Drożdżowe rogaliki na maślance

Drożdżowe rogaliki na maślance

Drożdżowe rogaliki na maślance

Bardzo lekkie, delikatne i puszyste rogaliki. Długo zachowują świeżość, ale oczywiście, najlepsze w smaku są zaraz po upieczeniu :) Doskonałe posmarowane samym masłem, świetne z konfiturą. Polecam! Składniki: 25 g drożdży 2 łyżki wody 3/4 szklanki maślanki 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 małe jajko szczypta soli 2 łyżki oleju Wodę lekko podgrzać, dodać 1 łyżkę mąki pszennej, 1 łyżkę cukru i pokruszyć drożdże. Wymieszać. Przykryć lnianą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce. Połowę mąki połączyć z maś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.