staje na wysokości zadania. Składniki 300 g makaronu spaghetti 200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 szklanka mrożonego groszku 1 cebula 2 łyżki oleju 500 ml passaty pomidorowej sól czosnkowa estragon sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy. Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną
R'n'G Kitchenczosnek i smaż przez dosłownie minutę. Dodaj mielone mięso z indyka i smaż, ciągle mieszając, aż do momentu, gdy mięsko zmieni kolor z surowego na szare ;p. Wlej koncentrat pomidorowy, wodę, wino i sos Worcestershire, a potem wymieszaj. Dodaj szczyptę soli, oregano, czarnego pieprzu i cukru. Wrzuć posiekaną bazylię, wymieszaj wszystko i gotuj pod przykryciem przez 10 minut, od czasu(...)fasoli, np. piękny jaś karłowy 500 g mięsa mielonego z indyka (u mnie 5,8% tłuszczu) 190 g cebuli (1 duża) 2 ząbki czosnku odrobina oleju 190 g koncentratu pomidorowego 300 ml wody 100 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 2 łyżki sosu Worcestershire lub ewentualnie sosu sojowego szczypta cukru kokosowego – można pominąć szczypta czarnego, mielonego pieprzu szczypta soli
Eat me! Fit me!pierś kurczaka 200 g makaronu tagliatelle 1 por (biała część) 1 puszka cieciorki konserwowej 8-10 suszonych pomidorów z oleju + 2-3 łyżki oleju spod nich 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz 3/4 szkl. przegotowanej, gorącej wody do podlewania Sposób przygotowania: Makaron tagliatelle gotujemy (aby był al'dente) w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzamy na sicie. Pierś(...)drobne kawałki i przesmażamy na oleju spod suszonych pomidorów. Oprószamy mięso solą i pieprzem, dodajemy posiekany w pół krążki por, chwilę przesmażamy, i dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Po chwili podlewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Cieciorkę odsączamy z zalewy, wsypujemy na patelnię, dolewamy resztę wody, dusimy kilka minut (jeśli sos ma być bardzo gęsty to można wody wlać
Kolorowy Przepisownikschabu 3 duże ząbki czosnku 4 liście laurowe ok. 7 kuleczek ziela angielskiego kilka ziarenek całego pieprzu (najlepiej kolorowego) 2 szklanki wody olej łyżeczka musztardy sarepskiej łyżeczka przecieru pomidorowego (opcjonalnie) czubata łyżka kwaśnej śmietany 12-18% (opcjonalnie) przyprawy: słodka papryka ostra papryka czosnek w proszku pieprz tymianek ma j eranek sól Placki Ziemniaczane: 5 duż ych ziemniak(...)mięsa i całość zalewamy wodą . Wrzucamy liście laurowe, ziela angielskie, pieprz oraz szczyptę soli. Całość gotujemy na niedużym ogniu przez ok. godzinę. Następnie dodajemy łyżeczkę musztardy , łyżeczkę przecier u pomidorowego oraz doprawiamy szczyptą tymianku, majeranku oraz słodkiej papryki. Możemy także doprawić dodatkow ą ilością soli oraz pie prz u. Gdyby po tym czasie woda całkowicie się wygotowała tro szeczk
Słodka Stronapomidorami farsz warzywny cukinia - 1 mała papryka - 1 mała pieczarki - 5 szt(większe) cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki świeże zioła rozmaryn/bazylia jarmuż - garść świeżych liści oliwa koncentrat pomidorowy - 1 łyżka sól/pieprz/bazylia/papryka suszona - wg uznania Sos Śmietana 18% - 5 łyżek Serek kremowy Arla Apetina Grilowana papryka i oliwki lub pomidor i bazylia - 5 łyżek Mozarella - wg uznania Pomidorki(...)Etap I - Farsz wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Podsmaż w kolejności cebula, czosnek, gdy się przyrumieni dodaj paprykę, cukinię,pieczarki oraz liście jarmużu. Chwilę podsmaż, dodaj łyżeczkę koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku. Etap II - Makaron Płaty makaronu ugotuj aldente (tak aby swobodnie można było zwinąć je w rulon) uważaj aby płaty się nie posklejały (albo gotuj w dużym garnku
Wylizany Rondelnasz kulinarny świat:). 400g filetów z kurczaka 2 papryki czerwone 2 cebule 1 puszka ananasa 1/2 szklani soku z puszki ananasa 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej 1 łyżeczka papryki słodkiej, po szczypcie: sól, pieprz, imbir, kolendra, kurkuma, kumin, czosnek granulowany 1. Filety kroimy w cienkie paski. Paprykę i ananasa kroimy w dużą kostkę, cebulę drobno siekamy(...)soku z puszki dolewamy 1/4 zimnej wody i mąkę - dokładnie mieszamy. Przelewamy na patelnie, dusimy przez 10 minut. 3. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy. Podajemy z ryżem
