kiść pomidorków. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak
Fit&Fast Kitchentemu zrobiłam podobne danie, ale bez mięsa. Dzisiaj pozmieniałam trochę składniki i dodałam indyka. Składniki: 3 kotlety z indyka 150 gramów (1 wreczek) ryżu 1 cebulka z dymką 4 suszone pomidory ok. 20-25 szt. oliwek zielonych (u mnie nadziewane pastą paprykową) 1 garść świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 500 ml wywaru warzywnego (może być drobiowy) oliwa z oliwek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comoczywiście tak samo jak ta podłużna ale zawsze inaczej i fajniej prezentuje się na talerzu. składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy ok 10 cm 500 g mięsa mielonego z indyka 125 g ryżu (1 większy woreczek) 1 cebula majeranek sól,pieprz olej do smażenia starty ser żółty do posypania sos pomidorowy 1 puszka pomidorów krojonych sól,pieprz cukier majeranek Cukinie(...)odstawić do góry nogami na ściereczce aby spływał sok. Ryż ugotować, osączyć i przestudzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju. Następnie dodać mięso mielone z indyka. Smażyć aż z patelni odparują płyny, dobrze doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem. Potem dodać ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Gotowym farszem nadziać
Monia miesza i gotujeszybka potrawka z indyka z warzywami, w sosie pomidorowym SKŁADNIKI 40 dag filetu z indyka, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 3 łyżki fasoli czerwonej, 3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej, 1 łyżka groszku konserwowego, 200 g pomidorów z puszki bez skórki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu WYKONANIE Mięso kroimy
słodki bratekjednego z najpopularniejszych makaronowych dań, a mianowicie spaghtetti . Użyłam w tym celu pełnoziarnistego makaronu, passaty pomidorowej, obowiązkowo cebuli i czosnku oraz przypraw. Postanowiłam dodać też chude mięso mielone z indyka, choć i bez niego danie wyszłoby pyszne. A to za sprawą dobrego sosu, odpowiednio przygotowanego i przyprawionego. Spaghetti wyszło przepyszne! Półtwardy makaron z gęstym, lekko pikantnym sosem pomidorowym - zdrowo(...)cebula 2 ząbki czosnku 400 ml passaty pomidorowej (Victualia) 2 łyżeczki przecieru z ostrej papryczki (Victualia) 1 łyżka oliwy z oliwek 250 g mięso mielonego z indyka przyprawy: curry, pieprz czarny, papryka słodka, bazylia, sól himalajska Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i przez 2 minuty podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie
Zdrowie na języku :Psmaczne, a krupnik jest wyrazisty i intensywny w smaku. Przepis ten zgłaszam na Konkurs kulinarny- przepis z kaszą w roli głównej Składniki: 1 kg gęsich żołądków szyja gęsi lub indyka 1 duża marchew 1 duża pietruszka 1 szklanka kaszy jęczmiennej sól pieprz tymianek ziele angielskie liść laurowy pieprz w ziarnach opcjonalnie 2 kostki rosołowe Wykonanie: Gęsie żołądki umyć i oczyścić(...)zimną wodą. Żołądki ponownie przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie a następnie zagotować. Gdy żołądki się zagotują dodać szyje z indyka i kaszę a następnie gotować przez około 1,5 godziny. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do wywaru i gotować jeszcze przez 30 minut. Zupę doprawić
Mama GotujeTefal Cousine Companion tak żeby każdy mógł go szybko i łatwo przygotować w swoim Tefal CC :) SKŁADNIKI: 300 g - ROZDROBNIONY MROŻONY SZPINAK 150 ml. ŚMIETANA 18% 800 g. MIĘSO INDYKA GULASZOWE (porcja dla 5 osób) 1 średnia czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz gałka muszkatołowa (świeżo tarta) świeżo tarty parmezan MAKARON PENNE(...)ostrze na mieszadło i podsmażamy poszatkowania cebule wykorzystując program SLOW COOK P-1 czyli przez 5 min temperatura 130. Po zakończeniu do misy dodajemy pokrojone w kostkę mięso z indyka i włączamy program SLOW COOK P-2 i zmieniamy czas duszenia na 30 min przy temperaturze 95. Gdy duszenie się zakończy dodajemy rozdrobniony szpinak (ja wrzuciłem zamrożony brykiet) następnie
