Chleb Pałanga (Litwa)

Chleb Pałanga (Litwa)

Chleb Pałanga (Litwa)

Kolejny chleb znaleziony na blogu Siergieja , Pałanga - litewski jasny chleb żytnio-pszenny. Jak dla mnie, ten chleb jest rewelacyjny! Aromat żytniej mąki, słodycz miodu i delikatna nuta kminku. No i ta niesamowita, chrupiąca skórka o karmelowym posmaku. Najlepszy jak na razie, jasny chleb jaki upiekłem. Gorąco polecam! Składniki (na jeden duży bochen o wadze powyżej 1,5 kg): 890 g - mąka żytnia  jasna typ 580 lub 720 100 g - mąka pszenna typ  550 lub 650 8 g - sól 20 g -... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.