Chłodnik buraczany z ogórkami, rzodkiewką i porem idealny na gorące dni lata. Pełen zdrowej zieleniny zatopionej w wywarze z buraków.
Przepisy Kulinarneskładniki: 400 g włoszczyzny (marchewka, seler, por) 1 cebula 1 pomidor 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 gałązka selera lub pietruszki ok.15 g masła sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 4 cebule 1 por bulion warzywny łyżka masła Przygotowanie Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Razem z pokrojonym porem podsmażyć na maśle i zalać bulionem. Gotować
Gaździnka warzyJest moim zupowym faworytem, szybka i naprawdę kukurydziana. Ważnym elementem jest dobry mikser, kiedyś używałam blendera, i zupa była kremem, ale zdarzały się niedokładnie zmiksowane skórki
Pora na pora· wywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 5 szt · por 30 dag · tłuszcz · parówki cienkie 4 szt · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 1-2 lyżki
Camilla w kuchniSkładniki: 2 większe białe części pora większa cebula 1,5 l bulionu warzywnego pierś z kurczaka marchewka łyżka oleju i masła 100 g śmietankowego serka topionego
Gaździnka warzyWiosna zbliża się wielkimi krokami, także najwyższa pora na wprowadzenie wiosennego menu.U mnie dziś zielono, zdrowo i smacznie. Składniki: 1 ½ litra bulionu z kostki, 5 porów
Tradycyjna KuchniaBardzo lubię wszelkie potrawy z dodatkiem pora, dziś postanowiłam zrobić krem. SKŁADNIKI: 3 białe części pora 4 średnie ziemniaki 1 mała marchewka mały kawałek pietruszki i
Kuchnia Beatypol kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawalek selera 1 por 1 zabek czosnku 3 duze kiszone ogorki warzywko 8
Klaudynkowa kuchniakażdy wie, że można dodać go również do zupy. Zapraszam na smaczną i sycącą zupę! 200g cienkiego makaronu 2 filety z kurczaka 1 szklanka sera cheddar startego na małych oczkach tarki 2 marchewki 1 pietruszka 1 por 100g mrożonego groszku 1 mała cebula 100 ml śmietanki 30% vegeta, pieprz, papryka słodka 1. Makaron gotujemy zgodnie(...)przepisem na opakowaniu. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Por kroimy w plastry, cebulę w drobną kostkę. Kurczaka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Wrzucamy warzywa, gotujemy przez 1 godzinę. 2. Po tym czasie kurczaka wyjmujemy, rwiemy na kawałki. Wrzucamy z powrotem do zupy wraz z serem cheddar. Wlewamy śmietankę. Zupę doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i papryką
Szefowa kuchniCzęsto w dobrej cenie (3,99 zł) można dostać tutaj KLIK , więc warto kupić i pichcić ;) Zupa podana na talerzu z serii Antonio od Porcelana Bogucice pęczek zielonych szparagów ( 50 dag) 1 kg ziemniaków korzeń pietruszki ćwiartka selera por 3 ząbki czosnku ½ łyżeczka Imbiru 1-2 łyżeczki soli , wg smaku pieprz(...)kroję w dużą kostkę. Tak samo postępuję z pietruszką i selerem. Pora też kroję w grube plastry. Wszystkie warzywa przekładam do garnka i zalewam wodą, dodaję ząbki czosnku, sól . Gotuję do miękkości warzyw. Na koniec przyprawiam do smaku, imbirem, pieprzem cytrynowym i ewentualnie solę. Wyciągam z zupy szparagi z główkami i odkładam. Do garnka z zupą dodaję
Takie tam pichcenieróżnych ciekawostkach na jego temat poczytacie w Księdze Mistrza Oyakata . Soy Sauce Ramen Oyakata to japońska zupa z makaronem o wyrazistym smaku sosu sojowego, wzbogacona mieszanką suszonych warzyw: szczypiorku, kukurydzy, marchwi i pora. Przygotujemy ją w kilka minut, wystarczy tylko wszystkie składniki zalać wrzątkiem, wymieszać i odczekać trzy minuty. W kubku znajduje się makaron, saszetka(...)znajdujących się na naszym rynku, między innymi w sieci Auchan, Carrefour, Piotr i Paweł, Kaufland, Tesco i Żabka. Natomiast ja chciałam Wam dzisiaj pokazać sposób na to jak taką zupę bardzo łatwo można sobie urozmaicić kilkoma dodatkami. Zapraszam 😋. Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata Porcja dla jednej osoby Składniki: 1 kubek zupy Soy Sauce Ramen OYAKATA 1 łyżka pokrojonej w słupki
Kulinarne przygody GatityMamy już jesień i oczywiście okres grypowy rozpoczęty. Dzisiaj postanowiłam ugotować pyszną zupę kalafiorową z papryką i papryczką chili. W sam raz na chłodne deszczowe dni:) Zapraszam :) Składniki : 3 skrzydełka z kurczaka kawałek pora kawałek selera 1 mała papryka czerwona 1 malutka papryczka chili bez pestek domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 4 ziemniaki duże(...)przekładamy do garnka, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, różyczki kalafiora, por, seler, zieleninkę, papryczkę chili.Zalewamy połową wody i gotujemy na małym ogniu około 20 minut następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę, dolewamy resztę wody i gotujemy tak długo aż warzywa będą miękkie. Z zupy wyjmujemy zielone części oraz skrzydełka, mięso oddzielamy od kości i kroimy
Sama słodycz i szczypta chiliprosta w wykonaniu i tania zupa jest pełna różnych aromatów, które nadają jej charakterystycznego smaku. Jest delikatna i lekkostrawna a zarazem pożywna. Wystarczy podać do niej np.naleśniki i cały obiad gotowy.Składniki:3 marchewki1 por kawałek selera 1 kalafior słodka śmietana 1 porcja rosołowa sól(...)gotujemy tak długo, aż mięso zmięknie. Następnie wyciągamy mięso i dodajemy umyte, obrane i pocięte warzywa ( por, seler, marchew) oraz umyte różyczki kalafiora oraz przyprawy.Solimy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Śmietanę wlewamy do miseczki mieszamy z paroma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka, całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia, posypujemy koperkiem. Podajemy z drobnym makaronem
Walijskie Pichcenie