Ragout z królika

Ragout z królika

Ragout z królika

Przepis na : obiad

Mięso z królika obecnie jest stosunkowo mało popularne na polskich stołach. A szkoda, ponieważ jest to mięso delikatne, lekkostrawne i zdrowe. Szczególnie polecane jest zwłaszcza dla dzieci, alergików i osób z chorobami układu sercowo-naczyniowego. Jak na ironię, choć sami mięsa z królika jemy stosunkowo niewiele (średnia wynosi ok. 0,5kg na osobę na rok, podczas gdy w Portugalii ok. 2 kg, we Francji i Hiszpanii ok. 5 kg, a we Włoszech aż 6 kg!) to nasz kraj należy do czołowych producentów tego mięsa w Europie.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Nesta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, królik, wołowina, dieta, wieprzowina, kurczak, ryż, makaron, surówka, ziemniaki, sosy, obiad, pieczone ziemniaki, kurczak z warzywami, kurczak pieczony, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Z notatnika dietetyka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.