czerwonym pieprzem i rozmarynem. Polecam od razu jak przyszła z moją ukochaną zjedliśmy połowę tabliczki, mojej siostrze i jej chłopakowi też strasznie mocno smakowały:) 3. Gryszczeniówka o smaku żurawiny, którego słoiczka już nie posiadam poszły na śniadanie do naleśników, na kolację do kanapek i do babeczek, do których podaje przepis pod spodem. 4. Ostry zielony pomidor, na zapach już czuję
pichcisztołatków owsianych, 1szkl. migdałów w płatkach, 1/2szkl. wiórków kokosowych, 1/4szkl.pestek dyni lub słonecznika, 1/2szkl.syropu klonowego, 2łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1szkl. suszonych owoców np.żurawina, rodzynki, jagody goyi. Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem rozsypać płatki owsiane, migdały, wiórki, pestki słonecznika, posypać solą, wymieszać, polać syropem
Anioły w kuchniprzestuj na blogu z racji remontu witryny:) Proszę bądzcie cierpliwi....a dzisiaj idealne mufinki z cukinią.Za sprawą cukini mufinki są wilgotne.Na imprezę, piknik...pyszne aromatyczne.... Składniki; 30 g żurawiny, 30 g rodzynek, 75 g młodej cukini, 25 ml soku pomarańczowego, skórka z 1 cytryny, 25 ml oleju, 1 jajko, 40 g cukru, 5 g proszku do pieczenia
Anioły w kuchnicebulą. Inne przepisy na pieczone mięso: łopatka pieczona z oregano Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem łopatka marynowała się w marynacie z cydru, z dodatkiem sosu sojowego, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw (majeranek, liść
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię11/12 części. Wałkujemy je i na środek układamy pocięte na cząsteczki jabłko. Sklejamy boczki i ręką formujemy kulkę. Gotujemy w osolonej wodzie, 7/8 minut od wypłynięcia. Najlepiej smakują z żurawiną, serkiem i cynamonem. Orkiszowe knedle serowe z jabłkiem
Czarnawisienkaoczkach. Wymieszać z lekko ubitymi jajkami, otrębami, cynamonem i mąką. Dodać "napęczniałe" płatki owsiane. Smażyć na lekko naoliwionej patelni, na małym ogniu. Dodatki do moich placuszków: tahini i żurawina (według mnie idealnie współgrają z jabłkowymi pankejkami :> ) Nie pozostaje nic innego, niż delektowanie się zdrowym śniadankiem. Smacznego! :) Jabłkowo owsiane pancakes
Czarnawisienkałyżeczka siemienia lnianego Kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka budyniu waniliowego Przygotowanie: Kaszę i wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Przekładamy do foremek, na wierzch dajemy żurawinę i pieczemy ok. 45 minut 180 stopniach. Wyjmujemy z foremek dopiero po przestygnięciu. Ciasteczka jaglane z foremek na babeczki
Czarnawisienkakilka całych orzechów. Verrine owocowe. Układamy w górę warstwami: Kawałki kiwi polane syropem bazyliowym masa serowa: twarożek + łyżeczka konfitury z limonki i tymianku kawałeczki pomarańczy konfitura z żurawiny orzechy włoskie. Życzę miłej i smacznej zabawy przy komponowaniu, mniej lub bardziej, dietetycznych verrines
Kulinarny karnet ChristopheraMoja propozycja to "Babka trocka". Może być podawana na słodko lub wytrawnie. Sama w sobie jest bardzo leciutko słodkawa, świetnie zastąpi bułeczkę czy chleb. Jeżeli przekroimy i posmarujemy żurawiną mamy oryginalną słodką babkę .Jeżeli przełożymy grzybami ,mamy danie wytrawne. Temat pozostawiam otwarty...Wigilia za miesiąc. Składniki na małą 16-18 cm foremkę. Jeżeli chcemy większą ,składniki należy przemnożyć
Kulinarny karnet Christopherapowodzeniem cieszył się kisiel ,który znakomicie działał na trawienie, szlachecki z miodem ,a chłopski bez. Gotowano go z mąki owsianej ,gryczanej ,żytniej lub mleka makowego ,ale też z żurawin , ananasów ,dzikiej róży. Trawienie ułatwiały kompoty z suszu i liczne desery z suszonych śliwek. Słodkie ciasta wypiekane na Boże Narodzenie były skromniejsze niż wielkanocne. Dominowały pierniki
Kulinarny karnet Christopheraułożyć w środku sałatki .Teraz do ryżu dodajemy fileciki cytrusów ,wykładamy na salaterkę ,dekorujemy plasterkami ogórka i obsypujemy pestkami granatu. Zamiast pestek granatu dobra też jest żurawina
Kulinarny karnet Christopherałyżeczka czerwona czubryca 4 suszone włoskie pomidory 1 mała posiekana drobno cebulka 1 łyżka śmietana 18% 4 zielone szparagi 6 oliwek zielonych kiełki rzodkiewki Sos żurawinowy: 2 łyżki żurawina suszona 2 łyżki jogurt 2 łyżki śmietana sól, pieprz 2 łyżki sok z pomarańczy 0,5 łyżeczki sok z cytryny Wykonanie: Ziemniak ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej
Kulinarny karnet Christopherabudyń bezglutenowy waniliowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe 1/2 litra kasza jaglana ugotowana 1 szklanka banan 1 szt żurawina suszona lub rodzynki 1/4 szklanki cynamon konfitura owocowa lub syrop daktylowy do polania Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu używając do tego dozwolonego mleka. Zaraz po zagotowaniu wkroić banana, zamieszać. Dodać ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, bakalie. Jeśli
głodny alergikgrillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty. Składniki: kapusta pekińska 1 szt papryka czerwona, zielona, żółta po 1 szt seler naciowy 1 szt rodzynki królewskie lub żurawina 1/2 szklanki szczypiorek 1 pęczek przyprawy - sól, kolorowy pieprz Sos - w zależności od wymogów diety: wersja bezglutenowa: jogurt naturalny 150 ml majonez bezglutenowy 100 ml wersja
głodny alergikCzesc! Mam dzis dla Was smaczny koktajl na te upalne dni! Jeżyny Banan Płatki Owsiane Jogurt Naturalny Do posypania: Żurawina Wiorki kokosowe
Chocolate Stop Tempting