biała czekolada - 5588 przepisów (strona:221/373)

CISTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ 117

pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g gorzkiej czekolady / pokrojonej w kosteczkę garść suszonych owoców, np. żurawiny, rodzynek 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżka pestek dyni 100 g miękkiego masła 40 g (4 łyżki) brązowego cukru 40 g (4 łyżki) białego cukru 1 jajko WYKONANIE Masło i jajko wyjmujemy wcześniej z lodówki i odstawiamy(...)przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy płatki owsiane, suszone owoce (większe należy wcześniej pokroić), pestki słonecznika i dyni oraz posiekaną czekoladę. Mieszamy. W drugiej misce ucieramy miękkie masło z brązowym i białym cukrem, aż zwiększy objętość i zrobi się białe (około 7 minut). Dodajemy jajko i ubijamy jeszcze 3 minuty.  Zmniejszamy obroty miksera

cool and minty
Lava Cake, czyli fondant czekoladowy 184

masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej na średnim ogniu. Odstawiamy ją do lekkiego przestudzenia. W misce ucieramy jajka, żółtka i cukier na gęstą i białą pianę. Następnie dodajemy do niej mąkę, sól, chili i czekoladę. Krótko mieszamy do połączenia składników. Kokilki dokładnie smarujemy masłem i obsypujemy kakao. Wlewamy masę czekoladową do 3/4 wysokości naczynek. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku

PatiGotuje
Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies 221

Rewelacyjny, mocno czekoladowy sernik, którego konsystencja jest delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach. Do tego spód ciasta stanowi uwielbiane przed

Słodka Strona
Sernik wiedeński 186

należy przykryć go papierem lub folią aluminiową, aby się nie przypalił). Dekoracja: Polewa: czekoladę rozpuścić, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Wysmarować polewą wierzch sernika, a skórką pomarańczową udekorować boki lub środek, według własnych upodobań. Krok po kroku: 1. Zmielić ser biały 2. Ubić białka 3. Utrzeć masło 4. Dodać żółtka 5. Dodać zmielony ser 6. Wsypać

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto czekoladowe z solą morską 251

Odkąd pierwszy raz spróbowałam połączenia gorzkiej czekolady z solą morską, zakochałam się w nim na zabój. Cudowne, chrzęszczące grudki podkreślają głęboki smak czekolady, a w zestawieniu z lampką (albo butelką, hyhy) białego, dobrze schłodzonego wina będą kojącym oddechem w letni wieczór. Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru szklanka mąki 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 4 łyżki kakao płaska

sama złodycz
Aksamitny Sernik na Ciasteczkowym Spodzie 156

dodałam ani grama mąki.  Polecam bo warto spróbować Aksamitny Sernik na Ciasteczkowym Spodzie   Składniki: 15 Kruchych C iasteczek-ja użyłam owsianych Tabliczka Gorzkiej Czekolady 1/2 kostki masła lub margaryny 1 kg białego sera- ja dodałam w wiaderku typ mielony 5 Dużych Jajek 3/4 szklanki cukru ja dałam kryształu 1 łyżka proszku do pieczenia tortownica  Sposób Przygotowania(...)ubijam białka na sztywną pianę. Białka dodaję do ubitej masy i mieszam drewnianą łyżką do połączenia składników.   Ciasteczka kruszę. W rondelku podgrzewam masło i dodaję ok 6 kostek czekolady a następnie dodaję ciastka.  Masęwykładam równo na spód tortownicy. Masa  musi wystygnąć. Masę serową przekładam na masę z ciasteczek. Do rozgrzanego na ok 180 stopni piekarnika wkładam ciasto

Gotowanie Patki
Słodko słono... czekoladowe ciasto z karmelem i solonymi orzeszkami.. 137

bardziej stabilne) Zachęcam Was do spróbowania ...zdjęcia nie oddają pełnego smaku i atrakcyjności   Przepis Ciasto brownie 200 g ciemnej czekolady 135 g masła 3/4 jasnego brązowego cukru (może być tez biały) 3 duże jaja 80 g maki pszennej aromat wanilii lub pasta waniliowa lub co kto ma Masło

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Świąteczne Muffinki reniferki 169

wanilię i zmiksować. Na zmianę dodawać do masy przesiane suche składniki i mleko, miksując po każdym dodaniu (krótko, do połączenia), aż do wyczerpania obu składników. Na koniec wsypać pokrojoną czekoladę. Wymieszać delikatnie. Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do lekkiego zezłocenia(...)misie miksera. Ubić do powstania gęstego, sztywnego kremu. Babeczki udekorować kremem przekładając go do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Ponadto: duże precelki oczy - białe groszki mleczne , źrenice wykonane są z roztopionej czekolady  na noski groszki malinki Udekorować babeczki

Kubki smaku
CIASTECZKA ORZECHOWE Z PAJĄKAMI NA HALLOWEEN 622

cukru1/2 extraktu z wanili lub 3/4 łyżeczki aromatu waniliowego/śmietankowego1 szklanka mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2-3 łyżeczki białego cukru do posypania ciastekDO OZDOBY:13-16 orzechów laskowych w czekoladzie lub kulek czekoladowych13-16 draży kakaowych lub rodzynek w czekoladzie1 białko lub wodakilka łyżek cukru pudruczarny barwnik spożywczyWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż(...)mocno się klei, dlatego woda jest konieczna). Rozpłaszcz lekko każde ciastko i posyp białym cukrem.Piecz przez około 8-9 minut (ja piekłam 12-13 minut) na złoty kolor.Gorące ciastka wyjmij z piekarnika i na środku każdego z nich wciśnij lekko orzechy w czekoladzie lub kulki czekoladowe i draże, tak, aby utworzyć  "ciało"  pająka.LUKIER:Wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Ferrero Rocher – ciasto bez pieczenia! 1869

serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 100g orzechów laskowych 2 wafelki o smaku orzechowym (użyłam Prince Polo) 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie: pralinki, kakao lub starta czekolada – do dekoracji       *** Orzechy podprażamy na suchej patelni a następnie studzimy *** *** Wystudzone orzechy wkładamy między dwa arkusze ręcznika papierowego i pocieramy, aby pozbyć się skórki. Następnie orzechy drobno siekamy(...)orzechowy *** *** Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Masę kajmakową mieszamy z pozostałymi orzechami i rozsmarowujemy na ciasteczkach *** *** Układamy ostatnią warstwę herbatników a na wierzchu rozsmarowujemy białą masę z mascarpone. Ciasto możemy przyozdobić startą czekoladą lub kakao *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki, aby herbatniki ładnie zmiękły *** *** Po pokrojeniu ciasto możemy dodatkowo udekorować pralinkami Ferrero *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Czekolada gorzka z migdałami BIO - Vivani 130

Nasza przygoda z firmą Vivani nadal trwa. Coraz bardziej się rozkręcamy i powoli dokupujemy nowe warianty tabliczek. Kochając gorzką czekoladę oraz migdały wiedziałyśmy, że to połączenie

Candy Pandas
Naleśniki biszkoptowe z serem i sosem czekoladowym 164

łyżki wody gazowanej 1 łyżeczka cukru pudru 2 szczypty soli 1 łyżka masła 2 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo: 500 g białego sera garść rodzynek 2 łyżki ksylitolu lub cukru 2 łyżki śmietany kremówki+ 2 łyżki czekolada gorzka Wykonanie: utrzeć żółtka z cukrem, solą i masłem na pianę. Ubijając mikserem lub trzepaczką stopniowo do utartych żółtek dodawać mleko i wodę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki czekoladowe cookie monster/ciasteczkowy potwór 135

końcówka o kształcie gwiazdki foremki do babeczek papilotki łyżka do nakładania ciasta Przygotowanie: 1.Do miseczki wsypać: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól 2. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem 3. Wlać masę czekoladową do miski z mąką 4.Dodać jajka i wanilię, dokładnie wymieszać 5. Wrzucić wiórki czekoladowe i wymieszaj delikatnie 6. Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami(...)biszkoptu. 4. Włożyć ciasteczko do buzi potworka. 5. Białą ubitą śmietaną robić oczka za pomocą tej samej szprycy i końcówki 6. Na wierzch białej śmietany położyć po kawałeczku posiekanej rodzynki bądź czekolady Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Domowe lody czekoladowe (bez maszynki) 101

lodów potrzebujemy: – 400 ml mleka – cukier waniliowy – opcjonalnie może być też trochę prawdziwej wanilii – 1/2 filiżanki cukru drobnego białego cukru – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki – 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 2 łyżki kakao Zagotować mleko ze śmietaną, cukrem waniliowym i laską wanilii. Odstawić na bok. Wyłowić laskę wanilii. Mleko dodawać po woli

Szybko Tanio Smacznie