Zielono mi :) Dzisiaj proponuje letni krem z zielonego groszku, lekko pikantny, z orientalną nutą. Pomysł podsunęła mi siostra i był to strzał w dziesiątkę. Nielubiany przeze
Bernika - moj kulinarny pamietnikWspaniały obiadek Składniki - 4 skrzydełka - 1/2 brokuła - 1 marchewka - 1 pietruszka - kawałek selera - 2 garście mrożonego groszku - pęczek koperku - sól - pieprz - 1 małą cebulę - 1 ząbek
W królestwie smaków BeatyCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuJestem, w końcu udało mi się urwać chwilę i przysiadam, żeby nadrobić zaległości. W kwestii wyjaśnienia: mam dziecko, które mało śpi i które ostatnio śpi jeszcze
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Od jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z
Kuchnia domowa AniCześć ! Dziś mam dla Was pyszne gazpacho. Przepis mam od Pedro z bloga Hiszpańska Dusza . Gazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik, idealny na upały. Gazpacho idealnie orzeźwia
Moja pasja smaku1 kg czarnej porzeczki, 1,2 litra wody, 3 goździki, cukier, 250 ml śmietany 22%, 1 żółtko Agrest umyć, wrzucić do gotującej się wody z goździkami
królestwo garówCzas upałów to czas, kiedy nie chce się nam gotować i stać przy gorących garnkach. Ja dzisiaj zrobiłam chłodnik pomidorowy. Przepis na chłodnik serowy znajdziesz tutaj
O kuchni z uczuciemSKŁADNIK: 1 szklanka maślanki 1 szklanka kefiru 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek szklarniowy 2 buraczki z listkami (botwinką) 1 mała łyżeczka soli 1/2
harrisaPrzepis na te wyjątkowe cudeńka mam od sąsiadki, pani Kasi, która jest moim idolem w kategorii "ciasta i inne wypieki" :-) Po
Rozpustne gotowanieBotwinkowe szaleństwo ogarnęło mnie nie na żarty. Po botwince w śmietanie i pierogach z botwinką przyszedł czas na tartę z botwinką
Rozpustne gotowaniePyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki, hojnie nadziane mięsem, do tego kubek gorącego barszczyku z młodych buraczków i mój mężczyzna w siódmym niebie. Polecam
Rozpustne gotowanieMięciutkie, pachnące bułki drożdżowe wypełnione po brzegi farszem z mięsa i cebuli, doprawione majerankiem i szczyptą papryki już od dawna goszczą w mojej
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na wyjątkowe placki, a mianowicie placki z patisonów z dodatkiem cukinii. Chrupiące, pyszne, idealne na obiad bądź sytą przekąskę. Ja
Rozpustne gotowanie