Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka idealne śniadanie Shakshuka przed kolejną podróżą kulinarną, która będzie bardzo daleka i należy opróżnić lodówkę na nowe składniki.  Choć Shakshuka to podstawowe śniadanie i danie z Izraela, które zjesz wszędzie czy to w restauracji, czy domu. Niewątpliwie trzeba wyjaśnić, że Shakshuka to danie międzynarodowe. Różne wersje shakshuki mięsne i bezmięsne, czerwone i zielone, zjesz na całym świecie.  Nazwa Shakshuka zasadniczo oznacza – wszytsko pomieszane – i w rzeczywistości ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.