Śledzie z powidłami i wędzoną papryką pimenton Śledzie z powidłami i dymnym posmakiem pimentonu i śliwek są naprawdę warte wypróbowania . Mają głęboki, dymny smak, przełamany słodyczą
Gotujemy i jemyW ostatnich dniach jednym z najchętnej czytanych przez Was przepisów jest zupa dyniowa z pieczonymi warzywami . Nic dziwnego! :) To niezwyke ciepła, pełna głębokiej, przytulnej i
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWątróbka jest jednym z najbardziej pożywnych i zdrowych produktów spożywczych. Ma wiele właściwości prozdrowotnych. Jakich konkretnie? - Jest doskonałym źródłem wysokiej jakości białka, które jest niezbędne dla
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaJesień to nie tylko ochłodzenie i coraz krótsze dni. To również czas obfitości, kiedy drzewa owocowe uginają się pod ciężarem soczystych śliwek i chrupiących jabłek, a
Smakowite DaniaSkładniki : około 3 kg śliwek węgierek 1 l wody 80 dkg cukru 1/4 szklanki octu kilka goździków Sposób wykonania : Ś liwki umyj, wydryluj
Przepisy i porady kulinarneTop 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Dziś przychodzę do Was z zestawem świetnych przepisów na pyszne, szybkie w przygotowaniu, łatwe i niedrogie ciasta. Z
Blog z ApetytemJedynie. Tym razem nie dodałam do niego wołowiny. Bo jak wiadomo najlepszy bigos to ten z różnymi rodzajami mięsa. W moim dzisiejszym przepisie jest co prawda
KardamonovyJeśli przypadkiem natknęliście się tej zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe
To co kochamPasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet
To co kochamUwaga! Ostrzeżenie! Kto raz spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski
To co kochamŚledzie są rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane
To co kochamBardzo podzielne ciacho ucierane ze śliwkami i kruszonką. Do przepisu śmiało możecie użyć zamrożone śliwki. Składniki: mąka pszenna 4 szklanki, jajka 5 szt, cukier
kulinarne odsłony patiCiasto z ugotowanych i zmiażdżonych ziemniaków z dodatkiem mąki wypełnione dojrzałymi śliwkami, zawinięte w knedle i gotowane. DOMOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dobrych, dojrzałych
Kuchnia TomkaŚliwki doprawione sokiem z pomarańczy i cynamonem przykryte kruszonką a następnie pieczone i podane z lodami pistacjowymi. KRUSZONKA ZE ŚLIWKAMI SKŁADNIKI 800 gramów dojrzałych śliwek węgierek
Kuchnia TomkaKrewetki smażone, a następnie zmieszane z kaparami, papryką, suszonymi śliwkami podane z jogurtem i kolendrą. SAŁATKA KREWETKOWA SKŁADNIKI 300 gramów surowych krewetek 250 gramów jogurtu greckiego
Kuchnia Tomka