Składniki: 3 litry wody 1 kalafior porcje rosołowe 350 g fasolki szparagowej 1 łyżka Kucharka pieprz, natka pietruszki 100 g marchewki 500 g ziemniaków Wodę wlewamy
Moje-pitraszenieSkładniki: 1,5/2 litry wody 2 udka z kurczaka (pałki) 1 marchewka natka pietruszki, pieprz 1 łyżka przyprawy do potraw Kucharek Udka opłukujemy pod wodą
Moje-pitraszenieSkładniki: 450 g pieczarek 1 cebula 1,5 litra rosołu (przepis tutaj) 4 łyżki śmietanki 18% Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę
Moje-pitraszenieSkładniki: Ziemniaki (według uznania, zależy ile osób będzie jadło) 1 cebula 2 kiełbasy śląskie 1/2 selera 3 ząbki czosnku 1 pietruszka majeranek, pieprz, sól Żurek (kupiłam
Moje-pitraszenieSkładniki: 1 duża cukinia 3 ogórki kiszone(dość duże) 1 łyżeczka bazylii 1,5 litra rosołu (przepis tutaj) 5 łyżek śmietanki 18% Cukinię kroimy w kostkę
Moje-pitraszenieSkładniki: 400 g pomidorów krojonych z puszki 175 g ciecierzycy (3/4 szklanki) tymianek, papryka ostra mielona, sól, czosnek granulowany 1/2 cebuli 1/2 szklanki przegotowanej wody 2
Moje-pitraszenieNic nie smakuje tak pysznie na wigilijnym stole jak przepyszny barszcz na zakwasie z kiszonych buraków. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj . Zakwas musimy
Pyry na GazStrogonow pojawia się w naszych kuchniach przy mniejszych lub większych spotkaniach rodzinnych, wołowina dobrej jakości nadaje potrawie esencjonalny bogaty smak, dodatki bywają różne, bo jak wiadomo
Apetyczna babeczkaWspaniały obiad dla wielbicieli strączków Składniki • 50 dag fasoli jasia • 30 dag boczku wędzonego parzonego • 30 dag kiełbasy • 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy • 2
W królestwie smaków BeatyKsiążka " Apetyt na Polskę " powstała z myślą promowania tradycyjnej jak i nowoczesnej kuchni Polskiej na Expo 2015 w Mediolanie. Wydanie jest w wersji polsko-angielskiej
Apetyczna babeczkaDziś burak ma swoje święto..ja co prawda nie świętowałam , ale mam okazję wstawić zaległy przepis..tą zupkę gotowałam oj dawno temu..jak buraczki rosły jeszcze
Moje domowe kucharzeniePyszna zupka o fajnym posmaku, który nadają serki topione. Zupka najlepiej smakuje z grzankami, ja często po prostu dodaję do niej kawałki czerstwego chleba. składniki: 1
Monia miesza i gotujeOj, bardzo nam się chciało takiego jedzenia....no i powstało...lekki posmak wędzonki połączony z kwasem żuru...mmmm! pycha! Składniki 250 g wędzonych żeberek 1
R'n'G KitchenCzasami ze "sprzątania" lodówki, można wyczarować bardzo smaczne potrawy. Uwielbiamy takie kuchenne freestyle. Składniki 100 g małych pieczarek 1 duży por 2 marchewki 1
R'n'G Kitchen1 kg kasztanów, 2 cebule, oliwa, 20 g grzybów suszonych (prawdziwki), 1,5 l bulionu (najlepiej drobiowego – domowego), prażone pestki dyni, sól, pieprz, Kasztany umyć, każdy
królestwo garów