zupa - 39353 przepisów (strona:2292/2624)

Serek wiejski z miodem i otrębami żytnimi 194

wyjątkowo smaczna :) Otręby żytnie Sante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko

Emcia Pichci
Owsiane placuszki bananowe z czekoladą 183

polewamy nią placuszki. Płatki owsiane są źródłem białka i błonnika pokarmowego, a także witamin z grupy B oraz witaminy E. Płatki owsiane Sante zalecamy stosować jako dodatek do zup mlecznych, owocowych bądź warzywnych, a także używać ich do przyrządzania wielu innych potraw i deserów. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1584kJ (376kcal) Białko 11,9g Tłuszcz

Emcia Pichci
Kajmakowa owsianka 200

się zbędnych kilogramów. Płatki owsiane są źródłem białka i błonnika pokarmowego, a także witamin z grupy B oraz witaminy E. Płatki owsiane Sante zalecamy stosować jako dodatek do zup mlecznych, owocowych bądź warzywnych, a także używać ich do przyrządzania wielu innych potraw i deserów

Emcia Pichci
Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella 180

pomidory  2 ząbki czosnku  3 łyżki dobrej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia  3 łyżeczki suszonego oregano 2 szczypty przyprawy Fit up KAMIS do duszonych warzyw i zup  szczypta ostrej papryki w proszku  kolorowy pieprz KAMIS w młynku  ser mozzarella  sól  Przygotowanie:  Warzywa myjemy, z pomidorów dodatkowo usuwamy skórę, a z papryk

Moja smaczna kuchnia
Barszcz z letnich buraków 160

lubczykiem i majerankiem. Gotować aż warzywa będą miękkie. W drugim garnku ugotować 4 ziemniaki. Bardzo drobno posiekać szczypiorek, koperek, pietruszkę. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do gotującej się zupy razem z sokiem z jednej cytryny(wlewać po trochu,aby nie była za kwaśna), gotować jeszcze przez ok. 1 minuty i na końcu dodać posiekaną zieleninę. Doprawić solą, pieprzem, dodać

Gorący kąsek
Zapiekanka "Trzy sery" z bakłażanem, pomidorkami i młodymi ziemniakami 327

camembert lub brie - pokrojony w grubsze plastry kilka ząbków czosnku 1 mała czerwona cebula 2 gałązki natki pietruszki lub innych ulubionych ziół suszone zioła do pizzy przyprawa warzywna do zup (używam bez glutaminianu sodu) oliwa do smażenia Ziemniaki namoczyć, obrać ze skórki (np. za pomocą łyżeczki), większe sztuki przekroić na pół, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Bakłażany pokroić

Czerwień i błękit
Surówka z młodych warzyw z rukolą 201

smak, można ją bardziej traktować jako zioło. U mnie zastępuje bazylię za którą raczej nie przepadam. Za to rukolę uwielbiam. Dodaję ją do wszelkich past kanapkowych, makaronowych, do zielonych zup, no i oczywiście całą kopą na kanapki. Surówka, którą chcę Wam zaprezentować powstała z młodych warzyw. Tak się składa, że wszystkie warzywa są młode, delikatne i kruche. Główny składnik stanowi

Czerwień i błękit
Chłodnik na botwince 214

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chłodnik z botwinki to idealne danie na upalne dni. Delikatny i bardzo smaczny. Przepis pochodzi z książki

Marta Gotuje
Tydzień w moim telefonie XXXXVI 98

przy wolnym weekendzie może się uda. Kilka zdjęć mam dla Was, więcej dzieje się na Instagram-e. Trzymajcie kciuki, żeby ten tydzień był spokojny ... * nagroda w konkursie  * zupa bratowej :)  * miętowa czekolada niemiecka szału nie zrobiła - ale źle o niej nie mówię * jabłuszka od koleżanki cioci :) * rewelacyjnie gasiła pragnienie lemoniada z papierówek  * będą smażone :) * smażone kwiaty cukinii - pyszne

Magiczne Życie Marty
Zupa krem z brokuła z grzankami 152

Zupy krem są wspaniałe :) Najlepiej sprawdzają się jako eleganckie pierwsze danie na uroczystym czy serwowanym obiedzie, gdy mamy gości, ale oczywiście można się także rozkoszować nimi na co dzień. Zupa krem z brokuła należy do moich ulubionych :) Polecam serdecznie :) Składniki: 1 duży brokuł, 3 l wody, 4 średnie ziemniaki, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, 1 skrzydło(...)czasie wrzucamy obrane i umyte warzywa, oprócz brokuła i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie wszystko wyjmujemy, wrzucamy brokuła podzielonego na części i gotujemy ok. 7-10 minut. Zupę zdejmujemy z palnika i miksujemy. Dodajemy ziemniaki i znów miksujemy, żeby była bardziej gęsta. Ponownie wstawiamy zupę na średnią moc planika, dodajemy majeranek, doprawiamy wg uznania sola i pieprzem i gotujemy

Delicious Titbits
Życzenia walentynkowe oraz kilka słów o afrodyzjakach 156

chili, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, wanilia, pieprz), owoce (truskawki, suszone owoce),owoce morza, kawa czy czekolada. Idąc tropem całej gamy składników jakie mamy do wyboru, proponuję kolację rozpocząć od zupy cebulowej. Cebula może być dla Was zaskoczeniem, jednak zaliczana jest do afrodyzjaków ze względu na to, że podnosi ciśnienie krwi. Na drugie danie obowiązkowo owoce morza. Stwierdzono, że znajdujące się

Mania Gotowania
Gazpacho inaczej 165

W końcu mogę odetchnąć z ulgą w nowo wyremontowanym pokoju. Nie cierpię remontu, a zwłaszcza wtedy, gdzie nie mam dostępu do internetu. Kilka dni temu spróbowałam

Truskawkowa Fiesta
CHŁODNIK Z OGÓRKA I AWOKADO. 219

Uf, jak gorąco! Puf, jak gorąco! Zupełnie jak w wierszu Tuwima. Kto wie, czy w szafie "nie siedzą grubasy, co zajadają same kiełbasy" , kto ich tam

W kuchni Karmel-itki
Ogórkowa z kurczakiem 303

Dawno na blogu nie było żadnej zupy :) Dziś zrobiłam najprostszą- ogórkową! Po weekendzie jak znalazł :) Z mamusinych ogórków wychodzi najlepsza! Dziś dodałam kawałki kurczaka. U mnie w domu często robimy ogórkową z ryżem. Potrzebujemy: 250 g ogórków kiszonych 1 cebula 100 g warzyw( marchew, pietruszka,seler) 1 pierś z kurczaka 4 ziemniaki 1 kostka bulionowa drobiowa 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Olikowa kuchnia
"Kuchnia Tajska" -Christine France wyd. Firma Księgarska Olesiejuk; kilka słów o książce 150

się to osiągnąć. W książce znajdziecie wiele prostych i ciekawych przepisów, nie raz nie dwa zaskakujące połączenia smaków. Książeczka składa się z 5 podrozdziałów mianowicie: - Przekąski, przystawki i zupy - Dania główne z mięsa i ryb - Makaron i ryż - Warzywa i sałatki - Desery i napoje Przepisy znajdują się na ponad 250 stronach. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem wykonanej potrawy, podany jest

SMYKWKUCHNI