zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:812/1190)

Zupa krem dyniowo-pomidorowa 151

Gotować 15 minut, po czym dodać pokrojoną dynię ze skórą i różyczki kalafiora. – Gotować jeszcze 20 minut do miękkości warzyw. – Zupę zmiksować, dodać sok pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zagotować. – Na koniec można wlać śmietankę. – Podawać z ugotowanym na sypko ryżem

To co kocham
Zupa krem paprykowo-pomidorowa 111

pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko blenduję. Dodaję śmietanę i mascarpone, znów blenduję. Podaję z grzankami i kleksem śmietany 18%.   Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Chłodnik pomidorowy – idealny na upały 209

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na chłodnik pomidorowy, chłodnik jest bardzo smaczny i orzeźwiający. Idealnie pasuje na upały. Do przygotowania chłodnika pomidorowego będziemy potrzebować: około 600

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa pomidorowa 170

szumowiny". Zmniejszamy ogień i gotujemy jakieś 20 minut. Następnie dodajemy obrane jarzyny i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Wyjmujemy mięso i warzywa, a do wywaru dodajemy przecier pomidorowy (jeśli nie chcemy zupy zbyt kwaśnej to dodajmy mniej przecieru i odwrotnie jeśli wolimy dobrze kwaśną to więcej),całość doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Na koniec zupę zabielamy śmietaną

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Grzanki ziołowe do zupy 169

grzanki ostatnio podawałam do zupy cebulowej, ale pasują również do każdej innej zupy o konsystencji kremu – pomidorowej, dyniowej, selerowej. Grzanki są chrupiące, pachną czoskiem i ziołami. Łatwe i szybkie przygotowanie. Składniki: • 1 chleb tostowy pszenny • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • papryka słodka i ostra • 1 łyżeczka majeranku • 3 ząbki czosnku • 3 łyżki

To co kocham
gazpacho vel chłodnik pomidorowy 125

składniki: 550 g świeżych pomidorów 1 papryka, czerwona 2 ogórki gruntowe 1 cebula, średniej wielkości 4 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oliwek 2 łyżki octu

Domowy Smak Jedzenia
Pulpeciki drobiowe. 128

czekamy aż się zagotuje. Z mięsa formujemy kuleczki i wrzucamy do gotującej się wody. Kiedy pulpety wypłyną gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z sosem pomidorowym lub wrzucamy do zupy. Smacznego :) *Jeśli będziemy mieli 500 g mięsa bułka tarta nie jest konieczna

Moje-pitraszenie
Książka RYBY SĄ SUPER, czyli przepisy Karola i Doroty na ryby i owoce morza. 166

zaintrygował śledź (tak na marginesie - śledzie bardzo lubię), a raczej tatar ze śledzia z musztardą francuską oraz palony łosoś z serkiem miętowym. ZUPY - moją uwagę przykuła gęsta zupa rybna kokosowo-pomidorowa. DANIA GŁÓWNE - na pewno skuszę się na rybno-krewetkowe curry z dynią i pstrąga pieczonego w soli. Ciekawie zapowiada się również śledź w boczku z prażoną cebulką

bistro mama
Zupa pomidorowo-ogórkowa 117

mogliśmy zdecydować się na zupę...wahaliśmy się między pomidorową a ogórkową, więc poszliśmy na kompromis i połączyliśmy obie. Wyszło bardzo smacznie. Składniki 4 ogórki kiszone 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 500 ml przecieru pomidorowego 700 ml bulionu warzywnego 110 g drobnego makaronu (u nas cavatelli) 1 liść laurowy 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki

R'n'G Kitchen
Relacja z Targów World Food Warsaw 2015 220

składają się wyłącznie z naturalnych surowców. Bardzo proste w przygotowaniu i w sam raz na szybki obiad :) Choć ja osobiście wole sam gotować, może Was one zainteresują :) Zupa z soczewicy przepyszna, pomidorowa zresztą też :) Ciekawy w smaku, jak i w konsystencji był również napój Mogu Mogu, jest to połączenie soku z owoców z kawałkami żelków kokosowych :) Również Imbiriada smakowała

Parowar Faceta
Klasyczna zupa szczawiowa, czyli powrót do dzieciństwa 212

dziecka uwielbiałam wszystkie kwaśne zupy. Ogórkowa, szczawiowa, żur czy pomidorowa stały na stole w rodzinnym domu przynajmniej raz w tygodniu. Kiedy wyleciałam z gniazda ‘na swoje’, nie zapomniałam smaku tych zup. Były pierwszymi przepisami, które szlifowałam do perfekcji. Obieramy ziemniaki, kroimy je na mniejsze kawałki i gotujemy je osobno, w osolonej wodzie. Czemu tak, a nie z marchewką, pietruszką

Karo in the Kitchen
Kremowy kalafior z pieprzem + pomysły na czerstwe pieczywo 136

Najprostsza zupa na świecie. 15 (no góra 20) minut i gotowa. Smaczna i nieskomplikowana. Z nutą maślaną i świeżo mielonym pieprzem. Zaraz po pomidorowej i rosole jest to zupa, która bywa najczęściej na naszym stole. I trudno się temu dziwić bo kiedy coś tak prostego jest tak pyszne nie może być inaczej. Często przygotowuję ją kiedy nie mam czasu

Pyry na Gaz
Obiadowe Dania Wegetariańskie 146

cukinii i batatów Orientalna ciecierzyca Makaron z cukinią i pieczarkami Pizza ze szpinakiem i serem ricotta Zupa krem z pora Sos do makaronu z soczewicy Quiche z porem i pieczarkami Polenta z ciecierzycą Sos do warzyw Stir Fry Klopsiki z soczewicy w pomidorowym sosie Klopsiki z cukinii Ciecierzyca w kremowym sosie Kotleciki z selera Ciecierzyca(...)pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto

Delusional Trine
Zupa lasagne 55

Zupa lasagne to danie inspirowane tradycyjną włoską zapiekanką o tej samej nazwie. Nazwa zupy pochodzi od rodzaju makaronu, jaki do niej dajemy. Ponadto zupa lasagne przygotowana jest na bazie mielonego mięsa wieprzowego oraz passaty pomidorowej i pomidorów z puszki. Podsmażone mięso mielone zalewamy bulionem drobiowym, ale może to być też ciepła woda. Makaron, który dodajemy do gotującej się zupy(...)potrzeby gotowania go wcześniej. Zupa lasagne podobnie jak większość włoskich dań pachnie ziołami: bazylią i oregano. Zupa lasagne to danie, które w przeciwieństwie do zapiekanki przygotujemy bez użycia piekarnika, a smakuje podobnie. Gorącą zupę bezpośrednio przed podaniem należy posypać startym żółtym serem, który pod wpływem ciepła się roztopi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Zupę lasagne: około 400 g wieprzowego mięsa

Danka Pichci
Pomidorowa zabielana śmietaną 241

Pyszna pomidorowa zupka zabielana śmietaną z dodatkiem szerokich wstążek makaronu. Taką zupkę robił mój Dziadek, jej smak pamiętam do dzisiaj. Moja zupka też pyszna ale niestety nie tak pyszna jak Dziadka. składniki: 2 l bulionu 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego 2 listki laurowe Kamis sól z pieprzem Kamis(...)dużego kubka śmietany 18 % 2-3 łyżki mąki pszennej natka pietruszki makaron Czaniecki gniazdko 1 Do garnka wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i listki laurowe, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru i dodać do zupy, doprawić do smaku solą z pieprzem, zagotować. Na koniec dodać łyżkę posiekanej natki. Makaron ugotować i podawać ze zupką, na wierzchu posypać jeszcze

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania