żurawina - 4361 przepisów (strona:205/291)

Elegancki obiad...zobaczcie sami! 177

maślany i lekko słodki. -wątróbka drobiowa -mięso mielone wieprzowo-wołowe- to u mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od  ETERNO  , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy. Idealny do mięs gorących, mięs faszerowanych jak moje dzisiaj. Idealny do wędlin, do wyrobów swojskich i do tzw. „deski mięsiwa”. Z „deską serów

Z Kuchni Do Kuchni
Baranek Wielkanocny migdałowy lub zajączek 137

piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez 35 minut.  Najlepiej sprawdzić ciasto czy jest upieczone patyczkiem, jeżeli jest suchy to ciasto upieczone.   Oczy zrobić z żurawiny lub rodzynek. Oprószyć baranka cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Gulasz z karkówki z orzechami i bazylią 165

ząbki czosnku 3 łyżki oleju Kujawskiego z bazylią 2 łyżeczki soli ½ szklanki kaszy pęczak ½ szklanki orzechów włoskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki posiekanych liści bazylii 50 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka suszonego tymianku 60 g selera korzeniowego 1 marchewka pokrojona w plasterki ½ łyżeczki pieprzu 3 listki laurowe 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka ostrego sosu chili 1 łyżeczka cukru

Smakowity Blog Kulinarny
Mazurek czekoladowy 145

całkowitego ostygnięcia. 4. Na garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę i rozpuszczamy w niej białą czekoladę. Rozpuszczoną czekoladę delikatnie nakładamy na 3 kwadraty. Dekorujemy bakaliami (u mnie żurawina). Do miski wrzucamy teraz czekoladę mleczną, rozpuszczamy tak jak białą. Dekorujemy 4 kwadraty sąsiadujące z białymi, ozdabiamy bakaliami (u mnie suszone morele). Na koniec rozpuszczamy gorzką czekoladę, dekorujemy 2 ostatnie kwadraciki

My Culinary Art
Domowa pizza na białym sosie! 186

się zredukował przez 5-7 minut. Gotowym sosem smarujemy pizzę. Dodatki do pizzy możesz wybrać wedle własnego uznania ja użyłam: - ser żółty cheddar - czarne oliwki - pomidorki koktajlowe - kapary - żurawina w oleju Pizzę pieczemy w nagrzanym piecu przez 35-40 minut. Posypujemy rukolą, świeżą bazylią. Smacznego! Pyyyyyyszne

SMYKWKUCHNI
Baranek Wielkanocny migdałowy 172

piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez 35 minut.  Najlepiej sprawdzić ciasto czy jest upieczone patyczkiem, jeżeli jest suchy to ciasto upieczone.   Oczy zrobić z żurawiny lub rodzynek. Oprószyć baranka cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Deska serów z sosem z marakui 212

najprostsza przekąska jaką możemy na szybko przygotować, lecz to co najważniejsze w desce serów to sos w którym zamoczymy nasze pyszne sery. Jeżeli żurawina Wam już bokiem wyłazi to polecam Wam eksplozję smaku w postaci sosu z marakui i gruszek z lekką nutą mięty. Świeża marakuja jest dostępna w każdym większym markecie i czasem jej cena jest tak mała

Kuchnia PROzdrowotna
CZEKOLADOWO- CHAŁWOWE CIASTO NA BISZKOPTACH 195

składniki połączą się ze sobą. Dodaj połamaną czekoladę, chałwę i kakao. Ciągle mieszając doprowadź do wrzenia. Chwilkę gotuj. Masę wystudź całkowicie. Do wystudzonej masy dodajemy: - 5 łyżek suszonej żurawiny - 1 posiekaną białą czekoladę Następnie 3 płaskie łyżki żelatyny wsyp do filiżanki. Zalej wrzątkiem i rozpuść dokładnie. Żelatynę wlej do masy i bardzo dokładnie wymieszaj. Masę wstaw na 15- 20 minut

SMYKWKUCHNI
BEZGLUTENOWA (PSEUDO)KUTIA CZYLI MAK Z AMARANTUSEM, BAKALIAMI I MIESZANKĄ ZIAREN. 172

tyle, że nasze smocze dziecko będzie miało chałupę "all inclusive". SKŁADNIKI: - półtorej szklanki ziarna amarantusa - półtorej szklanki maku niebieskiego - rodzynki sułtańskie 200 g - rodzynki korynckie garść - jagody inkaskie garść - żurawina 2 garści - cukier trzcinowy 2-3 łyżki - miód 3-4 łyżki - masło 2-3 łyżki - orzechy włoskie drobno siekane pół szklanki - Ziarenka " Cynamonowy raj ", 2 garści, WYKONANIE: Amarantus zalewamy wodą

Wypisz Wymaluj
Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście 177

sprawdzi się też przy niezapowiedzianych gościach, bo można ją przygotować w 30 minut. Wystarczy polędwiczka wieprzowa, duże opakowanie ciasta francuskiego i jakieś owoce do nadziewania: suszone śliwki, figi, żurawina, brzoskwinie z puszki... w tym przepisie świeże daktyle.   Czas przygotowania: 30 minut Składniki: duże opakowanie ciasta francuskiego (jeden płat), polędwiczka wieprzowa ok. 400 g, 5 świeżych daktyli (lub suszonych wcześniej

SzczyptaSmaQ
Czekolada z orzechami 107

prawie wszystko to, co możemy kupić w sklepie. Dzisiaj udowodnię wam, że każdy z nas może zrobić mleczną czekoladę. Polecam dodać do niej jakieś dodatki, np. rodzynki, żurawinę, orzechy - jednym słowem to co lubicie. Poniżej umieszczam przepis na pyszną, domową czekoladę z orzechami włoskimi i nerkowca. Smaki dzieciństwa! Składniki: 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku

Ugotować
Grillowane żeberka w marynacie z żurawiną 156

grilla :) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych sól, pieprz 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego marynata: 5 łyżek ketchupu 3 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki żurawiny do mięs sól, pieprz papryka ostra Żeberka umyć, osuszyć i pociąć na zgrabne kawałki. Do garnka wrzucić żeberka, wlać wodę (tak, aby przykryła żeberka), dodać odrobinę soli, pieprzu, 1 listek

Ugotować
Wiosenna sałatka na krakersach 584

przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada szpinkakowa z łososiem - ziołowy chlebek do odrywania- melon w szynce szwarcwaldzkiej

bistro mama
Pomysł na śniadanie 124

Brie z ciemnym chlebem razowym z żurawiną i świeżą bazylią

KreatywnePiny
Kanapki z łososiem i ośmiornicą 123

Składniki: chleb razowy z żurawiną papryka czerwona  liście szpinaku awokado carpaccio z ośmiornicy kiełki brokuła sos sojowy łosoś wędzony w płatach masło 82% Przygotowanie: Kromki chleba posmarować odrobiną masła. Położyć kilka świeżych liści szpinaku, Paprykę pokrojoną w słupki oraz awokado również pokrojone w słupki, Płat łososia, kilka plastrów ośmiornicy. Na wierzch kładziemy kiełki i skraplamy całość niewielką ilością

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania