W tym tygodniu królować na naszych talerzach będzie szpinak. Naszą pierwszą propozycją jest danie idealne na śniadanie. Pyszna jajecznica smażona na masełku z dodatkiem szalotki, suszonych pomidorów i szpinaku. Bardzo aromatyczny i niezwykle smaczna. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 1 Składniki: 3 jajka 2 plasterki suszonych pomidorów Szalotka Garść szpinaku Łyżeczka masła Przyprawy: sól, pieprz Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy na nią masło. Szalotkę obieramy i kroimy w plasterki. Suszone pomidory kroim... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...