chrupiącej skórki bomjest duszony , ale za to minim kalorii i dużo witamin. 1 kg.pałek kurczaka 1 główka kapusty młodej poszatkowanej 3 pomidory duże 0.5 szkl.przecieru pomidorowego z kartonach suszony rozmaryn suszony tymianek suszona mięta suszona szałwia sypka czerwona papryka 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz olej kokosowy masło bezlaktozowe ******************************** Czosnek przecisnąć przez prasę i wymieszać(...)kokosowym,pomidory pokroić w kostkę i dodać do niej,dorzucić kurczaka ,lekko wszystko osolić i smażyć kapustę z mięsem na małym ogniu ,aż puści soki.Dodać pomidory,wlać przecier pomidorowy ,młode ,małe ,oskrobane ziemniaki przekrojone na pół i dusić 30-40 minut.do miękkości.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMasło orzechowe nadaje się nie tylko na kanapkę. Idealnie współgra z sosem sojowym czy pomidorami! W tym przepisie masło orzechowe łączy się z pomidorowym sosem i klopsami tworząc kompozycje idealną. Klopsiki są wilgotne i mają bardzo smakowite wnętrze wypełnione groszkiem, cebulką i marchewką. Tak przygotowane klopsiki i sos z powodzeniem możecie łączyć tradycyjnie z makaronem lub z ziemniakami
wegetalerzezjadł ponad połowę. Ha! Czyli jednak się da ;) Przepis na ciasto na pierogi znajduje się tutaj - - - > Ciasto Składniki 1,5 szklanki soczewicy czerwonej i zielonej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 duże pieczarki 1 duża cebula 1 łyżeczka sosu worcestershire 2 łyżki majeranku Ciasto na pierogi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soczewicą płuczemy i namaczamy na pół godziny. Następnie gotujemy przez około(...)patelni. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Ugotowaną soczewicę dodajemy do pieczarek i cebuli. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, sosem worcestershire, majerankiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanym farszem możemy już lepić pierogi ;) Ja po ugotowaniu lubię je przesmażyć na patelni, tak dla mnie smakują lepiej
Delusional Trinekolorowe i nietypowe gatunki. Wzbudzają mój zachwyt. Wącham je, dotykam pieszczotliwie…Ciekawa jestem, czy uda mi się je wychodować w przyszłym roku… Jak się domyślacie zaczynam snuć pomidorowe plany… Ale wracając do pysznej ciabaty z kurczakiem to bardzo polecam sos curry z mango. Sos o smaku curry idealnie pasuje do kurczaka. Żółte curry w proszku, które
codojedzeniamielonego wieprzowego * 1 cebula * 5-6 większych pieczarek * ser do posypania (użyłam sera korycińskiego z czarnuszką) * 1 czerwona papryka * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 2 łyżki ketchupu łagodnego * oliwa z oliwek do podsmażenia mięsa Wykonanie: Ziemniaki obrać ze skórki, umyć. Pokroić w cienkie plasterki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i zagotować tak aby były lekko(...)smaku przyprawę do mielonego, odrobinę pieprzu cayenne i bazylię suszoną. Do podsmażonego mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę i pieczarki. Wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. Lekko podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, dusić na małym ogniu do odparowania wody. Przestudzone ziemniaki podzielić na pół. Jedną część ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego (można posypać przyprawą do ziemniaków), na to wyłożyć równomiernie
Zrób to smacznieprzeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, całość mieszamy i podsmażamy 3 minuty. Pomidory z puszki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zeszklonej cebuli. Na patelnię dolewamy również sok pomidorowy z puszki. Całość mieszamy, dodajemy cukier oraz sól i pieprz. Sos przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 15 minut. W tym czasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Ważne(...)makaron był ugotowany al dente. Po 15 minutach, do sosu pomidorowego, dodajemy pokrojone listki bazylii i całość dusimy jeszcze chwilkę (2-3 minuty). Gotowe. Do sosu dodajemy odcedzony makaron. Całość mieszamy. Na talerz wykładamy makaron i bakłażana. Smacznego
Smak mojego domumoja dzisiejsza propozycja jest bezmięsna, warzywna, a jakże smaczna. W sam raz na szybki smaczny wiosenno-letni obiad. Pasta i basta! Składniki: 20 dag makaronu spaghetti 2 łyżki sosu pomidorowego do makaronu 1 cukinia 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory z zalewy cukier do smaku sól do smaku pieprz do smaku parmezan do posypania bazylia olej(...)rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij, dodaj warzywa, oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory, duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, podlej lekko wodą, dodaj sos pomidorowy, dopraw do smaku solą szczyptą cukru oraz pieprzem, wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp parmezanem i bazylią. Podawaj. Smacznego
Wanilia i KardamonCZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: 40 dag mięsa mielonego, 35 dag pieczarek, mała cebula, 9 niedużych pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 większe ząbki czosnku, sól, 1 papryczka chili peperoncini (można zastąpić pieprzem cayenne), zioła prowansalskie, cukier. Przygotowanie: Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę i czosnek siekam. Pomidory sparzam wrzątkiem, obieram(...)ilości oleju z dodatkiem przypraw, aż lekko się zarumieni. Dodaję cebulę i pieczarki, smażę, aż woda z pieczarek wyparuje. Co jakiś czas mieszam. Dodaję posiekane pomidory, czosnek i koncentrat pomidorowy, mieszam, gotuję na małym ogniu około 5 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku
