Kluski ze speckiem i kapustą kiszoną

Kluski ze speckiem i kapustą kiszoną

Kluski ze speckiem i kapustą kiszoną

Kiedy decydowałam się wziąć udział w akcji Szwajcarskie Inspircje organizowanej na Durszlaku z okazji 130-lecia marki Vctorinox , moja wiedza na temat kuchni szwajcarskiej była więcej niż skromna - wiadomo fondue, sery, rosti, czekoladki i .... to chyba tyle.  Może nadal wiedza nie jest duża, ale dzięki tej akcji odkryłam sporo potraw, między innymi świetne kluski, smaczne jako dodatek do dania, ale również znakomite  przysmażone na maśle i podane ze  smażoną  cebulką. Jak się nad tym zast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, kapustą, kapusta kiszona, ciasto, szynka, pierogi przepis, pierogi, jajko, ser, orzechy, sok, orzechy włoskie, mięso, włoska, makarony, makaron, makaron z szynką, ciasto z orzechami, lekkie ciasto, smażony ser, makaron z serem, szynka gotowana, dania z makaronem, ciasto z bezami, makaron smażony, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, dania bez mięsa, makaron z patelni

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.