Temperowanie czekolady-praktyczne wskazówki

Temperowanie czekolady-praktyczne wskazówki

Temperowanie czekolady-praktyczne wskazówki

Temperowanie czekolady wydaje się trudne i dosyć przerażajace. Jednak z czasem robiąc kilka prób i błędów można zarówno zapamiętać samą technikę jak kroki. Nie oszukujmy się jednak za pierwszym razem ta sztuka nie każdemu się jednak udaje. Czym jest temperowanie czekolady? Temperowanie czekolady polega na podgrzaniu czekolady, schłodzeniu jej i znów podgrzaniu. Opis czynności wydaje się bardzo kłopotliwy jednak odpowiednie wprawienie da efekty. Mnie też na początku wydawało się trudne i skomplikowane, jednak z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, biała czekolada

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję