zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:860/1190)

Co zawiera koncentrat pomidorowy Pudliszki? 36

zawiera koncentrat pomidorowy Pudliszki? Co zawiera koncentrat pomidorowy Pudliszki? Witamy Państwa w naszym artykule, w którym szczegółowo omówimy skład koncentratu pomidorowego marki Pudliszki. Jesteśmy pewni, że nasza analiza pomoże Państwu zrozumieć, jakie składniki znajdują się w tym popularnym produkcie spożywczym. Historia marki Pudliszki Pudliszki to polska marka, która istnieje na rynku od ponad 60 lat. Firma specjalizuje się w produkcji(...)różnych produktów związanych z pomidorami, w tym koncentratu pomidorowego. Pudliszki zdobyło zaufanie konsumentów dzięki wysokiej jakości swoich produktów i dbałości o smak. Skład koncentratu pomidorowego Pudliszki Koncentrat pomidorowy Pudliszki jest produktem o prostym składzie, który zawiera tylko dwa składniki: pomidory i sól. Brak dodatków chemicznych, konserwantów czy sztucznych barwników czyni go zdrowym i naturalnym wyborem dla konsumentów. Pomidory używane

Żyję by jeść
Pulpety w sosie pomidorowym 396

bulionu Przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, kolendra, papryka ostra. 400 ml passaty w kartoniku 3 łyżki stołowe śmietany 30 % bądź 18 % do zup /sosów   Wykonanie:  Najpierw przygotujemy sos. Do garnka przelewamy passatę / sos pomidorowy z kartonika - ważne aby był dobrej jakości. Dodajemy do niego śmietanę, sól, pieprz. Jeżeli zajdzie taka potrzeba można sos zagęścić, chodź(...)solimy!). Do gotującej się wody wrzucamy pulpety i gotujemy przez 5-7 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie. Gotowe wrzucamy bezpośrednio do sosu pomidorowego. Zawsze zostawiam jeszcze przez jakiś czas klopsiki w sosie pomidorowym aby połączyły się z sosem przygotowując w międzyczasie do nich dodatek

W Moim Magicznym Domu
kluski ziemniaczane z mielonym w sosie pomidorowym i parmezanem... 178

mleku 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, olej rzepakowy 8 łyżek, sok pomidorowy 1 litr/gęsty, cebula 1 większa, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, śmietana kremówka 2 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka, parmezan starty - ile potrzeba mielone z łopatki wymieszać dokładnie(...)masę, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety mielone i odkładać na talerz na tłuszczu po kotletach podsmażyć cebulę p0okrojoną w kostkę na złocisto, dodać z 2 łyzki gęstego soku pomidorowego i wymieszać do rondla wlać pozostały sok pomidorowy, wodę, przyprawę w płynie, dodać cebulę z patelni, mielone kotlety i gotować na małym ogniu z 15 minut, ktlety wyjąć na talerz

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa po włosku z fasolą i kapustą 88

Włoska zupa minestrone jest rozgrzewająca, smaczna i syta. Można do niej dodać wszystko co się akurat ma pod ręką. Przyrządzam tą zupę na wiele sposobów. Główne składniki jak kapustę zamieniam częściowo na jarmuż i włoską kapustę. Mieszam różnego rodzaju fasole ale zdarzy mi się dodać soczewicę. Minestrone to zupa pełna kolorów i aż chce się ją jeść. Typowa zupa(...)składniki zupa. Ich kompozycja zmienia się w zależności od pory roku, ale najlepiej smakuje ze świeżych sezonowych warzyw. Na pewno nie może zabraknąć w niej ziół, które dodają zupie prawdziwie włoskiego charakteru. Jakie zioła wybrać do zupy to po prostu kwestia smaku. Ja uwielbiam minestrone ze świeżym tymiankiem lub oregano. Za każdym razem ta pyszna włoska zupa wygląda i smakuje

codojedzenia
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 180

łyżeczka mielonej kolendry 1-2 łyżeczki mielonego suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka przecieru pomidorowego 800 ml bulionu drobiowego lub ew. warzywnego sól morska i świeżo mielony pieprz   Dodatkowo: garść natki pietruszki lub świeżej kolendry 4 łyżki jogurtu greckiego na każdy talerz zupy   Przygotowanie zupy z soczewicy: Soczewicę opłukać i odsączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić(...)wszystkie przyprawy (garam masalę, kmin rzymski, kolendra, imbir, kurkuma) . Dodać przecież pomidorowy. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Po tym czasie dodać opłukaną soczewicę. Wlać bulion. Zagotować, zmniejszyć ogień i bez przykrycia gotować do miękkości ok. 25-30 minut , mieszając od czasu do czasu (jeśli pod koniec gotować zupa będzie zbyt gęsta, dolejcie odrobinę wody) . Przyprawić solą i pieprzem

Moja Delicja
Przepis na Zupę Gulaszową z Wołowiną 197

ziemniaki będą prawie miękkie ( od zagotowania około 20 minut ) Następnie dodaję koncentrat pomidorowym doprawiam solą ( 2 -3 duże szczypty ) pieprzem (2 szczypty ) , pieprzem cayenne (2 szczypty ) Mieszam i gotuję całość jeszcze około 10 minut , pod koniec sprawdza smak i jeżeli trzeba to doprawiam . Zupa gulaszowa z mięsem wołowym jest gotowa można podawać . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi soczewicą i kiełbasą 171

pierogi pachną....dobrze podsmażoną kiełbaską :) Farsz pozytywnie zaskoczył nawet sceptycznie nastawionych facetów do soczewicy itp. Pomidorowa nuta dodaje charakteru. Są przepyszne ! Rozpaliły we mnie miłość do soczewicy, z której wcześniej robiłam tylko zupę ( no i jadłam gulasz na Woodstocku :P ) Składniki: Farsz: 250 g soczewicy ( ja użyłam 180 zielonej i resztę czerwonej) 2 kawałki kiełbasy 100 g koncentratu pomidorowego

CynamonemPoOczach
Kapuśniak Krzysztofa 162

wywar mięsny 1,5 L · kapusta kiszona 30 dag · cebula biała · papryka 2 strąki · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · sól · pieprz · przyprawa do zup  Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat

Camilla w kuchni
Kapuśniak 178

Przepis na zupę kapuśniak mam od mojej mamy. Robi ją od wielu lat i ja również robią ją według tego przepisu. A jak wiadomo przepisów jest bardzo wiele na kapuśniak a lubimy najbardziej ten przepis, który pamiętamy z dzieciństwa. Składniki:    60 dag kapusty kiszonej    30 dag marchwi    pietruszka    seler    około(...)dalej gotować, wsypując kaszę. Ziemniaki pokroić w kosteczkę i lekko podgotować w osobnym garnku i dopiero wtedy już podgotowane dodać do zupy. Dorzucić pokrojoną w plasterki kiełbaskę.  Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz wlać sok pomidorowy. Całość zagotować

Amatorka kuchenna
Zupa krem z dyni na rosole. 120

Ciekawa jestem co przeważnie robicie z rosołu? Podejrzewam, że królową  pomidorową. Ja też :)  Tym razem zrobiłam krem z dyni. Był to kolejny temat,  kursu kulinarnego Cookpad i Dagmary :) To jest moja wersja tej pysznej zupy.  Sprawdźcie koniecznie, czy będzie Wam smakować :) Korzystajcie, bo trwa  sezon na dynię. Jeśli lubicie dynię, to możecie zrobić

Agusiowe smakołyki
Prosta zupa krem z papryki 194

  Składniki: 2-3 papryki czerwone, 2-3 ząbki czosnku, 2 szklanki pomidorowej passaty, 2-3 szklanki bulionu, 1/4 łyżeczki wędzonej papryki, sól, świeżo mielony

Saganek
Prosta zupa ‚Meksykańska’ 292

przede wszystkim na szybko. Tak zrodził się pomysł na tą zupę – treściwą i pyszną, a zarazem do zrobienia w 15 minut. A najważniejsze, że wszystkim smakowało ;) Z podanych składników wyjdzie 4-6 porcji, w zależności od apetytu żarłoków ;)   Składniki: 2 puszki fasolki czerwonej konserwowej 500ml przecieru pomidorowego 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1-2 średnie cebule(...)krem – to pozwoli nam potem zagęścić nieco zupę ;) Zabieramy się za smażenie (najlepiej od razu w garnku). Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy do zeszklenia na oleju, i dodajemy mięso. Smażymy je aż do momentu, w którym będzie dobre (nie surowe, ale nie za bardzo wysmażone), i do garnka dodajemy przecier pomidorowy. Chwilę razem podgrzewamy i wrzucamy do wszystkiego fasolkę

Jak gotować i nie zwariować
EKSPRESOWA FASOLOWA 239

czasem Tyle tego jest…” Braciszku, biorąc Twoją uwagę do serca – dziś dodaję przepis na zupę. SKŁADNIKI : wędzone frankfuterki – 4 sztuki ziemniaki – 4 sztuki puszka fasoli – 400 g cebula – 1 sztuka ocet – 1 łyżeczka keczup lub przecier pomidorowy – 4 łyżki majeranek słodka papryka sól i pieprz olej do smażenia cukier – opcjonalnie pół łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Frankfuterki gotować(...)pokroić w krążki i zostawić na koniec do zupy. Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na oleju. Gdy będzie gotowa dodać do wywaru z frankfuterek wraz z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Dodać soli, pieprzu i gotować 10 minut. Następnie dodać fasolę z puszki z całym płynem, keczup lub przecier pomidorowy i ocet. Można dodać odrobinę cukru w razie potrzeby

kuchniabellissima.wordpress.com
Pomidorowe gofry na zdrowy lunch kids 231

maszynka do mielenia (taka jak do kawy) i bez problemu zrobicie mąkę sami. Do tego jajka, odrobina proszku do pieczenia i gotowe :) Zupa jest dobrze doprawiona więc nie martwicie się już o doprawianie pomidorowych gofrów. Z czym je podać? My lubimy z twarożkiem, np. takim z ziołami. […] Artykuł Pomidorowe gofry na zdrowy lunch kids pochodzi z serwisu

Mienta blog
Francuska zupa cebulowa 99

Zawsze gotujemy wielki garnek rosołu, z części następnego dnia robimy pomidorową, resztę zaś zamrażamy, aby w przyszłości mieć bazę do przygotowania innych dań. Dzisiejsza francuska zupa cebulowa powstała właśnie na takiej bazie, do której dodaliśmy cebulę, jabłka, szklankę wina i doprawiliśmy suszonym tymiankiem. Otrzymaliśmy doskonałą zupę cebulową z winną nutą i lekką słodyczą. Do tego grzanki z serem, które

niecodziennikpary