dżem truskawkowy – 2 łyżki * mąka pszenna – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA SEROWA: * ser biały 3xmielony – 100 g * cukier – 2 łyżki * białko – 1 szt * mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka + maliny i kawałki czekolady SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku roztapiamy masło dodajemy kakao, zagotowujemy. Odstawiamy, dodajemy powidła lub dżem, cukier, jajko oraz mąkę przesianą(...)proszkiem – mieszamy. Ser biały mieszamy z mąka ziemniaczaną, cukrem oraz białkiem. Papilotki napełniamy do połowy masą czekoladową, dodajemy masę serową, układamy maliny i kawałki czekolady. Pieczemy ok. 25-30 minut w 170 C. Smacznego! Ps. podajemy oczywiście z proponowanym przeze mnie winem! W ofercie Casillero Del Diablo znajdziemy jeszcze m.in.: Casillero del Diablo – Sauvignon Blanc – wino wytrawne, białe
Ostra na Słodkouczta! SKŁADNIKI: * mąka – 110 g * kakao – 15 g * cukier – 40 g * soda – 1 płaska łyżeczka * ser biały półtłusty – 130 g * żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna 18%60 g * olej do smażenia DODATKOWO: * czekolada – ok. 100 g * masło – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę, cukier, kakao i sodę przesiewamy. Ser biały miksujemy z żółtkami
Ostra na Słodkokardamonu czy pikantnej papryczki. Domowa gorąca czekolada Składniki na na 2 słoiczki proszku: 75 g ciemnego kakao 100 g cukru brązowego 50 g cukru białego 35 g skrobi ziemniaczanej 100 g gorzkiej czekolady (60%) 80 g kropelek-łezek z gorzkiej czekolady Ścieramy czekoladę na tarce, dodajemy przesiane przez sitko kakao i skrobię, oraz inne składniki. Mieszamy i gotowe
Mia Cucina Sofietadzisiaj, czyli na „ Zdrową Środę ” przygotowałam batoniki z masła orzechowego, są smaczne i bardzo sycące. Do posłodzenia użyłam syropu klonowego, więc w przepisie nie dodajemy białego cukru, zostaje tylko ten w czekoladzie. Jeśli użyjemy dobrej, gorzkiej czekolady deser będzie również wegański. Przepis jest szybki i prosty, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Mała CukierenkaTruskawkowej rozpusty ciąg dalszy. Dzisiaj truskawki z mascarpone i czekoladą. Taka mała alternatywa do zeszłorocznej białej wersji tarty z truskawkami ( tu przepis ). Ale żeby nie było, że się tylko kalorycznymi produktami objadam proponuje zajrzeć do sklepu ( naturalniezdrowe.com.pl ) z naturalnymi produktami gdzie znajdziecie mnóstwo zdrowych wspaniałości CZEKOLADOWA TARTA z TRUSKAWKAMI Składniki: (forma do tarty 24 cm) ciasto(...)jaglanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto: Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno
Bon appetit mon amiewęglowodany) proste. Powoduję szybkie dostarczanie energii, ale również i szybką jej utratę. Gdzie ich najwięcej się kryje? słodzone, gazowane i kolorowe napoje batony, cukierki, żelki, czekolady chipsy, frytki, solone paluszki produkty z białej mąki: chleb, kajzerki, makaron, drożdżówki owocowe jogurty i serki owoce Jak przestałam je jeść? Moja historia jest krótka. Od kiedy zaczął się nasilać trądzik zrezygnowałam(...)czekolady i produktów czekoladopodobnych. Odstawiłam chipsy i pozostałe produkty. Sama nie mogę uwierzyć, że czekolady nie jem ponad cztery lata. W ogóle nie mam na nią ochoty. Pozostałe produkty typu chipsy nie jem od Adwentu 2011 (było to moje postanowienie), wyjątkiem był Sylwester, kiedy pozwoliłam sobie na kilka sztuk. Ciasta i ciasteczka nie miała w ustach od kiedy zaczęłam zdrowo
Truskawkowa Fiestacukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 łyżka masła 1 puszka masy krówkowej 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 śmietana fix 1/2 czekolady mlecznej do dekoracji Blaszka o wymiarach 26/23 cm Wykonanie : Do garnka wlewamy połowę mleka, dodajemy cukier, cukier waniliowy i masło, zagotowujemy. W drugiej połowie mleka mieszamy budynie z mąką wlewamy(...)białych 2. budyń 3. warstwa herbatników białych 4. budyń 5. warstwa herbatników kakaowych 6. masa krówkowa 7. warstwa herbatników kakaowych 8. budyń 9. warstwa herbatników białych 10. bitą śmietana 11. starta czekolada Odstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy ciasto dobrze stężeje możecie je wyjąć delikatnie z blaszki i przełożyć na deskę, będzie Wam się lepiej kroiło. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliprzelej do kieliszków i wstaw na 2 godziny do lodówki. Tuż przed podaniem udekoruj mus truskawkami, bitą śmietaną i wiórkami czekolady. Składniki 2 żółtka 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki cukru kokosowego/trzcinowego lub białego Szczypta soli 200 ml czyli ok. 2/3 szklanki śmietanki kremówki ½ szklanki mleka ¼ łyżeczki ziarenek wanilii Do dekoracji: truskawki (lub inne świeże owoce) i/lub bita śmietana, wiórki
