Gnocchi ze szparagami i tymiankiem

9
  • Gnocchi ze szparagami i tymiankiem
  • Gnocchi ze szparagami i tymiankiem

    Przepis na : obiad

    Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. W zależności od rodzaju bazą mogą być ziemniaki lub warzywne puree (dynia, burak, brokuł). Smakiem i wyglądem przypominają polskie kopytka, choć są bardziej miękkie i delikatne. Ja postawiłam na klasykę, czyli gnocchi z mąki i ziemniaków. Pomyślałam, że do szparagów będą pasowały idealnie. Do tego delikatny sos z parmezanem. Pełnia szczęścia. W przepisie jest również dziwnie brzmiący soliród. Jest to roślinka rosnąca na błotnistych wybrzeżach i plażach. Czasami określany jest... Czytaj dalej na blogu wiecejwarzyw.pl


    Tematycznie do tego przepisu

    • Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?
      Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

      Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

    • Skuteczne domowe syropy na przeziębienie
      Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

      Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

    • Dieta Montignaca
      Dieta Montignaca

      Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

    • Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!
      Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

      Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

    Inne przepisy z wiecejwarzyw.pl

    Dodaj komentarz