biała czekolada - 5588 przepisów (strona:160/373)

Torcik Porzeczkowo - Serowy 149

masła 2 jajka 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego 80 ml mleka 1/2 słoika dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Polewa: 80 gr białej czekolady 1-2 łyżeczki dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz miód. Mieszamy wszystko

Gotowanie...to proste !
JOGURTOWE CIASTO POMARAŃCZOWE 276

Święta Wielkanocne bez babki ... W tym roku postanowiłam nagiąć tradycyjny przepis i upiekłam włoskie ciasto jogurtowe z dodatkiem pomarańczy :) Wyrosło piękne i puszyste!  Do dekoracji użyłam roztopionej białej czekolady, maku i świeżej otartej skórki z pomarańczy. Ciasto w prawdzie wygląda bardzo Wielkanocnie, ale można upiec je na każdą okazję !  Zapraszam po przepis: SKŁADNIKI : 1 i 1/2 szkl

Marcepanowa kuchnia
,, Wielkanocny zajączek w cieście szpinakowym” 157

rząd wyciętych króliczków. Dookoła króliczka oraz na wierzch wykładamy równomiernie pozostałą część szpinakowego ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut. Upieczone ciasto polewamy białą czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej a następnie posypujemy pokruszonymi wycinkami

Podróż w kulinaria
Biszkoptowa babka z mieszanką keksową i kandyzowanym pomelo. 164

Składniki; 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag mieszanki keksowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Do dekoracji; pół tabliczki białej czekolady 3 łyżki mleka kandyzowane pomelo Przygotowanie; Jajka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane, dodawać stopniowo cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto marchewkowe z niespodzianką 243

łyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich Nadzienie: 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny Polewa: 100g białej czekolady 1/2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: posiekane orzechy do posypania Ciasto: 1. Formę z kominem o średnicy 25cm wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra

Mała Cukierenka
Mini serniczek czekoladowy 128

nieco. Składniki: 100 ml śmietanki 36% schłodzonej 150 g deseru czekoladowo-pistacjowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/4 szkl gorącej wody kilka biszkoptów polewa: 4 ząbki białej czekolady 2 ząbki mlecznej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła kilka pistacji Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dwie metalowe obręcze ustawiamy na tacce plastikowej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Najlepsze przepisy z blogów # 5 | Ciasta na Wielkanoc 148

Wielkanoc, podzielcie się nią w komentarzu. Zobaczcie też: Jajka sadzone na słodko Mazurek czekoladowy bez pieczenia BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Mazurek kajmakowy BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Sernik 3-składnikowy z białą czekoladą BLOG: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/ Sernik na Wielkanoc BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Ciasto kakaowe bez mleka BLOG: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/ Babka czekoladowo rumowa BLOG: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com Babka caffe latte BLOG: http://olainthekitchen.blogspot.com/ Wielkanocna

Kuchnia Bazylii
ciasto francuskie z czekośliwką i jabłkiem... 157

łyżki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cynamon 1 łyżeczka jabłka obrane ze skórki zetrzeć na tarce do ogórków do miski do jabłek dodać czekośliwkę, użyłam swoją domową z białą czekoladą , jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze wymieszać ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, na środku rozłożyć nadzienie, brzegi nałożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy budyń waniliowo- migdałowy i recenzja książki "Rodzinna kuchnia Lidla" 204

może być migdałowe),  2 żółtka,  2 łyżki tartych migdałów,  laska wanilii,  czubata łyżka mąki pszennej,  1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,  100g białej czekolady,  domowa konfitura (najlepiej z truskawek). Wykonanie:  400 ml mleka zagotować wraz z nasionkami wanilii oraz połamaną na kawałki czekoladą. W reszcie mleka rozrobić surowe żółtka oraz obydwie

Z miłości do słodkości
Miodownik (Stefanka) 264

polewy. Gdy polewa jest za rzadka dodaj trochę kakao, jeśli za gęsta - odrobinę więcej mleka. Lekko przestudzoną polewę wylać na ciasto i posypać garścią płatków migdałowych lub startą białą czekoladą (kilka kostek). Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześnie i przechowywać w lodówce. Inspiracja pochodzi z Caketime. Smacznego

Mojewlasne.pl
Orzechowe trufelki 102

Małe, mocno orzechowe trufelki które pięknie prezentują się na stole a smakują wybornie. Składniki: 200 g ricotty 50 g białej czekolady 1 szkl mąki orzechowej arachidowej + do obtoczenia 2 czubate łyżki mleka pełnego w proszku 1 łyżka mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego świeża mięta Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy razem z łyżką mleka i olejem kokosowym w mikrofalówce ( ok. 1 minuty

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Makowo- bakaliowe mini babeczki do koszyczka 106

jajka, 2/3 szklanki cukru pudru, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki suchego maku, 100g mieszanki keksowej HELIO, 30g skórki pomarańczowej HELIO, 1 tabliczka białej czekolady, kolorowa posypka i perełki do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Mleko mieszam trzepaczką razem z jajkami i olejem. W osobnym naczyniu mieszam mąkę razem z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Herbaciany naked cake 199

torebek herbaty Irish Cream TEEKANE Herbatę zaparzamy w szklance ok 10 minut. Część używamy do kremu, a  resztę zużywamy do nasączenia biszkoptu. Krem herbaciany: 2 tabliczki białej czekolady 100 ml naparu herbacianego* 3 płatki żelatyny 400 ml kremówki (30-36%) Rozpuszczamy czekoladę w naparze z herbaty. Jeśli pozostają nierozpuszczone kawałki, to śmiało możemy je podgrzać w kąpieli wodnej

Karczma Honorietty
Ciasto kawowe z polewą z białej czekolady 322

rózgą kuchenną.  Ciasto przełożyć do formy 23x23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Polewa: 115 g białej czekolady 55 g masła 3 łyżki mleka 140 g cukru pudru, przesianego Czekoladę połamać, wrzucić do garnuszka razem z masłem i mlekiem. Rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając. Zdjąć z ognia

kulinarnyswiatdomi
Babka keksowa z lustrzaną polewą 157

cukru z prawdziwą wanilią 1 cytryna 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Lustrzana polewa: 7 dag cukru 50 ml śmietany kremówki 30% 25 ml wody 35 g białej czekolady 1 listek żelatyny Zielony barwnik spożywczy- (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciasto: Jajka wbić do miski, wsypać cukry,  ubijać do uzyskania gęstej puszystej masy.  Mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania