28. Zupa ziemniaczana na boczku
28. Zupa ziemniaczana na boczku
200 g boczku wędzonego 1,5 kg ziemniaków 2 cebule 1 por sól, pieprz, majeranek, pieprz czosnek - ok 5 ząbków smalec - 1 łyżka Cebule i por pokroić w paski, boczek w kostkę. Wszystko to razem podsmażyć na smalcu. Ziemniak obrać i pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie (ok 2 litry) do miękkości. Następnie dodać boczek i cebulę, rozgnieciony czosnek oraz przyprawy. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło
Autor
Jadło i czytadło
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, cebula, ziemniak, ziemniaki, por , czosnek, zupa
Inne przepisy z Jadło i czytadło
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję