stopni. Po 25 minutach zdjąć folię aby góra się przypiekła. Gotowy pasztet odstawić do przestudzenia, schłodzić, podawać na zimno. Klops ryżowo jajeczny Wspaniale smakuje z sosem koperkowym lub pomidorowym! Składniki 3/4 szklanki szklanka ryżu 8 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 40 dag pieczarek 1 mały por 50 g orzechów włoskich 3 cebulki dymki sól, pieprz 1 łyżka
Mój pomysł namięsa mielonego, np. z indyka 3/4 szklanki suchej kaszy bulgur (135 g) 1,5 szklanki wody 1 marchewka 1 por (biała część) kilka pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula olej sól, pieprz słodka papryka pieprz cayenne do dekoracji posiekana zielona pietruszka Na samym początku cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce(...)dodać surowe mięso mielone i wszystko przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne i ostrą papryką. Smażyć, aż do zmiany koloru mięsa (co jakiś czas mieszając). Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy, wsypać opłukaną kaszę bulgur, dodać pokrojone pieczarki oraz wlać wodę. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić około 20 minut. Co jakiś czas, wszystkie składniki delikatnie wymieszać ze sobą. Ewentualnie
UgotowaćBardzo syta zapiekanka z makaronem spaghetti, mielonym mięsem i szpinakiem. Polecam na pyszny obiad lub kolację! 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula ½ puszki kukurydzy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 szklanki wody Sól Pieprz Suszona natka pietruszki 150 g makaronu spaghetti 400 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 200 g sera feta 100 g żółtego sera(...)Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Smażymy na patelni, po kilku minutach dokładamy mięso mielone. Gdy zmieni kolor dolewamy wodę. Dodajemy kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Na końcu mięso mieszamy z makaronem. W osobnym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Dodajemy
VioletoweKucharzenieSzybki obiadek dla miłośników kuchni włoskiej. Pyszne i delikatne pulpeciki z mięsa z indyka gotowane z gałązką z pomidorów. Jak pewnie już wiecie, najwięcej pomidorowego aromatu jest właśnie w łodygach, które je łączą i na których rosną, dlatego też nie wyrzucajcie ich po kupnie pomidorów. Dodając taką łodyżkę do gotowania sosu lub ryżu, nadaje świetny delikatny pomidorowy posmak. Spróbujcie! Składniki
Klasyka Gotowaniabrokułów 100 g szynki 100 g sera emmentaler 50 g parmezanu 50 g masła 50 g m ą ki pszennej 250 ml śmietany 300 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku tymianek sol, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 320 g di spaghetti 300 g di funghi champignon 200 g di broccoletti 100 g di prosciutto cotto
La grande e la piccola cuocaPiecz przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Babeczki z suszonymi pomidorami i czarnuszką suszone pomidory czarnuszka Fit pomidorowa frittata twarożek jajko pomidory
Fit&Fast KitchenSzybka i smaczna sałatka. Dlaczego After Party ? Ponieważ często ją robię gdy po imprezie domowej zostaje mi szynka, ser, czasem też gdy ugotuje się za dużo makarony do pomidorowej i można spokojnie wszystkie składniki wtórnie wykorzystać. Wystarczy dodać sos, dwie puszki i mamy pyszną sałatkę. Składniki: 300 - 400 makaronu typu świderki, wstążki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli
W Moim Magicznym Domudość, że nadaje kotletom ciekawego smaku, to jeszcze pięknie barwi je na złoto. Kotlety ryżowe serwować możecie jako danie obiadowe. Podajcie je z surówką i ewentualnie jakimś sosem - pomidorowym, grzybowym lub innym. Kotlety ryżowe to także fajna alternatywa dla burgerów. I tak - bułka z ryżem może dobrze smakować :D Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu ( u mnie pełnoziarnisty ) 1/2 cebuli
kolorowotorcikowopapryka zielona * papryka żółta * 3 większe marchewki * około 1 kg ziemniaków * 4 śląskie kiełbasy * majeranek tarty * sól, pieprz * kilka kulek ziela angielskiego * 3-4 liście laurowe * 2 łyżki przecieru pomidorowego * przyprawa do ziemniaków Skworcu * przyprawa do gulaszu Skworcu * chili mielone Skworcu Wykonanie: Pieczarki opłukać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na odrobinie oleju, pod koniec dodać pokrojoną w półksiężyce(...)cebulę, podsmażyć. Przełożyć wszystko do wysokiego garnka, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pokrojone w nieduże kawałki wszystkie papryki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawami (ilość według uznania), dodać przecier pomidorowy, zalać wodą i gotować na małym ogniu około pół godziny. Po tym czasie dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki, wsypać majeranek (u mnie było go około 1 łyżeczki) i nadal gotować
Zrób to smacznieSkładniki: tortilla 1 opakowanie, fasola Jaś 25 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, łopatka bez kości 20 dag, kiełbasa śląska 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, sok pomidorowy 2 szklanki, majeranek 1 łyżka, kucharek 1,5 łyżki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, cukier 2 łyżki, ocet jabłkowy 1 łyżka fasolę jasiek namoczyć w wodzie wieczorem na całą(...)przed gotowaniem wodę odlać i wlać nowej, gotować fasolę do miękkości w szybkowarze 35 minut pokrojoną łopatkę podsmażyć na oleju z kiełbasą, dodać cebule, czosnek, wlać sok pomidorowy dodać paprykę, kucharka, majeranek, wlać fasolę ugotowaną razem z wywarem, gotować z 15 minut, zostawić do wystudzenia na placki tortilli nakładać gęstą fasolę i zwijać w rulony, można podgrzać w kuchni mikrofalowej
W Mojej Kuchni Lubiędoskonałego smaku. Składniki: ok 200 g makaronu "rurki" średnia cebula 3-4 ząbki czosnku ok 150 g szpinaku,najlepiej świeżego ok 100 g sera feta mały słoiczek przecieru pomidorowego ( u mnie własnej pracy) bądź pomidory w puszcze sól,pieprz Makaron ugotować we wrzątku z solą według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w małą kostkę,wrzucić na rozgrzaną(...)patelni oliwę,dodać przetarty przez praskę czosnek.Gdy cebulka się zeszkli,dodać szpinak,dusić aż zrobi się wiotki. Następnie wlać puszkę pomidorów bądź przecier pomidorowy,doprawić pieprzem,ewentualne solą ( z solą delikatnie gdyż ser feta jest słony). Ugotowany makaron odcedzić,wrzucić na patelnię,dokładnie wymieszać z sosem. na końcu dorzucić pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie zamieszać
Niespełnione zdolności kulinarnezasadzie farsz do ravioli tylko pozbawiony makaronu. Gnudi (lub malfatti w Sienie) pochodzą z Toskanii, mają delikatną strukturę i są przepyszne. Można je podać ze zwykłym sosem pomidorowym lub masłem i szałwią, ja jednak zrobiłam do nich obłędny sos pomidorowo-maślany. Przygotowując gnudi wzorowałam się na przepisie Giulli Scarpaleggi z książki "Kocham Toskanię". Jednak dostępna w powszechnej sprzedaży
Chilli Czosnek i OliwaPOMARAŃCZAMI * TATAR ZE SLEDZIA * SLEDZIE POD PIERZYNKA, ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI * OCTOWE ROLMOPSY * ŚLEDZIE W ŚMIETANIE * SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU * ŚLEDZIE CYTRYNOWE * WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI * ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU
Z Majeczką w kuchnijuż namoczonej 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży por ( tylko biała i jasnozielona część) 1 seler 1 ząbek czosnku (niekoniecznie) 1 duża papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 6 ziarenek angielskiego ziela 4 listki laurowe 1 łyżka suszonego majeranku Sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Suchą fasolkę wsyp do garnka, zalej wodą(...)chwilę mieszając (około 4 minuty). Wsyp mąkę i jeszcze lekko podsmażaj około 2 minuty a następnie dodaj 1/2 szklanki wody, wszystko wymieszaj i wlej do fasolki. Dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, sól, pieprz, majeranek i jeszcze raz zagotuj. Smacznego
Moja Mama Gotuje