zjedzeniu owocu, zostaw ją gdzieś w jasnym miejscu, u mnie leżała po prostu na blacie kuchennym, i kotka regularnie ją sobie kulała) mały słoiczek (taki ja po koncentracie pomidorowym) 3 wykałaczki woda Pestka musi być na tyle przesuszona, aby skórka sama odeszła (dotychczas tego nigdy nie robiłam) W „dupkę” wbij wykałaczki. Umieść w słoiczku, i nalej wody
greenscarftorchio (lub innego :)) 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 100 g świeżego szpinaku 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 2 … Czytaj dalej Fusilli al torchio w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniPrzepis dla 4 osób Orientacyjna wartość energetyczna (na osobę): 216 kcal Łatwość przyrządzenia: normalne Całkowity czas wykonania: 50 minut Składniki grubsza cukinia — 4 sztuki mięso wołowe — 250 gram koncentrat pomidorowy — 1 łyżka ryż — 4 łyżki suszona mięta — 1 łyżeczka pomidor — 1 duża sztuka cebula — 1 duża sztuka sól — szczypta czarny pieprz — szczypta Składniki (sos) koncentrat pomidorowy — 1 łyżka woda
Tureckie PrzepisySkładniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 350 g piersi z indyka 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego czosnek granulowany, papryka ostra mielona, sól, pieprz, oregano 4 średnie ziemniaki 1/2 papryki czerwonej Soczewicę zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości (powinna powstać papka), doprawiamy solą, papryką, czosnkiem i oregano. Papryczkę chili kroimy w małe kawałeczki (bez nasion), cebulę w kosteczkę(...)odrobinie oliwy, do momentu aż cebula ładnie się nam zeszkli. Następnie paprykę z cebulą dodajemy do soczewicy i gotujemy około 5 minut, pod koniec dodajemy jeszcze łyżeczkę koncentratu pomidorowego i dokładnie mieszamy. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki - wykładamy na dno wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i posypujemy papryką ostrą mieloną, na ziemniaki wykładamy naszą soczewicę, a na nią
Moje-pitraszeniemięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy, na przemian, kawałki mozzarelli i pomidorów ( posypane szczyptą bazylii). Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą ( może być ta z pomidorowej zalewy) i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy nasze piersi przez 30-35 minut ( po pierwszych 10 minutach smarujemy wierzch mięsa odrobina
Miód i pieprzmała czerstwa bułka 1 jajo 1 mała cebula sól, pieprz, koperek 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej Sos; 3 pomidory 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty czosnek, jajko. Bułkę moczymy(...)drobną kostkę, patelnie rozgrzewamy, dodajemy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zrumienienia. Marchew obieramy i ścieramy na drobnej tarce, dodajemy do cebuli. Dorzucamy pomidory i chwilę dusimy. Dodajemy przecier pomidorowy i dolewamy wodę. Dusimy kilka minut. Na samym końcu doprawiamy do smaku. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, na nim układamy pulpeciki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy
Radość kipiąca uśmiechem.Zapraszam serdecznie na pyszny i aromatyczny bochen chleba. Chleb jest szybki w wykonaniu i bardzo łatwy do zrobienia. Ja dodałam tutaj czipsy pomidorowe ale równie dobrze można dodać suszone pomidory takie bez zalewy. Zachęcam do pieczenia. Chleb wiejski z płatkami pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienajlepiej rosołu) łyżka mąki 25 dag wędzonego boczku słoik marynowanej cebulki 2 cebule łyżeczka tymianku łyżeczka estragonu 2 garście suszonych grzybów (namoczonych przez noc) kieliszek białego wina łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Grzyby gotujemy w wodzie, w której się moczyły przez ok. 30 minut. Pałki solimy i pieprzymy z każdej strony. Rumienimy na patelni(...)kostkę. Smażymy na tym samym tłuszczu do czasu aż cebula się zeszkli a boczek ładnie zrumieni. Dodajemy grzyby. Chwilę jeszcze przesmażamy. Dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut). Dolewamy wino wymieszane z mąką. Dosypujemy zioła, dokładamy cebulkę. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania
Pobite gary Barbaryskładnikami są: bakłażan, pomidory i ciecierzyca. Składniki: 1 bakłażan 1 duża cebula 1 puszka ciecierzycy (lub 1 pełna szklanka ugotowanej) 1 puszka pomidorów 4 ząbki czosnku 2/3 szklanki passaty pomidorowej szczypta chili po 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonej kolendry, cynamonu i łyżeczkę curry só, cukier l i pieprz do smaku olej do smażenia natka pietruszki Bakłażana i cebulę pokroić
Czerwień i błękittortową również można zrobić właśnie z cannelloni. Spróbujcie :) Składniki: opakowanie makaronu cannelloni 0.5kg mięsa z łopatki (zmielone) łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta cukru zioła prowansalskie ( do smaku) sól, pieprz 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 opakowania serka ricotta jajko 20dag mozzarelli (w wiórkach) Przygotowanie(...)patelnię z olejem wrzucić pokrojony drobno czosnek i cebulę. Delikatnie zeszklić i dołożyć mięso i posypać je przyprawa do mięsa. Smażyć, aż mięso się zarumieni. Dodać pomidory, oraz koncentrat pomidorowy i dusić około 10 minut. Doprawić przyprawami i wyłożyć na makaron. Wstawic do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 12 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać mozzarellą. Ponownie wstawić
ChilliJemyłyżki mielonego mięsa z indyka 120 g. 0.5 jaja 25 g. 0.5 małej cebuli 10 g. sól pieprz duży ogórek konserwowym 150 g. 1 łyżeczka - 1.5 koncentratu pomidorowego 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml *******************************************"**" Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajem , startą na tarce cebulą , pieprzem.Sparzone liście kapusty ,napełnić mięsem , zawinąć w "gołąbka" i dusić w małej ilości wody z koncentratem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizapiekanki w zimowe dni to skarb bo rozgrzewają zziębnięte ciała a i energii dodadzą. Wystarczy dodać ulubione składniki i danie gotowe. Ja tym razem zaszalałam z brokułem i makaronem pomidorowym. Polecam gorąco. Zapiekany brokuł z makaronem pod beszamelem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecacık . Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 paczka mrożonej fasoli 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku ½ czerwonej papryki 250 g mięsa wołowego (najlepiej polędwicy) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 pomidor 2 szklanki wrzącej wody 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie Rozgrzać oliwę na patelni. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Usmażyć. Dodać(...)umyte i pokrojone w kostkę mięso i smażyć do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojony w kostkę pomidor. Dusić 10 min. i dodać mrożoną fasolę, sól i pieprz. Poddusić chwilę i wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż fasola będzie miękka. Artykuł ETLİ FASÜLYE YEMEĞİ, czyli fasola szparagowa z mięsem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie PrzepisySkładniki (farsz) 300 g mielonego mięsa wołowego 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 łyżki natki pietruszki 3 łyżki umytego ryżu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz Składniki (sos) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1½ szklanki wrzącej wody sól Składniki (pozostałe) 6 średnich białych papryk Przygotowanie Z papryk usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić w drobną
Tureckie Przepisyosób. Smacznego! Składniki (farsz) 250 g mielonego mięsa wołowego 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 łyżki natki 3 łyżki umytego ryżu 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz Składniki (sos) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1½ szklanki wrzącej wody sól Składniki (pozostałe) 6 dużych ziemniaków sól Przygotowanie Ziemniaki obrać i umyć. 3 cm od góry odciąć. W większej
Tureckie Przepisy