g cukru 50g orzechów włoskich 50g czekolady białej 50g czekolady mlecznej 60g suszonej żurawiny 30g rodzynek (użyłam żółtych) 1 szczypta soli Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Dodać mąkę przesianą z sodą oczyszczoną i kakao. Następnie wbić
Di gotujekremowej konsystencji… …i gotowe ! Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z czekoladą ( zwłaszcza białą czekoladą) oraz słodkimi polewami np. toffi, karmelową lub czekoladową. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem gruszkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortykażdego rodzaju cukierki lub też owoce. Zapewniam Wam oto najlepsza potężna bateria energii, którą możecie stworzyć samodzielnie! Już od dziś nie musisz biec do cukierni…. Składniki: 6 sztuk czekolady (3x biała i 3x mleczna) Silikonowa foremka o dowolnych kształtach(...)Silikonowy pędzelek 200 g pistacji 30 g pokrojonej żurawiny 5 cukierków z galaretką Dowolne owoce Wykonanie: Domowe specjalności proponuje w kilku wersjach. Czekoladki zrobiłam na bazie mlecznej i białej czekolady niektóre z nadzieniem pistacjowo- żurawinowym, z cukierkami oraz z owocami. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. A dokładniej w garnku gotujemy wodę na którą układamy
Podróż w kulinariaSkładniki: 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki
Pobite gary Barbarywybór padł by nadziać słodkości orzechami i migdałami. W końcu czegóż to się nie robi, aby komuś dogodzić....:) Składniki na jedną foremkę silikonową: tabliczka mlecznej czekolady tabliczka białej czekolady garść siekanych orzechów garść siekanych migdałów Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciemnej dodać orzechy a do jasnej migdały, wymieszać. Foremki napełnić czekoladą w jednym kolorze do połowy
My simple kitchenKokosowe pralinki fasolowe z biał ą czekolad ą (biała fasola, m ąka kokosowa, banan, biała czekolada, wiórki kokosowe) Bo kto powiedział, że pralinki musz ą być nie zdrowe? Noo i i do tego ukochana kawa, śniadanie idealne ^^ Aa na niedzielne popołudnie upiekłam sernik kajmakowy, bo okropnie mi do głowy wszedł i wyjść nie chciał
More food, love and dreamskokosowa kasza jaglana* z gorącymi truskawkami i karmelizowaną czekoladą *z mąką kokosową i domowym mleczkiem kokosowymTaaaa, czekolada jest genialna *.* W ogóle wiedzieliście, że coś takiego można zrobić? :O Bo ja nie xdKarmelizowana czekoladaPrzepis:biała czekoladasólśmietanka 30% lub 36%Piekarnik rozgrzewamy do 120stopni. Czekolade kroimy na drobniejsze kawałki i przekładamy do żaroodpornego naczynka wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok.30-60min. Mieszając(...)10min do czasu aż, czekolada na bierze ładnego karmelowego koloru. Jeżeli czekolada miała mniej niż 30% miazgi kakaowej to wyschnie, należy wtedy zmiksować ją z kremówką, posolić do smaku. Po wsadzeniu do lodówki czekolada nabiera stałej konsystencji(przynajmniej u mnie) ale po lekkim podgrzaniu/kąpieli wodnej wraca do poprzedniej formy. AAa, dzisiaj moja kochana mama obchodzi x-naste
More food, love and dreamsniezbyt dietetycznego i niebiańsko słodkiego ;-) Przepis na 10 dużych trufli. Składniki: 150 g białej czekolady 80 g serka mascarpone 1 łyżka wódki lub malibu 10 obranych migdałów wiórki kokosowe Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki(...)godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki, w przeciwieństwie do czekolady czarnej, biała będzie trochę rzadsza, a trufle wyjdą bardziej miękkie, kremowe i będą wymagały przechowywania w lodówce) Lepiąc trufle do połowy z nich dodajemy po jednym migdale, następnie uformowaną kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych
kuchnia do kwadratuowocami, jagodami, malinami, porzeczkami i udekorować np. serkiem homogenizowanym wyciśniętym szprycą lub po prostu nałożonym małą łyżeczką. Mocno schłodzone – idealne na letnie popołudnie :) Potrzebne będą: tabliczka czekolady (ja użyłam białej) olej kokosowy pojemnik na kostki lodu patyczki do lizaków lub wykałaczki drobne owoce: maliny, jagody, porzeczki serek homogenizowany lub bita śmietana Poprzedniego dnia(...)zamrażamy wodę w pojemniku, do każdej kostki przed zamrożeniem wkładamy patyczek lub wykałaczkę. Owoce myjemy i odstawiamy na ściereczkę, żeby wyschły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli Wasza biała czekolada po rozpuszczeniu wygląda bardziej jak kluska niż polewa, dodajcie do niej łyżeczkę oleju kokosowego. W rozpuszczonej czekoladzie zanurzamy pojedynczo kostki lodu trzymając za patyczek. Szybko wyciągamy i odstawiamy
Ciastkozercyczekolada natomiast nie zawiera proszku kakaowego . Ma również niską zawartość masła kakaowego . 2. Słowo czekolada zawdzięczamy Majom, pochodzi od słowa chocola, które oznacza - pić czekoladę. 3. Czekolada początkowo spożywana była w formie napoju przyrządzonego z rozgniecionych nasion kakaowca i wody. Majowie uznawali ją za przysmak Bogów. W Europie czekolada pojawiła(...)selen, wapń i wiele innych. Czyli czekolada lekiem na wszystko J Nic więc dziwnego, że mała porcja czekolady błyskawicznie potrafi poprawić nam nastrój. 6. Podobno po tym jaką czekoladę lubisz można stwierdzić jakim jesteś typem osobowości . · czekolada mleczna – romantycy · biała – osoby niezdecydowane, mające trudności
Mania GotowaniaPralinki z musem truskawkowym w białej i różowej czekoladzie. Jeszcze pyszniejsze niż poprzednie. Dochodzę do wprawy. 100 gram białej czekolady 1/5 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 100 gram truskawek 1 łyżka cukru Czekoladę podzielić na 2 części i każdą z nich rozpuścić w kąpieli wodnej w osobnym kubeczku. Do jednej dodać barwnik i wymieszać aż czekolada będzie jednolicie
Czerwony Gupik