Przepis na : obiad
Mięso z królika obecnie jest stosunkowo mało popularne na polskich stołach. A szkoda, ponieważ jest to mięso delikatne, lekkostrawne i zdrowe. Szczególnie polecane jest zwłaszcza dla dzieci, alergików i osób z chorobami układu sercowo-naczyniowego. Jak na ironię, choć sami mięsa z królika jemy stosunkowo niewiele (średnia wynosi ok. 0,5kg na osobę na rok, podczas gdy w Portugalii ok. 2 kg, we Francji i Hiszpanii ok. 5 kg, a we Włoszech aż 6 kg!) to nasz kraj należy do czołowych producentów tego mięsa w Europie.... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...