Bartek GotujeSałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza, porzeczki
nietadietacielęciną ( lub z mieszanką tych mięs). Należy jedynie pamiętać, aby obsmażone mięso gotować w sosie nieco dłużej - do miękkości - a nie jak w przypadku suchego mięsa kurczaka lub indyka, które ugotuje się w ekspresowym tempie 10 minut. Pomidory z puszki lub/ i passatę można zastąpić większą ilością koncentartu pomidorowego i gorącym bulionem lub wodą. SKŁADNIKI / 4 porcje(...)makaronu spaghetti 300 g mielonego mięsa z kurczaka lub indyka (można drobno posiekać) 100 g tartego parmezanu 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka sosu pomidorowego (passaty) 3 ząbki czosnku starte na tarce 2 łyżki mascarpone PRZYPRAWY : sól morska, świeżo zmielony czarny
cool and mintyDodanie ryżu i czerwonej papryki zdecydowanie odmieni smak tradycyjnego mielonego kotleta. Te z indyka są delikatne i kruche. 250 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 100 g ugotowanego ryżu 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 2-3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Liść lubczyku Ostra papryka Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Cebulę oraz paprykę kroimy w bardzo drobną
VioletoweKucharzenieJedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :) Składniki : sznycle z fileta z piersi indyka jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody Na płaski talerz wsypać bułkę tartą Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu(...)stron na rumiano. Mięso z indyka może być alternatywą dla " świńskiego "schabowego
Proste Potrawyprzygotowanie kotletów zabieramy się, kiedy odkładamy bułki do drugiego wyrastania. Zwykle robię burgery z mięsa wołowego, ale dziś okazało się, że mąż zaopatrzył mnie w mielone mięso z indyka, ponieważ obawiałam się, że jednak może być troszkę za suche dodałam do niego troszkę wędzonego boczku, wpłynęło to całkiem fajnie na smak potrawy. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka
I tu będę miała takie temożna ją podać zarówno jako przekąskę, jak i treściwą kolację. Sprawdzi się także jako posiłek do pracy (wtedy dressing najlepiej zabrać w osobnym pojemniczku/słoiczku). Po prostu świetna! Indyka można zastąpić kurczakiem. Składniki: 1 op. mixu sałat lodowych 1/2 op. roszponki 1 op. kiełków rzodkiewki 1/2 kg fileta z indyka 1,5 łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 1 kapusta biała 500 g mięsa mielonego z indyka 2 świeże i dojrzałe pomidory 1 l passaty 2 średnie cebule 2 marchewki starte na tarce o grubszych oczkach pół szklanki mleka 200 g pieczarek 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1 jajko masło klarowane 1/2 suchej kajzerki ząbek czosnku przyprawy do smaku: Sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy(...)odcedzamy kapustę, wodę wylewamy. Dno garnka wykładamy wierzchnimi liśćmi kapusty, dzięki czemu gołąbki nabiorą aromatu i nie przypalą się. Kapustę rozbieramy z liści. Farsz: Do miski wkładamy mięso z indyka, jajko, zeszkloną na oleju i posiekaną drobno cebulę wraz z drobno pokrojonymi pieczarkami oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Połowę suchej kajzerki namaczamy w mleku – gdy namięknie, odciskamy mleko
Zasmakuj KuchniDzisiaj na obiad miałam golonkę z indyka w sosie koperkowym. Podałam z ziemniakami pure, ale można również podać z ryżem, makaronem czy kluskami. Do obiadu proponuję również marchewkę duszoną i mamy super jedzonko. Zapraszam również tutaj po inne przepisy na dania mięsne. 2 golonki indycze 200 ml śmietany 1 pęczek koperku 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wody(...)uzupełniać wodę. Mięso wyjąć na talerz, a do rondla wlać śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wsypać koperek i włożyć mięso. golonka z indyka w sosie koperkowym
O kuchni z uczuciem