Szefowa kuchnischabu 3 duże ząbki czosnku 4 liście laurowe ok. 7 kuleczek ziela angielskiego kilka ziarenek całego pieprzu (najlepiej kolorowego) 2 szklanki wody olej łyżeczka musztardy sarepskiej łyżeczka przecieru pomidorowego (opcjonalnie) czubata łyżka kwaśnej śmietany 12-18% (opcjonalnie) przyprawy: słodka papryka ostra papryka czosnek w proszku pieprz tymianek ma j eranek sól Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) - Sposób przygotowania: Mięso kroimy(...)mięsa i całość zalewamy wodą . Wrzucamy liście laurowe, ziela angielskie, pieprz oraz szczyptę soli. Całość gotujemy na niedużym ogniu przez ok. godzinę. Następnie dodajemy łyżeczkę musztardy , łyżeczkę przecier u pomidorowego oraz doprawiamy szczyptą tymianku, majeranku oraz słodkiej papryki. Możemy także doprawić dodatkow ą ilością soli oraz pie prz u. Gdyby po tym czasie woda całkowicie się wygotowała tro szeczk
Słodka Stronapstrąga serek kremowy Apetina "Grilowana papryka i oliwki" 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z limonki 1 kromka chleba (nieziarnistego, bez skórki 300 g pomidorków koktajlowych w soku pomidorowym czarne oliwki według uznania 1 szlotka sól i pieprz bazylia Jeżeli ryby są w całości, należy je najpierw oczyścić i odfiletować. Filety opłukać w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikiem papierowym
Pełny talerzRazem z liśćmi z selera pokroić w paski i dodać do sosu pomidorowego.Parmezan zetrzeć na tarce.Gotowe selery posypać parmezanem.Zimny sos przelać do miseczki lub sosjerki.Seler podawać z sosem pomidorowym i białym pieczywem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkismaku solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy. Jeśli farsz jest zbyt sypki to możemy dodać 1 lub 2 łyżki masła. Sos: 0,5 litra rosołu 200 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki mąki bazylia oregano sól pieprz Przygotowanie: Do rosołu dodajemy przecier pomidorowy, przeciśnięty czosnek i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy zioła, doprawiamy solą, pieprzem
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemięsa mielonego z indyka (może być też wieprzowe) 1 cebula 1 jajko 4 łyżki mąki sojowej garść siemienia lnianego ok. 0,5 litra rosołu 200 g przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 5 sztuk ziela angielskiego sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do mięsa dodajemy jajko, 2 łyżki mąki oraz cebulę pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i wszystko(...)mięso się ścięło) na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. Nasze pulpety przekładamy do rondla, wlewamy gorący rosół (tyle aby pulpety były lekko przykryte), dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, przecier pomidorowy i dusimy aż mięso bedzie miękkie. 2 łyżki mąki rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, dodać do sosu i zagotować. Na samym końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli preferujemy
Dieta Rozdzielna i Zdrowieciasto podwoi objętość wyłożyć na oprószony mąką blat i rozwałkować wykroić okręgi, lub jak tam wolicie. Smaruję sosem pomidorowym z ziołami. Cieniuteńko w piórka siekam cebule , następnie szynkę, pieczarki i na co tylko macie ochotę. Serem posypuje jak już mini pizze
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbyła za sucha dodać oliwę i odrobine wody w której się gotowała. Doprawić według uznania majerankiem, solą, pieprzem, przyprawą chili. Na samym końcu wmieszać płatki chilii. Salsa pomidorowa 1/2 puszki pomidorów 1/2 główki czerwonej cebuli 1/2 główki białej cebuli 2 świeże pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 1 mała papryczka chilii 1/2 papryczki jalapeno 1/2 pęczka świeżej
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKolacja w stylu śródziemnomorskim. Pyszna, aromatyczna, lekka ale i sycąca. Grillowane plastry bakłażana, nadziewane mięsem z dodatkiem sera, zapieczone w pomidorowym sosie. Podałam je z sałatką grecką. Bardzo polecam:) składniki: 3 niewielkie bakłażany łyżka soli nadzienie: 500 g mielonego mięsa 125 g mozzarelli 125 g ziołowego sera kanapkowego cebula 2 żółtka po szczypcie suszonej bazylii, cynamonu i gałki muszkatołowej
6niebopapryką a smakuje jeszcze lepiej :) Sk ł adniki: 3 papryki czerwone 3 papryki żółte 3 papryki zielone 3-4 białe cebule 500-600g kiełbasy (dowolnej) 3 łyżki koncentratu pomidorowego oliwa do smażenia Sól, ś wie ż o zmielony czarny pieprz, ostra papryka Sposób przygotowania : W dużym garnku podgrzewamy nieco oliwy i szklimy posiekane w kostkę cebule. Kiełbasy kroimy(...)kostkę i dodajemy do cebulki. Przesmażamy razem aż kiełbasa się zarumieni. Papryki kroimy w dowolnej wielkości kostkę i dodajemy do garnka. Przesmażamy razem kilka minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy szklanką wody. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką
Pyry na Gaz