Wiosenna rolada szpinakowa w wersji wegetariańskiej

Wiosenna rolada szpinakowa w wersji wegetariańskiej

Wiosenna rolada szpinakowa w wersji wegetariańskiej

Dawniej robiłam roladę jarmużową w wersji z tuńczykiem . Dziś pora na wyrazistą w smaku wersję wegetariańską z użyciem szpinaku. Roladę można podać np. w Wielką Sobotę. Ja ją przygotuję ponownie również z myślą o wytrawnym jedzeniu dla siebie w czasie zbliżających się Świąt. Składniki : 200 g mrożonego szpinaku ząbek czosnku łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 4 zimne jajka 2 łyżki mąki pszennej 350 g twarożku z chrzanem (można też wymieszać twarożek z tartym chrzanem) 8 rzodkiewek kilkanaście czarnych oliwek S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.