zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:327/1196)

Ryż z pikantnym tuńczykiem, słoneczną kukurydzą i zielonymi dodatkami 289

parboiled z dzikim (1 woreczek) 2 puszki Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek Graal (2 x 160 g) 1/4 żółtej papryki 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 2 czubate łyżki słodkiej kukurydzy 2 łyżki posiekane zielonej pietruszki 1 garść mieszanki jarmużu i szpinaku Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie możemy go rozgotować). Żółtą paprykę(...)puszek Saltino Tuńczyk z czosnkiem niedźwiedzim chili i oliwą z oliwek, dodajemy do naszego tuńczyka pokrojoną żółtą paprykę, delikatnie mieszamy składniki. Włączamy mały gaz, dodajemy 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego i delikatnie mieszając całość podgrzewamy wszystko (nasz tuńczyk z dodatkami ma być ciepły, ale nie zostawiamy go na ogniu zbyt długo). Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy gorący ryż, znów całość

Słodkie okruszki
Warzywna zapiekanka naleśnikowa 192

zgodne z zasadami diety niełączenia. Składniki na 4-6 porcji: 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 laska selera naciowego 1 spora marchewka 2 średnie czerwone papryki 300ml passaty pomidorowej garść świeżych liści bazylii 2-3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego/oliwy do smażenia przyprawy: sól, pieprz, ostra czerwona papryka, po 1 łyżeczce mielonej kolendry i słodkiej papryki

Even Better Food
Cannelloni 166

Włoski makaron cannelloni w kształcie rurek faszerowany wieprzowym mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Całość polana sosem beszamelowym, posypana tartym serem i zapieczona. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Pomysł na… rybę w pomidorach 150

Niniejszym robię Wam smaka na rybę w sosie pomidorowym. Mam nadzieję, że mi się uda. Ja już objedzona po uszy, ale nadal ślinka mi cieknie na myśl o niej. Danie robi się szybko, a smakuje obłędnie, jak z najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie. 2 porcje: 400 g ryby, u mnie pstrąg 400 g pomidorów w puszce 0,5 papryczki chilli

Kucharzyca
Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem 286

ostry żółty kolor i jest przeepyszny! O wiele zdrowszy od pszennego, a na dodatek zrobiony w domu jest jeszcze lepszy. Uwierzcie. Taki makaron można podawać z różnymi sosami np. pomidorowym, serowym, jogurtowym, z pesto, lub na słodko z owocami i jogurtem. Natomiast dzisiaj przedstawiam Wam przepis na makaron z sosem śmietanowym, grzybami i kurczakiem. Po ugotowaniu makaronu połączcie

Jaglusia
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ W SOSIE POMIDOROWYM 221

Składniki na około 20 małych sztuk: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g kaszy gryczanej 1 duża cebula mała główka kapusty (ok. 1 kg) 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki 1,5 l wody 1 duża marchewka 1 mała pietruszka listek laurowy, ziele angielskie majeranek, bazylia, tymianek, słodka i ostra papryka sól, pieprz 1. Kaszę ugotowałam wg instrukcji(...)listki laurowe i odrobinę soli. Gotowałam około 60 min na najmniejszym ogniu. 8. Po upływie godziny odlałam wodę z gołąbków do drugiego garnka. Dodałam do niej przecier pomidorowy, bazylię i tymianek. Do słoiczka wlałam część sosu, dodałam mąkę, porządnie wstrząsnęłam, żeby się rozprowadziła, a następnie wylałam zawartość słoiczka do garnka z resztą sosu. Gotowałam sos około

Vroblewska-fitlife
Pierogi z kaszą gryczaną ,mięsem i grzybami leśnymi 195

porcję farszu. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut od czasu wypłynięcia na wierzch wszystkich pierogów. Pyszne polane masłem od razu. Ale mistrzostwo świata w ten sposób- salsę pomidorową lub sok warzywny z kartonu dajemy na ciepłą mocno patelnię. Dosmaczamy oliwą z oliwek, solą, bazylią. Wrzucamy pierogi, ścieramy parmezan. Przykrywamy i jakby dusimy chwilkę, aż lekko napęcznieją

Z Kuchni Do Kuchni
Śledzie w miodowej cebuli / Herring with honeyed onion 273

English Śledzie w miodowej cebuli (6-8 porcji) Składniki: 6 mięsistych filetów śledziowych z oleju, pokrojonych na 2 cm kawałki 4 duże cebule, pokrojone w plasterki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina 1/2 szklanki oleju roślinnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Rozgrzej 2 łyżki na dużej patelni, włóż cebulę i podsmaż(...)średnim ogniu do zeszklenia. Następnie dodaj olej, koncentrat pomidorowy, miód i ocet, dopraw solą i pieprzem do smaku i podgrzej jeszcze przez 2-3 minuty. Odstaw do przestygnięcia. Do przestygniętej cebuli wmieszaj filety, przełóż do słoika i odstaw na noc do lodówki. Smacznego! English version Herring with honeyed onion (6-8 servings) Ingredients: 6 herring fillets, cut into

karmelowy
Pomidorowo ogórkowa kolacja Fit 202

Dziś chciałabym zaproponować coś lekkiego na kolację , dla tych co dbają o linie , a czasami pod wieczór lubią sobie co nie co na ząb wrzucić , bardzo smaczna sałatka ogórkowo-pomidorowa , taką sałatkę można przygotować do obiadu , ale i także świetnie smakuje bez żadnych innych dodatków . Składniki  2 ząbki czosnku  2 ogórek zielony ( wężowy ) 2 pomidory

Mój Smak
Sos barbecue 201

kalafiora czy ziemniaków. Przepis pochodzi ze styczniowej KUCHNI i jest autorstwa Marty Dymek. Podaje go z moimi modyfikacjami. Sos barbecue 15 suszonych śliwek 100 ml whiskey 100 g koncentratu pomidorowego 80 g przecieru pomidorowego po 2 łyżki syropu klonowego i sosu sojowego 1 łyżka octu po łyżeczce musztardy, wędzonej papryki i słodkiej papryki szczypta chili spora szczypta soli i pieprzu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka chlebowa z kurczakiem, szpinakiem i groszkiem 219

mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) groszku konserwowego 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 330 g śmietany kwaśnej 18% 3 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć(...)surowe. Następnie dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podgrzewać mieszając. Zmniejszyć moc palnika do minimum i dodać pomidory z puszki, śmietanę, odcedzony z zalewy groszek i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Chleb wsypać do naczynia żaroodpornego, zalać ciepłymi składnikami i delikatnie wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać kawałkami mozzarelli i oregano. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego

Passions hobbies life
Gulasz z indyka z kaszą 191

porcja 270 kcal) 2-3 woreczki kaszy gryczanej palonej (może być jęczmienna) 400 g filety z indyka 1 duża marchew 1 cebula 1 papryka żółta 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy sól, pieprz, papryka czerwona (2-3 łyżeczki) 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę siekamy w ćwierćplasterki, marchew(...)mięso na złoto - na oleju (przyprawiamy solą i pieprzem) - i przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i przekładamy do mięsa.  Wrzucamy do rondla marchewkę, przecier pomidorowy, listek laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę

Moje Kuchenne Rewelacje