Dopiero w tym roku zapałałam wielką miłością do bakłażanów i obiecałam sobie, że w przyszłym roku wyhoduję je sobie w ogrodzie, a co, karczochy mi wyrosły
greenscarfDzień bardzo dobry! Jak Wam mija dzionek? Ostatnio Moni gotuje same kremy na obiad. A dlaczego? Szybko, prosto, a najważniejsze, że zdrowo! Podobno każdy, nawet taka
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoW niedzielę na naszym stole rosołu zabraknąć nie może! :-) Moja córa uwielbia rosół. Nawet podczas najbardziej gorących, letnich dni rosół musiał być ugotowany- i tak na
Wielopokolenioworozgrzewający pobudzający idealny przepis na sześć-osiem porcji korpus, dwa skrzydła i jedna pierś kaczki mała główka kapusty włoskiej 10-15 średniej wielkości marchewek średniej wielkości
na gazieFlaczki podałam na przepięknym zestawie Miranda od Porcelana Bogucice Flaczki wołowe Składniki: 1 kg flaków wołowych - oczyszczonych i obgotowanych pręga wołowa - 1 ładny kawałek marchewka
Kuchnia DanusiKasza Manna jest jak dla mnie super rozwiązanie na szybkie śniadanie, obiad czy podwieczorek. Kasze mannę możemy podawać na różne sposoby. Ja dziś proponuję mannę
Gotowanie PatkiLubicie dynię? U mnie jak było jej pod dostatkiem, to nawet się nie korzystało... No jakoś tak :) Teraz z ciekawości jak smakuje musiałam kupić :D Na
Kuchnia w czekoladzieWspaniały aromatyczny rosół z lekko pikantną nutą Składniki • 1 udko lub kilka skrzydełek • 2 marchewki średnie • 1 pietruszka • kawałek selera • kawałek pora • 1 cebulę • 1 duży
W królestwie smaków BeatyMój sposób na barszcz na dłużej... Witam ponownie. Za oknem robi się coraz zimniej,ciągle pada i nie wiem jak wy ale wtedy robię barszcz. Robię
Swojskie jedzonkonajlepszy i najszybszy do zrobienia chłodnik z botwinki,uwielbiam go i zawsze zjadam go cały gar,idealny na ta upalną pogodę,prosto z lodóweczki,naprawdę polecam
Swojskie jedzonkoPamiętam jak moje córki były małe to taki barszcz z królika jadaliśmy bez przerwy. Wujo hodował króliki i ciągle nam jakiegoś podrzucił. Teraz zatęskniłam za takim
Moje Małe CzarowanieUwielbiam flaki dom owe ale nie za często je jadam. W sklepach można kupić wiele gotowych flaków a rosole albo w pomidorach różnych firm w batonach
Ewa w kuchniNadchodzi jesień i chłodniejsze dni, wiec proponujemy Wam gorący, wartościowy i sycący barszcz biały. Wspomnienie smaku z dzieciństwa, jaki serwowały nam nasze babcie - takie tradycyjne polskie
zobacz ich smakOd kilku dni na dworze pogoda iście jesienna. Mam więc dla Was dziś kwaśnicę w mojej wersji. Pyszna, rozgrzewająca. Nie jadłam takiej typowej kwaśnicy ale mam
Ewa w kuchniPada u mnie rzadko ,ale jeśli już zacznie to nie przestaje za szybko .Więc leje od trzech dni ,wreszcie , a ja piekę pomidory i podaję pachnący
Ladylaura.