bardziej, że część składników można sobie przygotować dzień wcześniej. Poniża ilość składników starczyło na dwie małe aluminiowe foremki do pieczenia. Polecam jest bardzo smaczny z chrzanem lub z żurawiną, albo zwyczajnie na kanapki z kiszonym ogórkiem. Na dwie foremki aluminiowe Potrzebujemy: 1 udko z kurczaka 1 podwójna pierś z kurczaka ok.20dag wątróbki z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Potrzebujemy: Wysoką szklankę Garść musli lub granoli owocowej 4 połówki brzoskwiń z puszki (jak nie mamy świeżych np.zimą) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów 1 łyżka suszonej żurawiny Brzoskwinie musimy pokroić na drobne kawałki. W wysokiej szklance układamy wszytko warstwami. Po środku i na wierzch dajemy po 1 łyżce jogurtu. Proste, smaczne i szybkie - o to chodzi :) Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/sałatka zawsze rozwiązuje takie problemy :) Potrzebujemy: paczkę mix'u sałat opakowanie pomidorków cherry 1 mała czerwona cebula sos sałatkowy francuski 2 sery camembert bułka tarta 1 jajko 1 łyżka żurawiny lub ewentualnie 1 łyżka miodu oliwa z oliwek olej do smażenia Do dużej miski wrzucamy opakowanie mix'u sałat. Pomidorki kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka i również wrzucamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/moja kulinarna mapa świata zostaje rozszerzona o kolejną pozycję :) SKŁADNIKI 200 gram płatków owsianych, 50 gram masła, 2 łyżki miodu, 1 jajko, 1 łyżka mąki, garść orzechów włoskich, garść żurawiny, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 łyżki amarantusa ekspandowanego Masło roztapiamy na patelni, dodajemy płatki owsiane i wiórki. Następnie w misce mieszamy wszystkie składniki. Jak masa jest zbyt rzadka
Mój Smak na Życieciasto urośnie). Pieczemy 30minut w 180 stopniach, w dużej formie do 5- 7minut dłużej. Gotowe :) Oczywiście jeśli ktoś nie przepada za imbirem, może zastąpić go rodzynkami, żurawiną lub po prostu zrobić "czyste" serniczki. Formę podania też można modyfikować wedle uznania. Pyszne smaczne i stosunkowo zdrowe ciasto. Polecam
Farmażonygrilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: średni Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 1h Składniki na konfiturę malinowo-żurawinową: 250g świeżych lub mrożonych malin 100 g suszonych żurawin 2 łyżki miodu Składniki na gruszki: 3-4 gruszki, umyte, przekrojone na pół 0,5l wody 150ml białego wina półsłodkiego 50 g cukru Sposób przygotowania: Konfitura malinowo-żurawinowa: Wszystkie składniki
WojnaNaSmaki.plsmacznie. Składniki: mąka gryczana 450g mąka ziemniaczana 1 łyżka amarantus ekspandowany 1 szklanka drożdże bg (1 opakowanie drożdży w proszku 7-8g) woda letnia ok 500ml dodatki: żurawina lub słonecznik olej rzepakowy 2 łyżki sól himalajska 1/2 łyżeczki Mąkę gryczaną, ziemniaczaną i amarantus dokładnie wymieszać. Dodać sól i dodatki, dokładnie wymieszać. Wsypać drożdże i zalać wodą i olejem
IzaGotujetrudno go opisać (to chyba taka delikatna gryczka, tj. w kaszy jaglanej). Myślę, że kto lubi kaszę, polubi również smak płatków jaglanych. Często przygotowuję je zamiast owsianki i dodaję: żurawinę, sezam, pestki słonecznika i siemię lniane, czasem orzechy. To bardzo energetyczne i smaczne śniadanie. Instant millet flakes Ingredients: instant millet flakes. Company: Melvit S.A. Price: ca. PLN 5. Nett weight
Qlinarnie i Qlinarnieciasto: 85 g kakao (około 3/4 szklanki) 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sodki 300 g suszonych owoców (figi, rodzynki żurawina - obojętnie w jakich proporcjach i jakie owoce suszone) 2 szklanki wody 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Owoce suszone zalewamy i gotujemy przez około 10-15 min w rondelku, aż dobrze
Jedzeniomaniadodatkiem słonecznika i mango. Puszka dolna natomiast, to mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej OP1 z zieloną herbatą cejlońską YH z dodatkiem papai, nagietka, płatków czerwonej róży oraz nutą żurawiny. Do zrobienia naszej rybki poza herbatką i rzecz jasna halibutem niebieskim- dzwonko, będziemy potrzebowali -4 łyżki mleka 3.2% -4 łyżki wytrawnego białego wina -natka zielonej pietruszki -glassa sojowa z octem balsamicznym
Z Kuchni Do Kuchniryżu dmuchanego 150 ml otrębów owsianych 150 ml mąki kasztanowej 100 ml syropu z brzoskwiń w puszce 2 rozbełtane jajka 2 łyżki oleju 1/4 szklanki brązowego cukru garść żurawin garść jagód goji ewentualnie: mleko, gdy masa jest zbyt gęsta Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na ok. 30 minut, by jagody goji nieco nasiąknęły. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wykładać
Weekendy w domu i ogrodzieporcje) 1 opakowanie serka homogenizowanego 300-400g 1 opakowanie galaretki (użyłam cytrynowej) 1 opakowanie cukru waniliowego kilka łyżek bakalii (użyłam: orzechów włoskich, rodzynek, skórkę pomarańczową, suszoną żurawinę) ok. 1/2 litra zmiksowanych truskawek WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu i zostawić do stężenia. Ser mieszamy z cukrem waniliowym i bakaliami. 2/3 tężejącej galaretki dodajemy do sera
Zofianaszczególną uwagę zasługuje bardzo starannie przygotowany katalog „święta o smaku wybornych win” stanowiący przewodnik po aktualnej ofercie. Znajdują się w nim również przepisy na Kaczkę z żurawiną, karpia w migdałach oraz kruche rogaliki waniliowo- cynamonowe (do dostania na wydzielonych stoiskach z alkoholem w sklepach Lidl). W powietrzu już czuje się zapach świąt. Z każdym dniem będzie go czuć
królestwo garówfareast-language:EN-US;} 700 g wątróbki gęsiej – może być inna drobiowa, tłuszcz gęsi, 3 – 4 cebule, 6 – 7 jabłek – szara reneta, sól, cukier, łyżka świeżego tymianku, konfitura z żurawiny, Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić na tłuszczu gęsim dodając szczyptę soli i cukru oraz tymianek. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki
królestwo garów