biała czekolada - 5588 przepisów (strona:133/373)

Czekoladowe serduszka 102

jogurtu naturalnego 180 ml wody 2 średnie jajka 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek ciemnego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa 150 g białej czekolady 1 łyżka masła 2-3 łyżki mleka szczypta czerwonego barwnika Ciasto Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i mieszając podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści. Nie doprowadzamy

Wędrówki po kuchni
Jak rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej? 135

woda w garnuszku będzie bardzo gorąca- spokojnie bez niczyjej pomocy rozpuści czekoladę ;)   6. Najłatwiej roztapia się czekolady dobrej jakości takie z dużą zawartością kakao. Czekolady białe są trudniejsze do stopienia i bardzo często się rozwarstwiają, dlatego należy zachować szczególną ostrożność.   7. Im czekolada drobniej posiekana tym szybkiej się rozpuści.   8. By uzyskać błyszczącą czekoladę

Nastoletnie Wypiekanie
Makowo kokosowe z żurawiną 3185

łyżeczka mąki ziemniaczanej 75 ml wiśniówkiPolewa 100 g białej czekolady4 łyżki kremówkiPrzygotowanie:Ciasto: białka ubijać mikserem, stopniowo dodawać cukier i ubijać tak długo aż białka będą sztywne, białe i lśniące. Nadal miksować i dodawać po jednym żółtku. Wymieszać w naczyniu kokos, migdały, mak i proszek do pieczenia. Wsypać do białek i powoli wymieszać drewnianą łyżką. Masę wylać(...)cytryny i gotować na wolnym ogniu około 12-15 minut. W wiśniówce rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej wlać do żurawiny i zagotować. Odłożyć do ostudzenia.Polewa: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z śmietaną. Letnią polewę rozsmarować na cieście.Warstwy ciasta: ciasto, masa z żurawiny, krem budyniowy, ciasto, polewa.Ciasto odłożyć w chłodne miejsce by krem stężał.Inspiracją był przepis na makową panienkę stąd

Ala piecze i gotuje
Truskawki w czekoladzie 107

szkoda ich jeść! Świąteczny deser na świąteczny dzień. Proste, piękne i smaczne. Składniki: • kilkanaście dużych truskawek z szypułkami • po 1/2 tabliczki czekolady białej, deserowej i gorzkiej • różne posypki cukierkowe Wykonanie: • Truskawki umyć z szypułkami, osuszyć. • W kąpieli wodnej rozpuścić każdą czekoladę osobno. Ja rozpuszczam w szklanej miseczce, którą wkładam

To co kocham
Lody truskawkowo - bananowe w czekoladowej miseczce. 83

owinąć w folię spożywczą i zanurzyć w roztopionej, płynnej czekoladzie. Czekolada szybko zastyga i łatwo można oddzielić ją od lodu i folii. Świetny efekt uzyskacie robiąc miseczki z białej czekolady, albo dwukolorowe.Wyglądają trochę jak kielichy tulipanów. Składniki na lody: 400g mrożonych truskawek 2 średnie banany 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki miodu Sposób wykonania: Do malaksera wkładamy mrożone

Kuchnia Pani Wiosny
Babeczki z białą czekoladą… 164

Dużo się ostatnio dzieje w naszej kuchni, a wciąż brakuje mi czasu na dodawanie nowych wpisów. Chociaż pogoda raczej jesienna … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
.562. w słoiczku po maśle orzechowym 96

płatki ryżowe na mleku sojowym z kakao, budyniem czekoladowym i białą czekoladą w słoiczku po domowym maśle orzechowym~ Zobaczymy co będzie dalej :) Zapowiada się fajnie

breakfast of dreams
White chocolate watermelon n strawberry 172

Składniki: na 4 porcje 1kg  arbuza 25 dkg truskawek tabliczka białej czekolady 50 ml soku z arbuza 50 ml rumu lub innej mocnego trunku Przygotowanie: arbuza kroimy w kosteczki, truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. przygotowujemy sos czekoladowy- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy będzie płynna zestawiamy z ognia dolewamy soku z arbuza i rumu. mieszamy

Luźna Kuchnia
356. Kokosowo. 91

Kokosowy budyń z suszona kostką kokosową, prażonymi wiórkami kokosowymi, białą czekoladą i bananem Idealne śniadanie na początek tygodnia Sprawdzian z polskiego odhaczony. W tym tygodniu jeszcze "tylko" dwa.Składniki: 100ml mleczka kokosowego 200ml mleka20g mąki ziemniaczanejłyżka wiórek kokosowych cukier/coś do posłodzeniaszczypta soli Odlewamy część mleka i mieszamy z mąką, resztę mleka wraz

More food, love and dreams
Kawowe brownie z pajęczyną na Halloween 292

szklanki mąki Szczypta soli Ciemna polewa: 90g  gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 8-9 łyżek mleka (może być też śmietana kremówka) 1 łyżka masła Jasna polewa: 90g białej czekolady 1 łyżka masła Masło wraz z gorzką czekoladą roztapiamy w garnuszku na małym ogniu. Następnie odstawiamy by nieco ostygło. Kawę rozpuszczalną zaparzam w 1/3 szklanki i również odstawiam do ostygnięcia

Kolizje Smaków
ciasto z musem czekoladowym 105

octu Składniki na mus czekoladowy: 250ml śmietanki 30% 1 czekolada deserowa 1 łyżeczka cukru pudru 0,5 opakowania serka mascarpone Składniki na mus śmietankowy: 250ml śmietanki 30% 1 biała czekolada 0,5 opakowania serka mascarpone Ponadto: amaretto maliny wiórki czekoladowe Biszkopt:  Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier.  Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu

Słodki Zakątek
Pavlova z czekoladą i marakują 152

Sylwester! Do usłyszenia w Nowym Roku 2017! Pavlova z czekoladą Składniki: na tort 8-10 porcji 5 białek 320 g cukru 1½ łyżki soku z cytryny 100 g białej czekolady 60 g pistacji 300 ml śmietanki, 36% 150 ml greckiego jogurtu, 10% szczypta waniliowej pasty 4 owoce marakui Nastaw piekarnik na 130ºC na termoobieg (bez termoobiegu 145ºC). W misce

codojedzenia
Biała czekolada na gorąco z marcepanem 182

Bardzo słodka czekolada o aromacie marcepanu. Rozjaśni nawet najbardziej ponury dzień Składniki • 1 l mleka • 100 g masy marcepanowej • 100 g białej czekolady • kilka kropli olejku migdałowego • 1 jajko • 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego lub mąki ziemniaczanej • 3 łyżki cukru lub innego cukru zastępczego • płatki migdałowe Sposób przygotowania 1. Z mleka odlać szklankę resztę mleka ugotować. Do ciepłego mleka

W królestwie smaków Beaty
Koktajl bananowy, idealny na śniadanie 140

Dekorujemy nasz koktajl chrupkami w czekoladzie, a żeby fajnie wyglądało to dajemy kształt gwiazdek.   *  Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może nam służyć również do innych celów.Pasuje do ozdoby ciast deserów,koktajli

Różowa kuchnia
Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera 160

Pyszne kakaowo czekoladowe ciasteczka , które najlepiej smakują jeszcze ciepłe gdy w środku znajduje się miękka czekoladaSkładniki:250 g mąki140 g masła100 g cukru pudru2 żółtka3 łyżki ciemnego kakaotabliczka białej czekolady Wykonanie:Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i kontynuować ucieranie. Wsypać  mąkę przesianą z kakao i dłońmi zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.Rozwałkować

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia