placki lubicie) 2 łyżki wrzątku 2,5 szklanki suszonych owoców, ja dałam: - 1 szklankę rodzynek - 0,5 szklanki pokrojonych moreli - 0,5 szklanki pokrojonych daktyli - 0,5 szklanki żurawiny (plus kilka sztuk śliwek) Sposób przygotowania: Do mieszanki owoców dodajemy cynamon, miód, goździki, imbir, proszek do pieczenia, wrzątek (żeby miód ładnie rozprowadził się po owocach), wszystko mieszamy dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciastem ciasto jest przesycone bakaliami, bo prawdę mówiąc poza paroma dodatkami nie ma w nim nic poza nimi ;) samo zdrowie ;) Składniki: 4 szklanki ulubionych bakalii, ja dałam: - 1 szklankę żurawiny - 0,5 szklanki rodzynek - 0,5 szklanki pokrojonych daktyli - 0,5 szklanki pokrojonych moreli - 0,5 szklanki pokrojonych fig - 0,5 szklanki pokrojonych śliwek - 0,5 szklanki pokrojonych orzechów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmleka stewia (dałam 1 łyżkę jednak dla mnie było za mało słodkie dlatego polałam jeszcze gotowy wypiek miodem;)) 1,5 łyżeczki cynamonu jako dodatek garść rodzynek, idealnie pasuje też żurawina ;) Sposób przygotowania: Mieszamy dokładnie wszystkie składniki na bułkę otrębową przekładamy ciasto do pojemnika lub miski która może być używana w mikrofalówce "pieczemy" przez około 7 minut
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćfirmy Kupiec 1 łyżka maku kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła 3/4 szklanki mleka 2-3 łyżki miodu opcjonalnie garść rodzynek lub żurawiny (kto co lubi;)) Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy mleko, miód kiedy będzie ciepłe dodajemy płatki, otręby, mak gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając przez około 3 minut odstawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćczwartku startuję z pracą, czy się boję? jasne! Przechodząc do przepisu, takie placuszki robiłam już 3 razy, można je jeść na słodko (tak jak ja je podałam z dodatkiem żurawiny i serka homogenizowanego) lub też na słono (przyprawiając je solą i pieprzem). Składniki (10 sztuk): 1 jajko 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżka budyniu (lub skrobi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmałą keksówkę): 2 całe jajka 2 białka 5 łyżek otrębów owsianych 7 łyżek otrębów pszennych 1 mała marchewka 3 łyżki ksylitolu firmy Oleofarm 20g przyprawy do piernika garść suszonej żurawiny (bądź rodzynek) dostępnych w sklepie BadaPak.pl 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki twarogu mielonego (użyłam Emilki 0%) Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach dodajemy wszystkie pozostałe
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsłodka wersja placków ;) Składniki (na około 10 placuszków): 2 jajka 1 serek wiejski light (200g) 1 łyżka mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm 2 łyżki otrębów pszennych garść żurawiny kilka kropel (około 15) stewii firmy SteviGold 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki olej ryżowy firmy Oleofarm do smażenia JEDNA PORCJA = JEDEN
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćupieczeniu przepysznie chrupiące, na następny dzień lekko miękną. mniam mniam mniam ;) Składniki (około 24 kawałki): 100g płatków owsianych 25g otrębów owsianych 25g orzechów włoskich 25g migdałów 60g rodzynek 40g żurawiny 80g suszonych moreli 25g sezamu 20g słonecznika łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki syropu z agawy 100ml mleka 75ml wody jajko Sposób przygotowania: Wszystkie bakalie kroimy na mniejsze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktórego go stworzyłam ;) Składniki (około 8 porcji): 500g chudego twarogu 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody 1 łyżka odtłuszczonego ciemnego kakao garść pokrojonych migdałów garść rodzynek garść żurawiny 3 łyżeczki żelatyny kilka kropel stewii firmy SteviGold wg. smaku lub innego słodzidła do wykonania deseru potrzebujemy plastikowej butelki 0,75l Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzałamują mnie składem. Składniki (na około 20 sporych kul): 4 jajka 500g płatków owsianych szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej łyżka maku sporo aromatu migdałowego 100g cukru trzcinowego/ksylitolu garść bakalii (np. żurawiny, rodzynek, itp.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 55g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki Sposób przygotowania: Olej kokosowy rozpuszczamy na sporej teflonowej patelni dodajemy płatki i prażymy mieszając
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwyniki ogłoszę na następny dzień) Składniki (na około 19 ciasteczek): duże jajko 0,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki płatków żytnich 0,25 szklanki słonecznika 0,25 szklanki żurawiny 0,25 szklanki rodzynek 0,25 szklanki mielonego lnu 2 łyżki waniliowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki jajko miksujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzepis ;) Składniki (na około 9 batoników)/całość około 800kcal/sztuka=89kcal/: 100g płatków żytnich 35g odtłuszczonej mąki migdałowej szczypta soli 1/3 łyżeczki sody 45g rodzynek BIO 30g żurawiny dojrzały banan (około 115g) 0,5-1 łyżeczka cynamonu ubite na sztywno białko jajka opcjonalnie dla zwiększenia zawartości białka z 2 łyżki odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsamoczynnie zamykających się ślepek Składniki (około 13 dużych ciastek)/kcal policzę być może jutro/: 100g płatków żytnich 100g płatków owsianych 10g pestek dyni 15g sezamu 30g słonecznika 80g suszonej żurawiny 20g mąki migdałowej dostępnej w sklepie CENTRUM SYLWETKI 20g ciemnej czekolady bez dodatku cukru 25g płynnego miodu 1/4 szklanki ciepłej wody cynamon Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMiałyśmy tu szerokie pole do popisu, gdyż w zależności od użytych bakalii, wyszło mnóstwo ciekawych wariacji do wypróbowania. Ciasteczka z tego przepisu już kiedyś piekłam - Ciastka Pieguski z Żurawiną. Tym razem postawiłam na klasyk - czekoladę jako główny dodatek! Składniki na 2 i 1/2 blachy ciastek: 1 kostka masła (200g) - musi być miękkie, czyli wyjąć wcześniej z lodówki i zostawić
Grunt to przepis!warstwowo. Składniki na 6-7 małych sztuk: 10 łyżek kaszy jaglanej + mleko do gotowania 5 łyżek twarogu 5 łyżek jogurtu naturalnego (lub trochę więcej) 1 garść rodzynek lub żurawiny 3-4 łyżki cukru lub ksylitolu, itp. opcjonalnie: 1 jajko, ziarenka z 1 laski wanilii olej do posmarowania formy Ugotuj kaszę na mleku. Dodaj do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj
Qlinarnie i Qlinarnie