BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI

BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI

BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI

Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej foremce na babkę. Ważne jest, aby ciasto po przelaniu do formy wypełniało nie więcej niż 2/3 jej wysokości. Starajcie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wiśnia, czekolada, babki, polewa czekoladowa, muffiny, wielkanoc, bez pieczenia, ciasta z masa, mleko w proszku, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, biała czekolada, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, muffiny czekoladowe, ciasto ucierane , biała polewa do ciasta, babka ziemniaczana

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.