Po kilku dniach przyglądania się z lekkim rozbawieniem kampanii, którą spłodziła – sądząc po wynikach – w bólach Fundacja Mama i Tata trafił mnie szlag. Szlag
ladykitchenSkładniki: 2 większe białe części pora większa cebula 1,5 l bulionu warzywnego pierś z kurczaka marchewka łyżka oleju i masła 100 g śmietankowego serka topionego
Gaździnka warzyChłodniki bardzo mi posmakowały a to przepis na jeden z moich ulubionych. Uwielbiam szpinak i staram się jeść go w urozmaiconych wersjach. :-) Ten chłodnik zjadłam oczami
Szefowa kuchniTruskawkowego szaleństwa ciąg dalszy. Inspirację znalazłam już rok temu w jakimś miesięczniku, jednak w Holandii truskawki nie nadawały się do niczego :( Jednak będąc już w
W poszukiwaniu inspiracjiZapraszam ponownie na stronę „Pomysł na dom” gdzie w dziale strefa smaku można znaleźć mój kolejny przepis który nie był publikowany na blogu Zapraszam
Kuchenne Wariacje"Barszcz czerwony, buraczany jest chlubą staropolskiej kuchni. Nie wiadomo dokładnie kiedy pojawił się po raz pierwszy na polskich stołach. Najstarszy zachowany przepis pochodzi z początku XVI
Wiem co jem„ To już ostatni przepis konkursowy. Wszystkim nieco się już znudziła pomidorowa, chociaż za każdym razem jest przecież inna. A i mnie należy się trochę odpoczynku po
Wiem co jem„Kiedy w domu ktoś zaczyna kichać i czuję, że zaraz dopadnie go przeziębienie, przynoszę z piwnicy wielki gar, wyciągam kaczkę z zamrażarki i gotuję pyszny, zdrowy
Wiem co jem„Ten przepis dość długo czekał na publikację, ale zawsze coś stało na przeszkodzie . Najpierw wyjazd do SPA, potem konkurs sałatkowy i w końcu sezon truskawkowy dobiegł
Wiem co jemNie wiem czemu przez całe lata twierdziłam, że nie lubię żurku, tylko biały barszcz. Oczywiście szłam na łatwiznę i korzystałam z barszczu torebkowego. W tym roku
Kuchenne zapiski EdytyJeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią :) Z podanych
Kuchenne zapiski EdytyZ czym zjeść młode ziemniaczki? Oczywiście z błyskawicznym chłodnikiem i smażoną kiełbasą :) Błyskawiczny chłodnik na kefirze Składniki: 400 g kefiru (2% tłuszczu) 3 czubate łyżki kwaśnej
Kuchenne zapiski EdytyKolejna propozycja chłodnika, tym razem na bazie jogurtu naturalnego. Podany np. ze smażonymi ziemniaczkami może stanowić doskonałe danie obiadowe w gorący dzień. Składniki: 400 g jogurtu
Kuchenne zapiski EdytyKilka dni temu miałam przyjemność odebrać od kuriera paczkę od firmy Międzybrodzkie Makarony. Paczuszka zawierała kilka opakowań makaronów w różnych kształtach, które zobowiązałam się przetestować. Czytaj
Kuchenne zapiski EdytyKolejna potrawa z wykorzystaniem Makaronu Międzybrodzkiego, tym razem postanowiłam spróbować cienkich nitek. Nitki są długie i rzeczywiście bardzo cieniutkie, musiałam je odcedzać na bardzo gęstym sicie
Kuchenne zapiski Edyty