kurczakiem, wtedy będzie miała ona łagodniejszy smak. Zupa jest gęsta oraz pożywna i smakuję fantastycznie! Składniki: ok. 250 g kiełbasy chorizo łagodnej ok. 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 2 małe cebule 1/2 op. kukurydzy z puszki 1 puszka pomidorów krojonych ok. 20 szt. oliwek czarnych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml śmietany 30% 1 kula mozzarelli 1 łyżeczka papryki(...)następnie dodajemy paprykę oraz pomidory z puszki. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, papryką chili oraz przyprawą do pizzy. Chwilę podsmażamy i zalewamy wodą z koncentratem pomidorowym oraz śmietaną. Zagotowujemy. Na końcu wrzucamy do zupy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz pokrojone oliwki. W razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku solą oraz pieprzem. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Na talerz wlewamy zupę
Kuchnia MagdaLenyczerwonej fasoli 420 g 1 słoik ugotowanej ciecierzycy 540 g 4 ziemniaki 1 litr bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek + do polania zupy przed podaniem 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka posiekanego koperku 500 ml przecieru pomidorowego 1 mała filiżanka drobnego makaronu, u mnie risini pieprz opcjonalnie świeżo stary parmezan lub pecorino Wykonanie: Cebule kroimy w drobną kostkę(...)bulionem. Następnie dodajemy fasolę i ciecierzycę razem z zalewą i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotujemy, aż warzywa będą półtwarde, wtedy dodajemy przecier pomidorowy i makaron. Gotujemy dalej na małym ogniu, aż makaron będzie al dente. Zupę przyprawiamy pieprzem, dodajemy posiekane zioła i podajemy. Już na talerzu zupę skrapiamy oliwą i posypujemy tartym serem
Kulinarne przygody GatityPyszna, sycąca i rozgrzewająca zupa gulaszowa z makaronem. To jedne z moich ulubionych dań jednogarnkowych. A Wy lubicie takie treściwe zupy? Składniki: 500 g schabu 150 g makaronu 2 czerwone papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej 2 cebule 1 duża marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki
magiczna kuchnia KasiTradycyjna pomidorowa troszkę nam się przejadła... Dlatego tym razem powstał taki mix jarzynowej z pomidorową. Pyszna, rozgrzewająca i wciągająca :) czerwona papryka idealnie wzmacnia smak zupy. Składniki: 1/2 selera 1 pietruszka 2-3 marchewki 2 świeże pomidory 1 papryka czerwona kilka średnich ziemniaków kilka listków świeżego majeranku 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 100 ml śmietany
Kolorowy Przepisownikogniu. Pulpety w sosie pomidorowym najczęściej serwowane są z ryżem, lub z ziemniakami. Smacznego Golonka pieczona w piwie Fasolka po bretońsku Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakumnie jak ma być zupa, to ma być ziemniak i tyle :D Marchewkę też dodałam.....i nie żałuję tej decyzji :D Dobrze, napiszę, co ja takiego dodałam. Miałam niewiele składników, ale wystarczyło dla nas wszystkich. * 50 dkg mięsa mielonego * 1/3 puszki kukurydzy * 1/2 puszki czerwonej fasoli * puszka pomidorów krojonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 2 spore ziemniaki * 1 średnia(...)kostkę ziemniaki i tak samo marchewkę. Jak już warzywa były miękkie, wrzuciłam fasolę i kukurydzę. Jak wszystko się zagotowało, dodałam puszkę pomidorów i łyżkę koncentratu pomidorowego. Wystarczyło tylko posolić, przyprawić ziołami i papryką. Zupa niestety BYŁA smaczna i rozgrzewająca :D Już nic nie zostało.... Mamy weekend przed sobą i chwilę na nowe pomysły :D Miłego odpoczynku
Pieprzyć z Fantazjąsłodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba mielone z indyka wymieszać dobrze z jajkiem, tartą bułką, oregano, kucharkiem, papryką i formować
W Mojej Kuchni Lubięczęściej na blogu bo ostatnio nie było ich wcale. Tymczasem – korzystajcie z pomidorów póki są pyszne i pełne smaku, bo czas tekturowych atrap pomidorowych też się nieubłaganie zbliża. 5.0 from 1 reviews Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa Drukuj Prep time 10 min Cook time 50 min Total time 1 godzina
