biała czekolada - 5588 przepisów (strona:152/373)

Pierogi z morelami, jogurtem naturalnym i białą czekoladą. 165

dodatkami wyszło idealnie. Polecam. Zróbcie koniecznie :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej około 1 szklanka ciepłej wody pół małej łyżeczki soli Dodatkowo: około 40 dag moreli 5 dag białej czekolady 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego mąka pszenna do posypania stolnicy sól do gotowania Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników stopniowo

Izabelawkuchni
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 188

łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 2 łyżki kakao 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie śmietankowe z białą czekoladą (lub zwykłe śmietankowe) 300 g owoców szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę

Kuchnia MagdaLeny
Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek 92

biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe

Kulinarne przygody Gatity
TRUSKAWKI - 11 POMYSŁÓW NA SŁODYCZE Z TRUSKAWKAMI, BEZ CUKRU I TRADYCYJNE 128

TRUSKAWKAMI CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKOWYM MUSEM BABECZKI NA MAŚLANCE Z KRUSZONKĄ TRUSKAWKOWA CHMURKA MINI BISZKOPCIKI ZE ŚMIETANKĄ Z MASCARPONE BŁYSKAWICZNE BABECZKI NA JOGURCIE BABECZKI BISZKOPTOWE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Upiecz sobie babeczkę
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 145

Składniki: (na 8 sztuk w foremkach do dużych muffinek , w 8 obręczach cukierniczych lub małej formie do tortu) spód: 150 g płatków kukurydzianych 150 g masła pół tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki

Kulinarna Patilogia
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 208

podłogę  z wysokości ok. 30 cm.  Odstawiamy do ostygnięcia.  Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać, żeby czekolady nie przegrzać, wtedy zmieni "stan skupienia" i zamiast

bistro mama
Kakaowa tarta z kremem 200

włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 º C ok.15-20 minut.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem: 500 ml śmietanki 36 % 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady łyżka cukru z prawdziwą wanilią  4 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki cukru pudru śmietan-fix (opcjonalnie) truskawki do dekoracji lub inne owoce Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

Anielskie wypieki
Babeczki marchewkowe 152

przekładamy do garnka i mieszamy na małym ogniu tak długo aż masa zrobi się gładka i jednolita (ok. 1-2 minuty). Gotowa polewa ma konsystencję i kolor rozpuszczonej białej czekolady, im bardziej się ostudzi, tym robi się sztywniejsza. Przestudzone babeczki ozdabiamy polewą. Warto zrobić to, kiedy polewa nie jest jeszcze zupełnie zimna, wtedy łatwiej uzyskać ładne gładkie wykończenie. Dodatkowo

Ciastkozercy
Omlet a'la brownie z pierwszymi truskawkami 161

pierwsze truskawki to w tym przypadku połączenie obowiązkowe!  Składniki: 4 łyżki płatków owsianych  1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka odżywki białkowej o smaku czekoladowym (u mnie biała czekolada) 2 łyżeczki kakao naturalnego 1 jajko odrobina mleka/jogurtu naturalnego słodzidło do smaku (u mnie ksylitol) olej kokosowy  + jogurt naturalny, banan, truskawki, musli Płatki owsiane zalewamy w miseczce ciepłą

Kuchnia Ellie
Kokosowe kulki a’la Raffaello 118

jako baza do kremów do ciast. W ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę – Słodkości bez pieczenia przygotowałam kokosowe kulki a’la Raffaello. Składniki na ok. 40 sztuk: - 200 g białej czekolady - 100 g miękkiego masła - 50 g cukru pudru - 1,5 szklanki wiórków kokosowych - ok. 40 szt. obranych migdałów Dodatkowo: - ok. ¾ szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kulek Czekoladę kroimy

mojewypiekiinietylko
Kostka kawosza 244

mąki pszennej - budyń waniliowy lub śmietankowy - 2 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 25 dag masła - 4 do 5 kopiastych łyżek sypkiej kawy rozpuszczalnej, ja użyłam kawy maliny w białej czekoladzie od  www. Skworcu.com.pl 1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, wanilię i żółtka zmieszać i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać kawę, dokładnie wymieszać i dodawać stopniowo wystudzony

Apetyczna babeczka
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 143

suszonymi owocami i japońskimi piklami (w pięknym papierku z naklejką z polską banderą). Chef: Zaiyu Hasegawa z Den w Tokio, Japonia (2*) Lody z pietruszki z zabaione z białą czekoladą i pyłkiem pszczelim Chef: Jonathan K. Berntsen z Clou, w Kopenhadz, Dania (1*)   Zaczęłam od kalarepy. Szczerze mówiąc przy tej przystawce poczułam się jakbym trafiła nie do Sørena

Ugotowane pozamiatane
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 196

homogenizowany  - 1, 5 opak Dodatkowo :  frużelina malinowa  - 1 słoik ( 280 g ) listki waflowe bez cukru 76 g ( 2 paczki ) herbatniki petit beurre blacky - 200 g biała czekolada - 150 g śmietana kremówka 36% - 2 łyżki migdały płatki - do dekoracji. Przygotowanie: Krem: Szklankę mleka odlać, pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier, zagotować. Mąkę połączyć z budyniem, dodać

Kuchnia Danusi
Babka migdałowa 182

ciasto, wyrównać. Piec w temp. 160°C przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Polukrować i ozdobić jajeczkami czekoladowymi. Sos czekoladowy: 50 g białej czekolady 20 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Składniki umieścić w kąpieli wodnej i roztopić, wymieszać. Smacznego 😊 Źródło  klik

Słodka Strefa
Słodka bomba kaloryczna 116

opakowania masy kajmakowej (800g) 100g orzeszki w karmelu (na wagę w biedronce) 600g herbatników 700ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki oleju kokosowego 100g cukru brązowego 2 białe czekolady  Mleko (700ml zamiast 1l jak na opakowaniach budyniu) mieszamy z 2 opakowaniami budyniu i zagotowujemy, dodajemy do tego brązowy cukier i olej kokosowy - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masę

Smacznie Pysznie Kalorycznie

Proponowane wyszukiwania