pewnością miałabym już wątpliwości, jak ja to zrobiłam i bez zapisania w zeszycie, przepis przepadłby bezpowrotnie. W zeszycie znalazł się więc przepis na placuszki ziemniaczano-brokułowe z ostrym sosem pomidorowym z harrisą, omlet ryżowy z niczego, papryki faszerowane warzywami i kaszą pęczak, kotlety z cieciorki i pieczonej marchewki, hummus z zielonego groszku, a także receptury znane z bloga
Chilli Czosnek i Oliwakroimy nożem po skosie kluseczki. Gotujemy partiami w osolonej, gorącej wodzie przez ok. 2-3 min. od wypłynięcia na wierzch. Następnie wyciągamy i podajemy np. z sosem pomidorowym lub grzybowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Domowy Smak Jedzeniasmarujemy oliwą. Ciasto rozkładamy na basze i rozciągając formujemy koło lub prostokąt. Tworzymy niewysoki brzeg na całym obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy 20-25 minut. Zajadamy z ulubionymi sosami lub bez. Smacznego! Wegetariańska wersja z mozzarellą
Be Fit Be Strongkukurydza konserwowa papryka cebula pieczarki 1-2 ostre papryczki jalapeno (u mnie takie ze słoika) olej sos na spód pizzy z tego przepisu lub ketchup albo koncentrat pomidorowy sos czosnkowy i pomidorowy do polania gotowej pizzy np z tego przepisu Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy w robocie. Ciasto odkładamy najlepiej na 2 h do lodówki
Piekielna Kuchnia PatiDziś przedstawiam doskonały pomysł na dodatek do każdego dania głównego lub danie główne dla zatwardziałych wegetarian:). Szybkie placuszki z kalafiora podane z pikantnym gulaszem z papryki w sosie pomidorowym, z pewnością sprawdzą się na każdym stole. Polecam gorąco! Przepis znalazłam w nowym na rynku polskim magazynie Olive. Scroll down for recipe in English Placuszki kalafiorowe z peperonatą
karmelowymakaronem tortellini. Co prawda, nie ja pierwsza wpadłam na ten pomysł by pierożki umieścić w piekarniku, jednak uważam, że moja wersja wcale nie jest gorsza ;-) Zapiekanka jest bardzo pomidorowa i mięsna (aż na myśl nasuwa się stwierdzenie "oszukane lasagne") a przy tym jest bardzo łatwa, syta i szybka w wykonaniu. Naczynie żaroodporne 20 x 30 cm - 6 porcji
Poezja Smaków - blog kulinarnysosowi idealną konsystencję. Całość zagotuj i odstaw na bok. Płaty rozmrożonego ciasta francuskiego rozwałkuj delikatnie i pokrój na kwadraty o boku ok. 8x8cm. Spód ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Na brzeg ciasta przyklej półcentymetrowy pasek wycięty z pozostałego ciasta. W powstałej studni ułóż składniki: ser , pomidorki przekrojone na pół i oliwki. Całość zapiecz przez
SzczyptaSmaQżelaznych zapasów domowej spiżarni – puszka pomidorów, puszka tuńczyka, kilka filecików anchois. Skubnięta z kuchennego parapetu bazylia. Wczorajsza czerstwa bułka, twardy dojrzewający ser i nieśmiertelny włoski klasyk – makaron w pomidorowym sosie – ląduje na stole. Wciągający! Z puszki tuńczyka odlewamy na patelnię 3-4 łyżki czystego oleju/oliwy. Bułkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju spod ryby rumiane grzanki
Karo in the Kitchenzjedzeniu owocu, zostaw ją gdzieś w jasnym miejscu, u mnie leżała po prostu na blacie kuchennym, i kotka regularnie ją sobie kulała) mały słoiczek (taki ja po koncentracie pomidorowym) 3 wykałaczki woda Pestka musi być na tyle przesuszona, aby skórka sama odeszła (dotychczas tego nigdy nie robiłam) W „dupkę” wbij wykałaczki. Umieść w słoiczku, i nalej wody
greenscarftorchio (lub innego :)) 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 100 g świeżego szpinaku 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 2 … Czytaj dalej Fusilli al torchio w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniPrzepis dla 4 osób Orientacyjna wartość energetyczna (na osobę): 216 kcal Łatwość przyrządzenia: normalne Całkowity czas wykonania: 50 minut Składniki grubsza cukinia — 4 sztuki mięso wołowe — 250 gram koncentrat pomidorowy — 1 łyżka ryż — 4 łyżki suszona mięta — 1 łyżeczka pomidor — 1 duża sztuka cebula — 1 duża sztuka sól — szczypta czarny pieprz — szczypta Składniki (sos) koncentrat pomidorowy — 1 łyżka woda
Tureckie PrzepisySkładniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 350 g piersi z indyka 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego czosnek granulowany, papryka ostra mielona, sól, pieprz, oregano 4 średnie ziemniaki 1/2 papryki czerwonej Soczewicę zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości (powinna powstać papka), doprawiamy solą, papryką, czosnkiem i oregano. Papryczkę chili kroimy w małe kawałeczki (bez nasion), cebulę w kosteczkę(...)odrobinie oliwy, do momentu aż cebula ładnie się nam zeszkli. Następnie paprykę z cebulą dodajemy do soczewicy i gotujemy około 5 minut, pod koniec dodajemy jeszcze łyżeczkę koncentratu pomidorowego i dokładnie mieszamy. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki - wykładamy na dno wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i posypujemy papryką ostrą mieloną, na ziemniaki wykładamy naszą soczewicę, a na nią
Moje-pitraszeniemięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy, na przemian, kawałki mozzarelli i pomidorów ( posypane szczyptą bazylii). Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą ( może być ta z pomidorowej zalewy) i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy nasze piersi przez 30-35 minut ( po pierwszych 10 minutach smarujemy wierzch mięsa odrobina
Miód i pieprzmała czerstwa bułka 1 jajo 1 mała cebula sól, pieprz, koperek 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej Sos; 3 pomidory 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty czosnek, jajko. Bułkę moczymy(...)drobną kostkę, patelnie rozgrzewamy, dodajemy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zrumienienia. Marchew obieramy i ścieramy na drobnej tarce, dodajemy do cebuli. Dorzucamy pomidory i chwilę dusimy. Dodajemy przecier pomidorowy i dolewamy wodę. Dusimy kilka minut. Na samym końcu doprawiamy do smaku. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, na nim układamy pulpeciki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy
Radość kipiąca uśmiechem.Zapraszam serdecznie na pyszny i aromatyczny bochen chleba. Chleb jest szybki w wykonaniu i bardzo łatwy do zrobienia. Ja dodałam tutaj czipsy pomidorowe ale równie dobrze można dodać suszone pomidory takie bez zalewy. Zachęcam do pieczenia. Chleb wiejski z płatkami pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie