naturalnego jogurtu, owoców i domowej granoli. Na blogu znajdziecie różne przepisy na granolę czy też musli ( granola pięć zbóż , musli kokosowo-rabarbarowe , domowe musli , pomarańczowe musli z żurawiną) . Serdecznie Was zachęcam do jej własnoręcznego przygotowania w domu, będziecie mogli wyeliminować z niej niepotrzebne wypełniacze i konserwanty, które znajdują się w większości gotowych produktów. Przepis na zdrowe śniadanie Czas
Kulinarne przygody GatityBardzo lubię mięso z owocami, często używam żurawiny jako dodatku, sama robię śliwki i gruszki w occie. Soczysta pieczeń z dodatkiem śliweczek niezapomniany smak!! Jeśli zostanie Wam trochę zalewy, to macie jak znalazł ocet smakowy. Jeśli dodajecie do niektórych swoich potraw ocet np. jabłkowy, ten ocet będzie równie dobry! SKŁADNIKI: 2kg. śliwek węgierek ZALEWA: 2 szkl. wody 3/4 szkl. octu
Kuchnia Beatyustrzycka- ser wędzony mozzarella ser Renberler Blue- również pleśniowy Przygotowując deskę musimy pamiętać, że je się oczami, więc sposób w jaki podamy jest nader ważny! Trochę winogron, suszona żurawina, brzoskwinie,śliwki jakiś dip i gotowe. SMACZNEGO
Kuchnia Beatyciasta drożdżowego z miski przyszła kolej na zrobienie masy orzechowej: Składniki na masę orzechową : 400g mielonych orzechów (ja dałam kilka migdałów, żurawiny, którą zmieliłam ) 1/3 szklanki bułki tartej 1 łyżka masła czekoladowego 1/4 szklanki gorącego mleka
Amatorka kuchennabiegnę nadrabiać :) Przepis na to ciasto wynalazłam kilka miesięcy temu w internecie na stronie francuskiej. Trochę zmodyfikowałam poprzez przełożenie blatów ciasta dżemem truskawkowym. Zamiast dżemu można dodać suszona żurawinę albo rodzynki. Coś, co nie jest mokre. Ciasto w miejscu, gdzie jest mokre robi się trochę zakalcowate - takie moje odczucie. Tak więc chyba moja modyfikacja nie była potrzebna ;) Nie mniej
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comszklanki cukru 1 jajko 1 zmiksowane jabłko 1 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 1/4 szklanki mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka żurawiny Piekarnik nastawić na 180 st. C Roztopić masło i ostudzić. Jabłko obrać, wydrążyć pestki. Zmiksować. Masło wymieszać z cukrem. Dodać jajko, zmiksowane jabłko i dalej ucierać Następnie przełożyć masę do miseczki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comZachciało mi się spróbować po raz kolejny po tym, gdy poszłam do Tchibo w swoje urodziny:) i dostałam od sklepu prezent w postaci takiej właśnie bezy. Tylko tamta miała żurawinę. A ja chciałam mieć ze świeżymi owocami. Niestety borówek w sklepie nie było (a taką sobie wymyśliłam do upieczenia), więc zrobiłam z bananem i gruszką. Pavlovą podzieliłam na dwie części
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comherbaty, polecam :) 1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych) 200 ml mleka 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mąki gryczanej łyżka cynamonu łyżka wiórków kokosowych łyżka suszonej żurawiny łyżka posiekanej gorzkiej czekolady 3 suszone daktyle 3 suszone figi 2 łyżeczki syropu z agawy Płatki zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut
Mienta blogmieście 7. Wasze ulubione danie/deser ? Konczi: pytanie bardzo trudne bo lubię wiele potraw czy deserów ... Uwielbiam makarony a jako deser dzisiaj wybrałabym pieczone gruszki z żurawiną Szpileczka: Ciężko powiedzieć, bo wiele rzeczy lubię, a desery wręcz uwielbiam. Jeśli miałabym wybrać to chyba sernik, a w lecie lody, a najlepiej sernik z lodami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżeczki sody 50 g orzechów nerkowca 50 g orzechów włoskich 50 g słonecznika 50 g orzeszków ziemnych-solonych 50 g płatków owsianych górskich 50 g rodzynek 50 g żurawiny 2 łyżki siemienia lnianego 120 g Apfeldicksaft 3/4 szklanki wody Wykonanie: 2 łyżki siemienia lnianego zalać 4 łyżkami goracej wody i odstawic na 30 minut składniki dokładnie wymieszać drewnianą łyżką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!eksponodwanego, zwanego zbożem przyszłości, choć jego historia siega trzech tysięcy lat . Składniki * popping z amarantusa 100 g SKWORCU * banan dojrzały- 1 szt. * ulubione bakalie- 1 szklanka u mnie żurawina SKWORCU + kandyzowany aloes + kandyzowane mango SKWORCU + kandyzowana papaja + skórka z pomarańczy SKWORCU -nasiona Chia SKWORCU - jajko- 1 szt. 1 łyżka miodu leśnego SKWORCU Wszystkie składniki wymieszaj
Z Kuchni Do KuchniOscypki smażymy na patelni z odrobiną oliwy. Podajemy z żurawiną :) Smacznego
ClauditteMissCookingKanapki z masełkiem, serem żółtym morskim, suszonymi pomidorami, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i żurawiną :D Smacznego
ClauditteMissCookingkoniec przed podaniem umieszczamy nasze tzw. stripsy w piekarniku na 10 minut :D temp 180 stopni opcja góra i dół. Na stripsy dodajemy np. oscypka i żurawinę Podajemy np. z : kopytkami surówką Smacznego
ClauditteMissCookingludzi lub okazja jest szczególna. Na wybór dań, które zdecydujesz umieścić się w menu, wpłynie pora roku i dostępność niektórych produktów. Nie chcesz przecież szukać po sklepach żurawin na dzień przed przyjściem gości na obiad !!! Powinieneś także uwzględnić rozmiar piekarnika- do małego nie zmieści wiele potraw. Jeśli sądzisz, że będziesz mieć ograniczony czas na gotowanie w dniu
ClauditteMissCooking