JejKuchniaKlasyczny McWrap to jedna z popularniejszych przekąsek w restauracji McDonald's. Soczysty, chrupiący kawałek kurczaka z kawałkami żółtego sera, sałatą lodową, rukolą, sosem pomidorowym i sosem majonezowym, a wszystko w przepysznym pszennym placku - smakowita tortilla, której ciężko się oprzeć. Wrapy z wspomnianymi składnikami możemy przygotować samodzielnie w domu. Domowe McWrapy są równie smaczne, a przy tym mamy
Słodka StronaSkładniki: 400 g mięso mielone wieprzowo wołowe 1 woreczek kaszy orkiszowej pełnoziarnistej Cenos jajko sól i pieprz do smaku młoda kapusta główka rosół 1 szklanka przecier pomidorowy 2 łyżki śmietana 30% 100 ml Wykonanie: Młodą kapustę należy sparzyć i listki wyłożyć na blacie niech ostygną. Mięsko wołowe i wieprzowe mielimy na średnich oczkach . dodajemy jajko(...)zostawiamy na 15 minut by przeszły przyprawami.Łyżką nakładamy mięsko na listki młodej kapusty. Zawijamy i robimy mały tobołek . Do patelni wlewamy szklankę rosołu i 2 łyżki przecieru pomidorowego, mieszamy.Teraz wkładamy gołabki i dusimy je jakieś 30 minut i gotowe. Sosik możemy zalać śmietaną jeśli lubicie. Moje gołabki serwuje wam na talerzu Talerz płaski kwadratowy deserowy
Różowa kuchniaSkładniki: 300 gram piesi z indyka 2 cukinie 2 marchewki 1 duża papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 gram kaszy bulgur 1 puszka ciecierzycy 300 ml. przecieru pomidorowego Słodka i ostra papryka Przyprawa do leczo Sól, pieprz 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej kokosowy, dodajemy cebulę(...)plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości. Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez kilka minut. ciecierzycę odsączamy z zalewy, dodajemy do potrawki, wlewamy przecier pomidorowy i przez kilka minut dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka. Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, dodajemy do potrawki i dokładnie
Bajeczna KuchniaSkładniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, cukier 2 łyżeczki, marchew 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, przecier pomidorowy 500 gram, woda 1 szklanka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę posypaną cukrem, wsypać obraną marchew i startą na tarce grubsze oczka, podsmażać z cebulą(...)minut mieszając, dodać z praski wyciśnięte ząbki czosnku i podsmażać z 2 minuty,dodać kostkę rosołową wlać przecier pomidorowy z pudełka (lub jak są to zmiksowane świeże pomidory z 10 sztuk), wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 10 minut do sosu wsypać posiekaną natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz czarny - sos jest bazą do wielu potraw: pulpety, klopsy, mięsa
W Mojej Kuchni LubięTaki troszkę eksperymentalny smak, ale muszę przyznać, że całkiem udany. Wielbiciele podrobów na pewno będą zachwyceni! 0,5 kg. wątróbki drobiowej 2 cebule 4 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego natka pietruszki (do dekoracji) sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany gałka muszkatołowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę porządnie wypłukać w zimnej wodzie. Oczyścić z błonek i pokroić w większe kawałki. Oprószyć(...)smażenia dodać wcześniej przygotowaną cebulę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w większą kostkę. Dorzucić na patelnię do usmażonej wątróbki z cebulą. Smażyć krótko, następnie dodać przecier pomidorowy i dusić ok 2-3 minuty. Danie doprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i gałką. Podawać gorące, posypane natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 2 główki młodej kapusty 70 dag szynki wieprzowej 45 dag kiełbasy cienkiej podwawelskiej 35 dag wędzonego boczku 2 cebula 1 marchewka 2 pęczki świeżego koperku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe 4-5 sztuk ziela angielskiego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 2 łyżki mąki pszennej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotwania: Mięso(...)się wytopi a cebulka zeszkli, wtedy wybieram łyżką cedzakową z patelni i dodaję wszystko do gotującej się kapusty, łącznie z pokrojonym mięsem, doprawiam do smaku solą, dodaję koncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek, na tłuszczyk z boczku wsypuję mąkę pszenną, robię zasmażkę, dodaję do kapusty, gotuję jeszcze 3-4 minuty zestawiam z ognia. Podaję z pieczywem lub ziemniakami
Wanilia i Kardamonjest odchudzona , nie jest typowo tradycyjna. Polecam każdemu by spróbował :) SKŁADNIKI: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 500 g mięsa mielonego z wieprzowiny 200 g warzyw mrożonych słupki 2 ząbki czosnku 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka curry 1 łyżeczka ostrej papryki Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 Patelnię rozgrzewam. Przekładam(...)mięso. Dodaję drobno posiekany czosnek, oraz przyprawy. Smażę na rumiano co jakiś czas mieszając. Zmniejszam ogień dodaję warzywa mrożone. Mieszam. Dodaję sos pomidorowy. Dodaję jeszcze do smaku sól i pieprz. Mieszam. Duszę aż sos zgęstnieje. Podaję na ciepło z ulubioną kaszą
Gotowanie Patki