~razowa kakaowa muffina nadziana ricottą i jagodami z czekoladą~ Inspiracja , zmiany -> prawie żadne, bo jedynie użycie groszków czekoladowych zamiast posiekanej czekolady (na jedno wychodzi, nevermind
breakfast of dreams~sezamowe* naleśniki z truskawkowym twarożkiem, sosem czekoladowym i truskawkami~ *z mąki sezamowej Moje pierwsze sezamowe naleśniki nawet nie chciały przewrócić się na drugą stronę. Teraz, jak
breakfast of dreams~kluski kładzione na bazie ricotty, na mleku sojowym, z gorzką czekoladą i malinami ; herbata choco-chili ~ Cóż za diabelski numer śniadania! 3:) Jednak jego smak wręcz
breakfast of dreams~otrębowe ciastko a'la Kinder Mleczna Kanapka~ W sumie nie pamiętam żebym była fanką tej słodkości. Ale skoro można ją bardzo łatwo "uzdrowić" i przygotować coś
breakfast of dreams~twarożek z kakao, truskawkami i czekoladą~ Ups, chyba rozleniwiłam się w tej Warszawie... ;) Nie dość, że w kuchni jestem codziennie przez 8 godzin i po upływie
breakfast of dreams~kokosowe* kluski "leniwe" z figami i gorzką czekoladą ; zielona herbata kaktusowa ~ *z mąki kokosowej Przepis - jak TUTAJ (przepis nr 066) tylko zamiast robić je jak "tradycyjne
breakfast of dreams~cynamonowe serniczki z patelni podane z domowym dżemem truskawkowym i startą gorzką czekoladą~ Pierwszy tydzień praktyk skończony, uff...Ciężko było, ale ten czas jakoś szybko minął
breakfast of dreamsswoich doświadczeń i inspirujemy się nawzajem. Najzwyczajniej w świecie, fajnie tu być :)Składniki:1kg mielonego twarogu5 jaj100g masła1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej1 szklanka białego cukru1 łyżka ekstraktu śmietankowego50g rodzynekpolewa100g czekolady mlecznej50g masłaSposób przygotowania:Składniki wyjmujemy wcześniej, żeby były w temperaturze pokojowej.Ucieramy masło z cukrem. Dalej mieszając dodajemy jajka, następnie twaróg, mąki, ekstrakt waniliowy i na końcu rodzynki.Okrągłą
W kuchni wieczoremsowa_nie_sowa 2012/03/08 08:15:31 Marta , danie jest słodkie, choć ja na pewno mam trochę inne odczucie słodkiego niż osoba, która używa białego cukru i dużo słodzi. Kiedyś potrafiłam zjeść tabliczkę mlecznej czekolady i mało mi było, teraz nie do pomyślenia dla mnie;) Możesz dać słodkie jabłko zamiast kwaśnego i figi (te eco niesiarkowane są bardzo słodkie). Dosładza
Zdrowa Kuchnia Sowypołożyć i rozsmarować dżem 6. 5 wafel położyć najwyżej. 7. Jeśli dobrze nasączyliście z łatwością możną zwinąć całość w roladę. 8 Na koniec posypać czekoladą pitną ( w proszku ) a na to troszeczkę cappuccino najlepiej białym ( również w proszku ). 9. Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki (nasza rolada była dobra do krojenia i zjedzenia
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżek kakao, 250 gram masła, 300 gram drobnego cukru, 4 jajka, 4 łyżeczki mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g gorzkiej czekolady 100 ml zagęszczonego mleka Ciasteczka typu oreo, lub markizy z białym nadzieniem Kolorowe draże (np. m&m lub kamyczki z orzechami) Przygotowanie: Do miski wrzucamy 200 g masła, mąkę, kakao, 200g cukru, mleko(...)rondelka wlewamy mleko zagęszczone i dosypujemy 100 gram cukru, dokładnie mieszając dopóki cukier się całkowicie rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia i czekamy kilka minut, aż masa trochę zgęstnieje. Dodajemy połamaną czekoladę, czekamy aż się rozpuści. Zgęstniałą polewą, posmarować babeczki, grubszą warstwą. Markizy rozdzielić na pół: na część z kremem i część bez kremu. Część bez kremu przełamać na pół
W kuchennej krainieSmaczne, niewielkie kosteczki piernikowe z dodatkiem masy marcepanowej oraz konfitury morelowej oblane czekoladą. Przepyszne, malutkie kwadraciki dosłownie na jeden kęs to idealny pomysł na deser lub świąteczny prezent dla kogoś bliskiego. Wcześniej zajadałam się jedynie kupnymi kostkami Domino, jednak te domowe są o niebo lepsze, słodsze i smaczniejsze. Mimo, iż ich przygotowanie zajmuje trochę czasu to zdecydowanie ich smak wynagradza(...)masła 1 duże jajko 150 gram mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 2 łyżki przyprawy do piernika Dodatkowo: 200 gram białej masy marcepanowej 200 gram konfitury morelowej polewa: 100 gram gorzkiej czekolady, 30 gram masła, 30 ml śmietanki 30% Miód, syrop i masło podgrzewamy w garnuszku do momentu aż tłuszcz się rozpuści. Zdejmujemy z palnika
Mango Papajakwietnia obchodzony jest Dzień Czekolady? W takie święto nie można nie zjeść choćby kawałka:) Dla dbających o zdrowe odżywianie przygotowałam propozycję na pyszną domową czekoladą na mleczku kokosowym. Przysmak jest wegański, bez glutenu i dodatku białego cukru. Jej przygotowanie nie zabiera dużo czasu a smakuje wyśmienicie. A w dodatku ma o prawie połowę mniej kcal niż sklepowa! Musicie koniecznie(...)przechowywania żywności, które wyłożyłam papierem do pieczenia. Pozostawiamy na chwilę do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na około godzinę a później do zamrażalnika również na około godzinę. Czekolada dość łatwo się rozpuszcza dlatego warto ją przechowywać w zamrażalniku. Do masy można dodać ulubione dodatki takie jak bakalie czy orzechy. Smacznego
Health-Fit-LifeŚwiat spowił gęsty kokon mgły; białej jak mleko i gęstej jak śmietana. Mimo dwóch cyfr zaraz za minusem na termometrze, poszłyśmy na spacer do parku. W takie dni jak ten, panuje tam idealna cisza. Mgła wygłusza odgłosy ulicy, a z rzadka spotykani przechodnie stąpają na palcach i starają się oddychać jak najciszej. Szerokim łukiem omijamy gigantycznego pająka, który(...)zapomnę. Dzień, w którym Dziadek umarł, był najgorszym w moim życiu. Ten sernik po raz pierwszy upiekłam będąc na wakacjach w Polsce. Na sklepowej półce zobaczyłam nowość: czekoladę karmelową, i nie mogłam jej się oprzeć. Na targu kupiłam rabarbar, i stwierdziłam, że to będzie połączenie idealne. Nie pomyliłam się; słodki, kremowy, rozpływający się w ustach sernik i kwaskowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzebakalii (np. suszonej żurawiny, śliwek, moreli, rodzynek, płatków migdałowych, ziaren słonecznika, sezmu, orzechów, lub innych według włsnych upodobań smakowych);50 g białego cukru;50 g margaryny;30 g miodu pszczelego;1 łyżka soku z cytryny.Polewa:100 g gorzkiej czekolady;30 g margaryny.Sposób wykonania:Płatki owsiane uprażyć na złoty kolor na suchej, gorącej patelni. Płatki należy prażyć kilka minut, aż zaczną
Gospodyni Miejska