Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Delikatna zupa z przepyszną kapustą i ryżem. Smak podkręca chilli chipotle wędzone od Skworcu Składniki 350 g wołowiny 5 cm
R'n'G KitchenJesienna rozgrzewająca zupa dyniowa w stylu tajskim. Z mango, batatami, imbirem, chili. Na mleczku kokosowym. Zrobicie ją w 30 minut. Nie mogłam oderwać się od miski. składniki: 1/2 dyni hokkaido 1 mango 1 batat 1 kawałek pora biała część 1 plaster korzenia selera 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki(...)mango i chwilę przesmażam. Wlewam bulion, dodaję sól, pieprz i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Doprawiam cukrem, cynamonem. Zupę podaję z kawałkami mango, migdałami, sezamem, natką pietruszki, i posypuję cukrem
wesoła kuchniaZakochani w kuchni tajskiej łączymy kolejne smaki. Może nie wygląda, jednak smak nakreśli wyobrażenie tego, co nadzwyczajne. Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 100 g fasolki szparagowej 100 g groszku świeżego 2 małe papryczki czerwone 2 małe papryczki pomarańczowe 4 młode marchewki 3 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki sosu(...)kaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone w słupki, cukier, ananasa z zalewą. Po chwili dorzucamy połamany makaron. Mieszamy. Gotujemy 5 min. Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, zagotowujemy. Podajemy z posiekaną dymką. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G KitchenRamen jest zupą znaną w kuchni tajskiej. Przygotowuje się ją w najróżniejszy sposób. Najczęściej dodaje się do ramen makaron typu noddle ale można dodać inny makaron lub ryż. Ja przygotowałam wariację na temat ramen. Bulion ugotowałam na zielonej herbacie i trawie cytrynowej. 1 op. makaronu ryżowego pół kg kurczaka 5 szklanek wody 4 torebki herbaty zielonej 1 trawa cytrynowa(...)smaku. Jeżeli wolicie potrawę bardziej słoną można przyprawić solą morską Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerz wkładamy makaron. Zalewamy bulionem wraz z warzywami. Do zupy dodajemy jajko oraz groszek. Posypujemy zupę sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem Danie jest przygotowane z tzw. produktów SUPERFOODS. Superfoods to nic innego jak produkty zawierające minerały, witaminy czy inne składniki dobre
Kuchnia w oparachdworze coraz zimniej, więc warto przejrzeć przepisy na zupy, a i co nieco uzupełnić nowościami. Ugotowałam kokosową zupę z krewetkami i cukiniowymi nudlami. Zupa bardzo prosta w przygotowaniu w stylu tajskim…Rybny sos, jasna soja, kokosowe mleko, suszone liście limonki, chili, mnóstwo świeżej kolendry i krewetki. Wszystko do jednego garnka! Zupę z krewetkami już kiedyś robiłam. Do dzisiejszej zupy(...)łososia lub białej ryby jak morszczuk czy dorsz. Zupa jest bardzo smaczna i bardzo pożywna Kokosowa zupa z krewetkami, dorszem i cukiniowymi nudlami Składniki: 4 – 5 porcji 2 puszki kokosowego mleka 400 g krewetek 200 ml warzywnego bulionu 1 łyżka jasnej tajskiej soi 1 łyżka rybnego sosu 1 doniczka świeżej kolendry 2 suszone liście limonki 2 dymki 1 czerwona
codojedzeniakurczaka 2-3 "laski" trawy cytrynowej 8-10 liści limonki kafir ok 3 cm korzenia galangal ( opcjonalnie imbir ale to nie to samo) 2-3 małe tajskie papryczki chilli ( jak ktoś lubi łagodną zupę radzę dodać jej jak najmniej ) 2-3 puszki mleka kokosowego House of Asia miseczka pokrojonych na pół grzybów słomianych pęczek grzybów enoki pęczek grzybów shimeji ( grzyby
Jemy PijemyNie lada gratka dla fanów kuchni orientalnej. Owocowe połączenie bulionu drobiowego z niesamowitym aromatem mleka kokosowego. Składniki: 1 duże mango (tzw. premium) 1,2 litra bulionu
R'n'G KitchenNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchendodajemy masło orzechowe i sos Sriracha – świetnie pasuje ten z dodatkiem imbiru. Zupę miksujemy na gładko, przelewamy z powrotem do garnka, podgrzewamy i podajemy. Do tak przyprawionej zupy marchewkowej w lekko tajskim stylu pasują wszystkie szybko smażone na odrobinie oleju kokosowego warzywa – np. zielony groszek lub fasolka, a nawet młoda, jędrna cukinia. Jeśli macie jeszcze zapas przyprawy do bajgli
Karo in the KitchenCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuJeśli chodzi o kuchnię tajską, to cenimy ją przede wszystkim za szybkie efekty i kulinarne doznania smakowe. Wszystko przygotowuje się w chwilę, a żaden produkt nie
R'n'G KitchenCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuwydaniu! Podzielona jest na kilka działów: - śniadania (tu ulubione przez wszystkich propozycje na owsianki, naleśniki, omlety, placuszki czy pasty do kanapek) - obiady i kolacje (ciepłe propozycje na zupy - od kartoflanki do tajskiej, makarony, dania główne, ale też dodatki - sosy, puree czy surówki) - desery (ciasta, puddingi, solony kajmak i oczywiście kilka rodzajów trufli :)) - napoje i przetwory (koktajle, smoothie, kompoty, powidła). Przepisy
Moje Kuchenne Rewelacjezupą było identyczne z tą różnicą, że zupy marchewkowej nigdy nie jadł ... no nie licząc marchewek na gęsto w okresie niemowlęctwa. Spróbujcie.... a może i Was zupa marchewkowa, z lekkim tajskim aromatem przekona. Na dwie całkiem spore porcje 0,5 kg marchewki 2 ząbki czosnku w łupince 1 mała papryczkę chilli (bez nasion posiekaną w drobniutką kostkę) 1 średnią
Piekarz-Kucharz-Garkotłukczyli składniki stale dostępne w mojej kuchni. W pamięci miałam też wspomnienie kokosowej zupy z kurczakiem , bardzo miłe wspomnienie :) I tak zrodził się pomysł na tę zupę, utrzymaną w podobnym, tajskim klimacie, lekko ostrą, z dodatkiem makaronu ryżowego. Bardzo nam smakowała. Pierwszy dzień września za nami, dla jednych trudny dla innych wyczekiwany ;) ;) Trzeba będzie na nowo wkroczyć na utarte
zadanie-gotowanie