Cooking for Emilytakich dań jest zupa z cukinii. Smaczna i aromatyczna, jest daniem lekkim i mało kalorycznym. Dzięki niej zachowamy szczupłe sylwetki i dostarczymy organizmom porcję witamin. Potrzebne nam: - jedna spora cukinia - biała lub czerwona cebula - 1,5 l ciepłego bulionu drobiowego (może być z kostki rosołowej) - 2 ząbki czosnku - duży pomidor - łyżka przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki keczupu - sól(...)Dodajemy cukinię, posypujemy lekko solą i smażymy. Po 5 minutach dorzucamy pomidora, smażymy przez kolejne 2 minuty i podlewamy bulionem. Po 10 minutach dokładamy przecier pomidorowy i doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i maggi. Zupę gotujemy aż cukinia będzie miękka, ale trzeba pilnować żeby się nie rozgotowała. Na 2 minuty przed końcem gotowania dodajemy szczyptę ziół prowansalskich. * Jeśli wybraliście opcję
W poszukiwaniu inspiracjiZupa gulaszowa to idealne danie na okres jesienno-zimowy. Kiedy przychodzą mrozy, chlapy i odwilże zawsze nachodzi mnie ochota na właśnie tą zupę. Sycącą, bogatą w smaku i rozgrzewającą. Można ją zrobić bardzo prosto, ale jeśli macie chęć, można też troszkę ją podkręcić… Zupa gulaszowa daje bardzo wiele możliwości do własnych interpretacji. Dziś przedstawię wam przepis na gulaszową(...)paski lub kostkę. Cebulę i pokrojone pieczarki podsmażamy na patelni. Paprykę, cebulę i pieczarki dodajemy do mięsa, zalewamy 3 l wody i dodajemy przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Na koniec doprawiamy do smaku. Zupa w obu wersjach jest pyszna. W wersji na szybko papryka jest bardziej chrupiąca i wyczuwalna a zupa jest rzadsza i lżejsza. Wersja „dopieszczona
Kulinarna Patilogiajeśli macie chęć, można też troszkę ją podkręcić… Zupa gulaszowa daje bardzo wiele możliwości do własnych interpretacji. Dziś przedstawię wam przepis na gulaszową w dwóch wersjach. Wybierzcie najlepszą dla siebie i zróbcie koniecznie. Składniki: 800 g karkówki 3 cebule 6 dużych papryk 350 g pieczarek 1 l przecieru pomidorowego 5 liści laurowych, 8 ziarenek ziela angielskiego 4 łyżki papryki(...)paski lub kostkę. Cebulę i pokrojone pieczarki podsmażamy na patelni. Paprykę, cebulę i pieczarki dodajemy do mięsa, zalewamy 3 l wody i dodajemy przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Na koniec doprawiamy do smaku. Zupa w obu wersjach jest pyszna. W wersji na szybko papryka jest bardziej chrupiąca i wyczuwalna a zupa jest rzadsza i lżejsza. Wersja “dopieszczona
Kulinarna Patilogiazupa gulaszowa to idealny obiad na chłodne dni. Zawiera wiele warzyw i mięso, dlatego jest bardzo pożywna. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej czerwona papryka zielona papryka marchewka kawałek brokuła kawałek kalafiora 3-4 łyżki mrożonego zielonego groszku cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz ostra i słodka papryka ziele(...)wody, wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić około 30 minut. Dodać pokrojone warzywa i groszek. Gotować do miękkości. Następnie przyprawić, dodać czosnek i przecier pomidorowy. Mąkę, wodę i jajko wymieszać. Wlać do zupy przecierając przez łyżkę cedzakową. Gotować do momentu aż kluseczki zgęstnieją
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozgrzewające Składniki surówka z kapusty kiszonej, 1 opakowanie kostka rosołowa, 2 sztuki liść laurowy, 2-3 sztuki ziele angielskie, 5-6 ziaren koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki vegeta, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka Przygotowanie Zupa powstała przypadkiem z gotowej, przyprawionej już surówki jaką można kupić praktycznie w każdym supermarkecie. Miało być coś dietetycznego i tylko to się nadało. U mnie
Gotowanie moimi oczamiZupa Złej Teściowej Bardzo syta zupa, więc możemy już nie robić drugiego dania. Składniki: · ½ kg ziemniaków · 1 marchew · Cebula · 2 laski kiełbasy podwawelskiej · Papryka czerwona(...)pół plasterki kiełbasę oraz paprykę w paseczki 4. Pod koniec gotowania ziemniaków, dodajemy kostkę oraz kiełbasę z papryką 5. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, paprykę ostrą oraz fasolkę czerwoną 6. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i chwilkę gotujemy 7. Zupa gotowa 8. Smacznego
Kulinarna Chwila