biała czekolada - 5588 przepisów (strona:210/373)

Domowa Nutella 193

jest leszy od oryginału. Mnie się podoba przepis, bo nie zawiera ani masła, jak w niektórych przepisach. Przepis zmodyfikowałam pod swój gust. Jeśli chodzi o czekolady, to ja użyłam mlecznej, białej i gorzkiej. Miałam 40 g mlecznej, nie chciało mi się biec do sklepu więc dodałam 60 g białej i 50 g gorzkiej. Jeśli chodzi o wykonanie - szybko(...)prosto :) Składniki na ok.900g: 200 g orzechów laskowych 150 g czekolady (100 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g) Wykonanie: Wyłuskane orzechy wysypałam na małą blaszkę i włożyłam na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 188 stopni, po kilku minutach wysypałam na ściereczkę i pocierałam orzechy, aby pozbawić

Blondynka Gotuje
na szybko murzynek przekładany dżemem... 117

kakao 4 łyżki, woda 10 łyżek, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki "L", proszek do pieczenia 3 łyżeczki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, dżem śliwkowy 250 ml, czekolada gorzka 100 gram, lukier biały - w opisie margarynę, wodę, kakao, cukier, zagotować i ostudzić, do wystudzonej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić jajka, połowę startej czekolady i mikserem wszystko dokładnie

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe kokosanki 246

Kokosanki to proste, słodkie ciasteczka składające się głównie z wiórków kokosowych. Dodatek czekolady wzbogacił ich smak. 1 szklanka białek 1 szklanka cukru białego 200 g wiórków kokosowych 100 g czekolady gorzkiej Białka wlać do miski i umieścić ją nad garnkiem z gotującą się wodą. Robiąc tzw kąpiel wodną. Wsypać cukier i ubijać trzepaczką do czasu, aż białka zbieleją, a cukier

https:KKuchniaMniam
Dominosteine - słodkie domino w czekoladzie 165

łyżeczki przyprawy korzennej do piernika szczypta soliDo przełożenia:300 g masy marcepanowej 400 g powideł śliwkowych1 łyżka soku z cytrynyPolewa:400-500 g czekolady deserowej (można użyć także mlecznej lub białej)4-5 łyżek oleju rzepakowego (na każde 100 g czekolady 1 łyżka oleju)Dekoracja: 100 g cukru pudru1 łyżka wrzątkukilka kropli soku z cytrynycukrowe śnieżynkiW rondelku

Food Square
Kokosowe kulki Bounty 187

smaku przypominają znany nam kokosowy baton Bounty, który uwielbiam, szczególnie w wersji z gorzką czekoladą. Dzisiaj właśnie w takiej wersji. Oczywiście jeśli nie lubicie gorzkiej czekolady, zastąpcie ją mleczną, deserową, białą - do wyboru, do koloru. Pyszności. 'kokosowe kulki Bounty' Składniki (na ok.10-15 kulek): - 100g wiórków kokosowych - 4-5 łyżek mleka skondensowanego słodzonego - 200g gorzkiej czekolady (lub innej jaką

CookYourself
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 196

Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do masy dodać skórkę i czekoladę, wymieszać. Przelać do formy, ciasto będzie bardzo rzadkie. Piec 40-45 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie ostudzić w formie, na kratce. Wyjąć z formy. Udekorować kremem kokosowym i dżemem Krem kokosowy: 1 puszka białej fasoli (200 g po odsączeniu) 3 łyżki miodu 2/3 szklanki wiórek kokosowych(...)słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady (bez mleka) 1 puszka białej fasoli (200 g po odsączeniu) 3 łyżki miodu 2/3 szklanki wiórek kokosowych 5 łyżek mleka kokosowego (tylko tej gęstej części) 2 łyżeczki Malibu (ja nie dodawałam

moj przepis na
Torcik Schoko Bons 4166

cukru pudru  Krem karmelowy:250g serka mascarpone125g masy krówkowejłyżka soku z cytrynyDodatkowo:ananasy w puszcze- pół puszkigalaretka wiśniowaopakowanie cukierków Schoko Bons100g dżemu z czarnej porzeczki150g posiekanych orzechów włoskichstarta czekolada Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, z tym, że dajemy 3/4 ilości wody. Najlepiej umieścić ją w takim naczyniu, żeby później było łatwo pokroić ją w kostkę.Biszkopt:Białka(...)ananasem smarujemy 1/4 kremu karmelowego i kładziemy go, lekko dociskając.Wierzch tortu smarujemy resztą kremu kajmakowego i dekorujemy uprażonymi orzechami i cukierkami Schoko Bons.Boki tortu smarujemy białym kremem i posypujemy startą czekoladą.Tort chłodzimy kilka godziny przed podaniem- najlepiej całą noc.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Współpraca z firmą Skworcu 176

Papryka płatki Gochugaru 15. Suszone owoce Morwy białej idealnie sprawdzą się jako składnik musli, dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, sałatek a nawet czekolady. Czasami używa się OWOCÓW MORWY BIAŁEJ do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina.   16 . Przyprawa do serników i mas serowych  17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych

Słodkości i nie tylko
Peruwiański mus czekoladowo - arachidowy z quinoą 120

czasach starożytne Peru :) Pomyślałam więc, że skoro zarówno quinoa, jak i orzechy arachidowe stanowiły ważny element ówczesnej diety, to dobiorę składniki tematycznie. Dodałam zatem miechunkę peruwiańską, kokos i rzecz jasna czekoladę, której co prawda bliżej do meksykańskich Majów, ale jak najbardziej pozostaje ona w tematyce prekolumbijskiej:) Przepis szybko ułożył mi się w głowie, a efekt zaskoczył! Wyszło pyszne, musicie spróbować! Koniecznie(...)szklanka ugotowanej białej quinoy 2 tabliczki gorzkiej czekolady (bezglutenowej) 4 łyżki oleju arachidowego 100 ml mleka kokosowego 80 ml ciepłej wody 1 łyżka miodu owoce miechunki peruwiańskiej garść orzechów arachidowych Wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i z dodatkiem mleka kokosowego rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając i uważając, żeby jej za bardzo nie podgrzać. Ciepłą, ale nie gorącą

Quinoa Raz!
Muffiny super czekoladowe 260

masła 330 g cukru pudru 6 jaj 450 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 75 g kakao 165 ml mleka 165 ml śmietany 30 % czekolada mleczna 20 dag i biała 10 dag Przygotowanie : Mąkę, kakao i proszek przesiać i odłożyć na później Cukier, masło i jajka dodawane po kolei utrzeć na puszystą masę Do utartej masy dodać(...)suche składniki oraz mleko, śmietanę, pokruszoną na drobno czekoladę- wymieszać szpatułką Do foremki na muffiny włożyć papilotki, nakładać masy po 3/4 ich objętości Piec w temp. 190 *C przez około 20 - 25 min. do tzw. suchego patyczka.                        Inspirowałam się przepisem  stąd . Wyszło mi 30 babeczek

Proste Potrawy
Ciasto z dziwnym, czerwonym składnikiem 208

truskawkowymi perełkami. Naprawdę warto było dać mu drugą szansę.Czekoladowe ciasto z burakamiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)280 g buraków1 łyżka octu z białego wina100 g ciemnej czekolady (70%)125 g miękkiego masła120 g jasnego brązowego cukru120 g ciemnego brązowego cukru3 jajka225 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia30 g kakao1/4 łyżeczki solipolewa:100 g ciemnej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka czekoladowa 111

pieczenia • 3/4 szklanki mleka Polewa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% • kilka pianek marshmallows • cukierki kolorowe Wykonanie: • Masło utrzeć z cukrem na biały krem, dodawać po jednym jajku. • Czekoladę rozpuścić na parze, wystudzić i delikatnie wymieszać z masą maślaną. • Mieszać z suchymi składnikami na przemian z mlekiem. • Piec 30 minut

To co kocham
PLACUSZKI KAKAOWE 163

kefiru lub maślanki 2-3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao szczypta soli Nadzienie: 2 banany 200 g sera białego chudego 2-3 łyżki masła orzechowego Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła cynamon kasza jaglana ekspandowana Wykonanie: W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche: przesianą przez sitko mąkę, cukier puder, kakao, proszek(...)pęcherzyki powietrza.  Nadzienie: Banany obieramy i kroimy w plasterki. Za pomocą blendera ręcznego mieszamy ze sobą banany i ser biały do momentu aż masa będzie miała gładką konsystencję. Dodajemy masło orzechowe. Mieszamy. Polewa: W kąpieli wodnej topimy czekoladę z masłem. Gotowe placuszki przekładamy nadzieniem. Na wierzchu polewamy roztopioną czekoladą, posypujemy cynamonem i kaszą ekspandowaną. Można je również podawać pojedynczo

Kuchnia MagdaLeny
Knoppers – domowy sposób na wafelki 903

orzechów ziemnych dodatkowo: 3 suche wafle 100 g mlecznej czekolady wykonanie: Mleko zagotować razem z cukrem, przestudzić. Masło dokładnie ubić, dodając przesiane mleko w proszku i przestudzone mleko. Orzechy pokroić, uprażyć na patelni. Kakao, masło i Nutelle zmiksować, dodając pod koniec uprażone orzechy. Na pierwszy wafel nałożyć masę białą, przykryć drugim waflem(...)wyłożyć masę orzechową. Przykryć kolejnym andrutem. Wafle przygnieść czymś ciężkim i odstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie roztopić w kąpieli wodnej czekoladę. Czekoladę nałożyć na wafla od strony białej masy. Gotowego Knoppersa wstawić do lodówki na ok. godzinę. Można podawać schłodzonego Proste, prawda? Czy smaczne? Zdecydowanie

Ania i Marcin gotują
Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach 225

podania. Składniki: 8  Czekoladowych pucharków 30 dag  twarogu chudego 25 dag  mascarpone 1 szklanka śmietanki 30% 2  listki żelatyny 2 łyżki wiórków kokosowych białych 2 łyżki tartej gorzkiej czekolady 80 ml likieru kokosowego 100 g cukru pudru 25 dag świeżej borówki Wiórki czekoladowe do posypania Sposób przygotowania: Czekoladowe pucharki na czas przygotowania serniczków włożyć do lodówki

Wanilia i Kardamon