RAMEN Z MAKARONEM RYŻOWYM NA BULIONIE Z ZIELONEJ HERBATY I TRAWY CYTRYNOWEJ
RAMEN Z MAKARONEM RYŻOWYM NA BULIONIE Z ZIELONEJ HERBATY I TRAWY CYTRYNOWEJ
Ramen jest zupą znaną w kuchni tajskiej. Przygotowuje się ją w najróżniejszy sposób. Najczęściej dodaje się do ramen makaron typu noddle ale można dodać inny makaron lub ryż. Ja przygotowałam wariację na temat ramen. Bulion ugotowałam na zielonej herbacie i trawie cytrynowej. 1 op. makaronu ryżowego pół kg kurczaka 5 szklanek wody 4 torebki herbaty zielonej 1 trawa cytrynowa 4 grzybki typu shitake włoszczyzna (w tym 2-3 marchewki, pietruszka, seler, 1 cebula) garść fasolki szparagowej garść świeżego groszk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makarony, makaron, fasolka, cytryna, zupa, fasolka szparagowa, kurczak, sosy, ryż, grzyby, mięso, seler, kurczak z makaronem, tajska zupa, kurczak z warzywami, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, kurczak z papryką , dania z makaronem, kurczak z ryżem, ryż z warzywami, potrawy z kurczaka, ryż z warzywami i kurczakiem, kurczak po tajsku, zupa z selera, mięsa pieczone, bez pieczenia
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz