Wreszcie jest! Sezon na szparagi, który jest niestety krótki i trzeba się śpieszyć żeby zdążyć nacieszyć się ich smakiem. Na straganach i w warzywniakach znajdziecie białe, zielone lub fioletowe szparagi. Te ostatnie są niestety zdecydowanie rzadziej dostępne. Wszystkie są pędami tego samego gatunku, a ich odmienna barwa wynika z różnego sposobu uprawy. Zielone wyrastają ponad ziemię i pod wpływem promieni słonecznych zabarwiają się na zielono. Białym nie pozwala się wyrosnąć ponad ziemię, usypując nad nimi k... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...