Przepis na : obiad
Nie ma to jak wolny dzień! W końcu mogę porobić to, na co nie mam czasu w ciągu tygodnia. Ponadto, dziś w domu obchodzimy dwie szczególne okazje – Dzień Niepodległości oraz drugie urodziny naszego pieska! Jestem w szoku jak ten czas szybko leci, jeszcze chwilę temu nosiłam na rękach kilkutygodniowego szczeniaczka, a dziś to już poważna, dorosła panna. Znacie szakszukę? To nic innego jak danie składające się z ugotowanych na patelni jajek w towarzystwie pomidorów, papryki i cebuli. Taka potrawa jest nie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)