zupa - 39749 przepisów (strona:2243/2650)

Przepis na Kiszenie Barszczu . Jak zrobić kwas buraczany 220

Witam serdecznie Przepis na ukiszenie barszczu z buraków czerwonych . Przedstawię dwa rodzaje kiszonego barszczu różniące się pomiędzy sobą składem . Tak przygotowany kiszony barszcz można użyć do

Uwaga Babcia Gotuje
Barszcz Czerwony na Wigilię z Kwasem Buraczanym 238

Witam serdecznie Przepis jak przygotować barszcz czerwony wigilijny z kwasem buraczanym (kiszonym barszczem) . Są różne przepisy na przygotowanie takiego barszczu może komuś się spodoba mój przepis

Uwaga Babcia Gotuje
Zakwas buraczany 153

Już jest najwyższy czas na przygotowanie zakwasu do barszczu czerwonego. Barszcz na naturalnym zakwasie to jest coś Buraki dokładnie wyszorować i umyć. Pokroić na małe kawałki

Kuchnia Pokoleń
Mocno kremowa zupa z zielonego groszku i pora. 188

Składniki: 1 por 400 g zielonego groszku 3 ząbki czosnku 500 ml bulionu (przepis tutaj) 200 ml śmietanki 18% sól, pieprz, natka pietruszki Pora kroimy w

Moje-pitraszenie
Barszcz czerwony czysty 294

    Nie wiem jak Wam, ale mi czerwony barszcz zawsze kojarzy się z Wigilią, chociaż świetnie sprawdza się podczas różnych imprez, obiadu czy kolacji. Podstawą

Passion of Cooking
Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków 470

Smaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym

Karo in the Kitchen
Wigilijny barszcz czerwony 547

Barszcz czerwony to jedna z obowiązkowych pozycji w Wigilijnym menu. Jedni podają go z uszkami, inni zaś w filiżance do picia. Prawidłowo przygotowany barszcz

Mango Papaja
Zupa z jarmużem i zieloną soczewicą 138

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
ZAKWAS NA BARSZCZ 787

Jak Wigilia to barszcz. Najlepszy ten na domowym zakwasie. A go akurat się przygotowuje kilka minut. Potem już tylko czekamy, aż nabierze aromatu i smaku. Nastawiliście

Z Majeczką w kuchni
Rosół wołowy 144

Intensywny o charakterystycznym smaku - to można o nim powiedzie. Rosół wołowy gotowany szpondrze jest najlepszy,  bardzo aromatyczny. Składniki: 500 gram szpondra wołowego Ok. 3 l

Smaki Ewy
Zupa z ciecierzycy na ostro. 157

Składniki: 1 papryczka chili 1 mała cebula 1 pomidor 2 skrzydełka kurczaka  Papryka ostra mielona (według uznania) ser żółty do dekoracj i 200g ciecierzycy Ciecierzycę

Moje-pitraszenie
Zupa krem z soczewicy. 136

Składniki (2/3 porcje): 150 g soczewicy czerwonej łuskanej 1 pomidor 1/2 cebuli 1 mała papryczka chili czosnek granulowany, papryka ostra mielona 600 ml rosołu (z 2

Moje-pitraszenie
Zupa krem brokułowo-pomidorowy. 131

Składniki: 1/4 brokuła 1 pomidor 250 ml rosołu papryka ostra mielona, czosnek granulowany, tymianek Brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, w międzyczasie kroimy pomidora w

Moje-pitraszenie