Eat me! Fit me!pieczenia * 1 jajko * 1 cukier wanilinowy 16 g * 1 czekolada deserowa albo mleczna Mąkę przesiałam razem z proszkiem do pieczenia. Dodałam schłodzoną margarynę, cukier biały i wanilinowy. Następnie wbiłam jajko i pokruszoną tabliczkę czekolady. Wszystko razem zagniotłam. Formowałam kuleczki wielkości pulpecików i spłaszczyłam dłońmi. Piekłam 14 minut w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku. Przygotowanie zajęło mi ok. 20 minut
Pieprzyć z FantazjąDelikatny …Niesamowicie kremowy i puszysty …Dzięki dodatkowi polewy z masła czekoladowego i wstążek z czekolady nabiera iście królewskiego charakteru.Kto się skusi?SKŁADNIKI: ( tortownica 18cm )SPÓD: * herbatniki – 100 g * kakao – 1 łyżka * masło – 2 łyżkiMASA: * ser biały mielony – 500 g * mascarpone – 150 g * śmietana 30% – 50 g * jajko – 2 szt * masło(...)czekolada – 50 g * kakao – 2 łyżkiDODATKOWO : * masło czekoladowe * mleczna czekolada – 50 g * śmietana 30% – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:SPÓD:Ciastka drobno siekamy razem z kakao.Dodajemy roztopione masło i wszystko razem dokładnie mieszamy.Wykładamy do tortownicy wyłożonej NA SPODZIE folią aluminiową i delikatnie ugniatamy.MASA SEROWA:Ser biały mielony mieszamy z mascarpone i śmietaną 30%.Dodajemy po 1 jajku
Ostra na Słodkodorosłych). Rozpusta!!! Składniki na likier czekoladowy 1,5 litra mleka 450 g cukru 2 budynie czekoladowe w proszku 100 g gorzkiego kakao 100 g gorzkiej czekolady 1 laska wanilii 500 ml białego rumu Przygotowujemy duży garnek o grubym dnie, taki w którym mleko się nie przypali. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyskrobujemy ziarenka(...)mieszając zagotowujemy, następnie wlewamy rozpuszczone w mleku kakao i budyń, i ciągle mieszając ponownie zagotowujemy. Gotujemy jeszcze około 2 minut energicznie mieszając trzepaczką. Wyłączamy grzanie, dodajemy połamaną w kostki czekoladę i mieszamy, aż czekolada się rozpuści, przykrywamy folią spożywczą, studzimy mieszając od czasu do czasu (żeby nie zrobił się kożuch). Do jeszcze ciepłej masy wlewamy rum, mieszamy, rozlewamy do butelek
Rozpustne gotowaniejuż swój likier oddałam w prezencie i obdarowany był bardzo zadowolony :) Składniki: 500 g śmietany kremówki (około 1,5 szklanki) 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru* 4 łyżeczki przyprawy do piernika 100ml białego rumu 200 ml wódki Kremówkę wlewamy do garnka, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i wsypujemy cukier. Podgrzewamy całość na małym ogniu (nie gotujemy!), aż czekolada
My simple kitchenkruche z zewnątrz i płynne w środku, wręcz rozpływające się w ustach. Słodycz czekolady idealnie zrównoważą więc maliny. Do przygotowania owocowego brownie potrzebujesz: 250 g gorzkiej czekolady 120 g masła 150 g białego cukru 4 jajka 40 g mąki ryżowej 10 g mąki ziemniaczanej 150 g malin + 50 g do dekoracji Podane składniki wystarczą do przygotowania brownie na blaszce(...)pieczenia do swojego wypieku. Jej błąd okazał się jednak bardzo udanym eksperymentem, który do dziś powtarzają miliony kucharzy na całym świecie. Do dzieła! Przygotowywanie brownie zacznij od połamania czekolady na mniejsze kawałki i rozpuszczenia jej z masłem w rondelku. Gdy składniki się połączą, odstaw naczynie do przestygnięcia. Następnie czekoladę połącz z jajkami i cukrem. Jeśli zrobisz to, gdy czekolada będzie
Okiem Blondynki by McBlondiczarnej fasoli, 1,5 szklanki orzechów laskowych, 1/2 szklanki migdałów, 1/2 szklanki orzechów włoskich, 200 g suszonych daktyli, 2,5 tabliczki czarnej czekolady 85% (bez lecytyny sojowej i białego cukru), 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki karobu, 10 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego nierafinowanego, 3 łyżki zmielonych nasion chia, 2 łyżeczki wanilii w proszku, 3 łyżeczki przyprawy piernikowej, 1 łyżeczka cynamonu(...)kielichu blendera i chwileczkę blendujemy w celu posiekania (nie blendujemy zbyt długo, aby nie powstało masło). Małą część orzechów odkładamy do ozdoby na wierzch ciasta. 1, 5 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a resztę czekolady kroimy na drobne kawałeczki. Suche składniki dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy do reszty składników. Dokładnie łączymy ze sobą, tworzymy kulkę ciasta
Jeść, by żyć w zdrowiuponiedziałku znów do pracy i wcale nie będzie lżej :( Na szczęście liczy się tu i teraz. SKŁADNIKI: 2 porcje 100 g mlecznej czekolady 200 ml śmietanki 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki białego rumu 1 figa wiórki czekoladowe do dekoracji A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z mikserem
Kuchnia w opałach