biała czekolada - 5588 przepisów (strona:220/373)

Armia Reniferow 114

ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone, ekstrakt z wanilii i wymieszać łyżką. Dekoracja :  duże precelki z Lidla - właściwie należy wyłamać :)  oczy - białe groszki  - tzw draże - źrenice  z roztopionej czekolady noski - "lentylki", "skittlesy"  Życzę owocnego zdobienia

dlaSmaQ
Podwójny sernik OREO 265

jajka i stopniowo dosypywać mąkę ziemniaczaną. 6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 7. Połowę masy serowej wylać na warstwę ciastek. Do drugiej połowy dodać roztopioną czekoladę. Dokładnie wymieszać i wylać na środek białej warstwy. Można delikatnie przemieszać warstwy nożem. 8. Połamać pozostałe ciastka i posypać nimi wierzch sernika. 9 . Piec ok. 45-55 min (u mnie

Domowa Cookierenka Agi
Odchudzony kopiec kreta 142

jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki serka homogenizowanego 4-5 łyżek stewii lub innego słodzidła 2 łyżeczki kakao krem: 400-500g sera białego Emilka aromat waniliowy 2 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka setwia wg. smaku 2 banany Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy kilka razy wrzucamy do blendera wszystkie składniki na ciasto i miksujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Brownie z serkiem 205

Stale ucierając, dodawać po jednym jajku. następnie dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Na koniec dodać stopioną na parze, zimną czekoladę. Krótko utrzeć. Masa serowa:  400 g białego sera,  2 jajka,  5 łyżek cukru pudru,  łyżka cukru waniliowego.  Ser zmielić. Zmiksować z jajkami oraz cukrami na gładką masę. 3/4 masy

Z miłości do słodkości
RAUATAI SWEET PIE – PILLARS OF ETERNITY – kruche ciasto z czekoladą i owocami 220

muszą być nadal lekko twardawe i równomiernie oblepione karmelem. Pod koniec obsypujemy je cynamonem, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. 4. MASA Z CZEKOLADĄ (7 min) Jajka wbijamy do miski, dodajemy biały i brązowy cukier (można dodać też tylko jeden rodzaj) i miksujemy ok. 3 min do uzyskania puszystej masy. Następnie stopniowo dodajemy do tego lekko stopione i ostudzone masło

Nerds Kitchen
Pijany tort bezowy 450

alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone Wiśnie w alkoholu (z nalewki) Orzechy włoskie, laskowe lub migdały (wg. uznania

Pyry na Gaz
Marmurkowa, łaciata babka z czekoladą 157

jogurtu naturalnego - 3/4 szklanki cukru - 1,5 szklanki mąki - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Miękkie masło utrzeć z cukrem na białą masę,cały czas miksując dodawać po 1 jajku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do utartego masła dodawać na przemian mleko ze śmietaną/jogurtem i mąkę do masy, dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części

CookYourself
Brownie czekoladowe 1306

przygotowaniu ciasto czekoladowe. Czas przygotowania: 30 min.Składniki na formę 20 x 30 cmKoszt przygotowania: 14,00 złSKŁADNIKI na brownie czekoladowe:250 g ciemnej gorzkiej czekolady 70%230 g masła3 jajka270 g białego cukru kryształ1/2 łyżeczki aromatu waniliowego140 g mąki pszennejszczypta soliPRZYGOTOWANIE:Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzewamy do 170'C.W rondelku rozpuszczamy pokruszoną czekoladę

kulinarnyJa
.889. naleśniki z samej gryki 103

naleśniki z kaszy gryczanej z twarożkiem straciatella*~ *mielony twaróg + pasek czekolady słodzonej ksylitolem PRZEPIS /1 porcja/ ~1/3 szklanki (ok. 60g) kaszy gryczanej niepalonej (inna nazwa: kasza gryczana biała) ~woda do namoczenia kaszy ~1/2 - 3/4 szklanki wody (może być lekko gazowana) ~szczypta soli Kaszę płuczemy a następnie zalewamy zimną, przegotowana wodą - ok. 1 - 1 1/2 szklanki. Zostawiamy pod przykryciem

breakfast of dreams
Ciasto czekoladowe z burakami 190

Składniki: 2 - 3 łyżki kakao (lub 200 g gorzkiej czekolady), 4 jajka, 3/4 szklanki brązowego cukru, 1/2 szklanki białego cukru, 1 cukier waniliowy,3/4 szklanki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 2 łyżeczki cynamonu, niepełna szklanka mąki, 2 starte, średniej wielkości buraki (ok. 250 g), 150 - 200 g czekolady na polewę Przygotowanie: Cukier i cukier waniliowy utrzeć

kulinarnajamka.blogspot.com
Angielskie ciasteczka owsiane – pychota  131

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 100 g siekanych orzechów włoskich 200 g rodzynek Wykonanie: Orzechy posiekać. Czekoladę pokroić w drobną kostkę. W misce utrzeć mikserem masło z cukrem białym i brązowym, cukrem ze skórką pomarańczy, olejkiem waniliowym i jajkami. W oddzielnej misce zmieszać mąkę, płatki, proszek, sodę oraz sól. Dodać do utartego masła. Wsypać

Przepisy Babci
CISTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ 121

pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g gorzkiej czekolady / pokrojonej w kosteczkę garść suszonych owoców, np. żurawiny, rodzynek 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżka pestek dyni 100 g miękkiego masła 40 g (4 łyżki) brązowego cukru 40 g (4 łyżki) białego cukru 1 jajko WYKONANIE Masło i jajko wyjmujemy wcześniej z lodówki i odstawiamy(...)przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy płatki owsiane, suszone owoce (większe należy wcześniej pokroić), pestki słonecznika i dyni oraz posiekaną czekoladę. Mieszamy. W drugiej misce ucieramy miękkie masło z brązowym i białym cukrem, aż zwiększy objętość i zrobi się białe (około 7 minut). Dodajemy jajko i ubijamy jeszcze 3 minuty.  Zmniejszamy obroty miksera

cool and minty
Lava Cake, czyli fondant czekoladowy 189

masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej na średnim ogniu. Odstawiamy ją do lekkiego przestudzenia. W misce ucieramy jajka, żółtka i cukier na gęstą i białą pianę. Następnie dodajemy do niej mąkę, sól, chili i czekoladę. Krótko mieszamy do połączenia składników. Kokilki dokładnie smarujemy masłem i obsypujemy kakao. Wlewamy masę czekoladową do 3/4 wysokości naczynek. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku

PatiGotuje
Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies 225

Rewelacyjny, mocno czekoladowy sernik, którego konsystencja jest delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach. Do tego spód ciasta stanowi uwielbiane przed

Słodka Strona
Sernik wiedeński 191

należy przykryć go papierem lub folią aluminiową, aby się nie przypalił). Dekoracja: Polewa: czekoladę rozpuścić, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Wysmarować polewą wierzch sernika, a skórką pomarańczową udekorować boki lub środek, według własnych upodobań. Krok po kroku: 1. Zmielić ser biały 2. Ubić białka 3. Utrzeć masło 4. Dodać żółtka 5. Dodać zmielony ser 6. Wsypać

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania