zupa - 39805 przepisów (strona:2247/2654)

Biała zupa z zielonej soczewicy 146

Składniki: 100 g zielonej soczewicy pół piersi kueczaka 1 marchewka szczypior 2 - 3 łyżki śmietany sól, pieprz 1 l bulionu warzywnego łyżka masła Przygotowanie: W rondelku

Gaździnka warzy
Krem z pora z wędzonym łososiem 155

Składniki: 750g pora 400g ziemniaków 2 łyżki masła 3 mniejsze ząbki czosnku bulion warzywny natka pietruszki opakowanie łososia wędzonego sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w

Gaździnka warzy
Krem z zielonej fasolki z gotowanym drobiem 138

Składniki: pierś z kurczaka 2 ceb ule 3 ząbki czosnk u 300g mrożonej ziel onej fasolki bulion warzywny 1 marchewka 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela

Gaździnka warzy
Zupa - krem z selera naciowego 173

Składniki: opakowanie selera naciowego bulion drobiowy łyżka masła serek topiony czosnkowy  50g sera Feta 2 zi emniaki ugotowane w mundurkach   natka pietruszki sól, pieprz

Gaździnka warzy
Krem z cukini i szpinaku 165

Składniki: 1 duża cukinia 2 cebule 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku pół topionego czosnkowego serka "Sertop" sól, pieprz, tymianek bulion drobiowy  2-3

Gaździnka warzy
Koperkowa na maślance 171

Składniki: 4 ziemniaki średnia marchewka mała pietruszka maślanka pęczek koperku Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić. Ugotować w osolonej wodzie.  Odcedzone i

Gaździnka warzy
Barszcz z pasztecikami 183

Składniki: 250 g mąki pszennej 5 łyżek kwaśnej śmietany szczypta soli pół kostki masła suszone grzyby kiszona kapusta 2 cebule 1kg buraków 5 ząbków czosnku 2

Gaździnka warzy
Pierwsze danie - Buraki 139

Składniki: 5 średnich buraków 2 żółte cebule jedna czerwona łyżeczka octu jabłkowego bulion warzywny 1-2  ząbki czosnku szczypta tymianku (opcjonalnie) łyżka masła sól, pieprz

Gaździnka warzy
czerwony barszcz 139

Bagienny barszcz z buraków. przepis na trzy - cztery porcje 1 kg buraków czerwonych 1,5 litra wołowego wywaru w wersji wege można dodać wodę lub wywar

na gazie
chłodnik z buraków 224

Ochłodzenie w środku zimy . przepis na trzy - cztery porcje 1 kg buraków czerwonych 1 litr wołowego wywaru w wersji wege można dodać wodę lub wywar warzywny

na gazie
Krem z dyni i batatów (bez glutenu, bez laktozy) 129

Gotuję w słonecznych barwach, ciepłych pomarańczach. Marzę o ciepłym wybrzeżu południowej Europy. O słońcu grzejącym zmarznięte łapki.  Ciepłym wietrze plątającym włosy i otulającym ciało... Na

Szybko Tanio Smacznie
Ciepło - zimno. Lato - chłodnik. Arbuzowo-pomidorowy. 168

Ciepło, cieplej, gorąco... Zimno, zimniej, lodowato... W prawo, w lewo, do tyłu, na wprost.... Chodzisz i szukasz bez mapy, za to z kompasem ze słów i

KUCHARNIA
Zupa z kapustą włoską. 271

Składniki: 2 średnie marchewki 2 łodygi selera naciowego 3 średnie ziemniaki 1 mała pietruszka 1 kawałek selera 1 mała główka kapusty włoskiej 2 l bulionu mięsnego

O kuchni z uczuciem
Plywający makaron--rosół inaczej 139

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/plywajacy-makaron-roso-inaczej.html 3- 4 litry wrzącej wody                  

w mojej kuchni
Chlodnik Litewski-Lituano freddo 159

CHŁODNIK LITEWSKI Pyszny, orzeźwiający różowy chłodnik z buraków i mnóstwa ziół Fantastyczny pomysł na letni skwar, kiedy nie mamy ochoty na ciężkie jedzenie, a chętnie sięgamy

w mojej kuchni