pomidorowym sosie, a również smaczne :) Polecam :) Składniki: ok 70dag chudego schabu bez kości papryka (u mnie zielona) duża cebula puszka pomidorów krojonych bez skórki 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta cukru 2 ząbki czosnku pół szklanki wody natka pietruszki bazylia, oregano, papryka ostra, majeranek sól, pieprz Przygotowanie: Mięso myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster wkładamy
ChilliJemyfarsz: 50dag szpinaku mrożonego pół kilo piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku opakowanie sera feta sól, pieprz Składniki sos: puszka pomidorów w puszce krojonych bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta cukru pół szklanki wody sól, pieprz cebula ( może być bez) oregano, bazylia, papryka ostra w proszku Ciasto na naleśniki jak ---> TUTAJ Przygotowanie: Ciasto naleśnikowe rozrobić(...)feta i doprawić do smaku (UWAGA - ser feta jest dość słony, więc przed doprawieniem warto sprawdzić, czy farsz wymaga solenia). Puszkę pomidorów przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną drobno cebulkę. Dolewamy wody. Dusimy ok 5 minut i doprawiamy do smaku. Na środek naleśników wykładamy po ok 2 łyżkach farszu i składamy je jak koperty. Przekładamy złożonymi
ChilliJemyświeżych drożdży 2 łyżki oleju 130ml mleka wymieszanego z wodą szczypta soli pół łyżeczki cukru do roztarcia z drożdżami SOS: sok pomidorowy/przecier z kartonika/pomidory z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego z ziołami 3 ząbki czosnku 1 dymka bazylia, oregano, pieprz cayenne, sól 2 łyżki oleju FARSZ: domowa szynka wędzona ananas cebula kukurydza z puszki ser suszone pomidory 1. Przygotowujemy ciasto(...)łyżki masła. Wrzucamy do niego posiekaną cebulkę i szklimy ją. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy kilka chwil, jednak niezbyt długo. Zwiększamy temperaturę na patelni i dokładamy koncentrat pomidorowy. Zasmażamy wszystko razem kilka chwil dobrze mieszając. Wlewamy sok pomidorowy lub przecier. Niezbyt dużo, około pół, do 3/4 szklanki. Jeśli korzystamy z pomidorów z puszki, najlepiej wcześniej je zmiksować. Dodajemy
Kuchenna Kontrrewolucyapotrzeba, używając wałka tworzymy cienkie, a miarę okrągłe placki. Na desce do krojenia lub specjalnej łopatce wysypujemy sporą ilość mąki. Na nią kładziemy pojedynczo placki pizzy. Każdy smarujemy sosem pomidorowym, następnie układamy starty ser w ulubionej ilości. W następnej kolejności dodajemy cebulę, paprykę, kabanosy oraz pomidora. Gotową pizzę, posuwistym ruchem "zrzucamy" z deski na gorący kamień. Pieczemy do uzyskania
Kuchenna Kontrrewolucyaświeży. ;) ), dobry schab i z nim wykombinować coś magicznie prostego, rozpływającego się w ustach. Często jeden składnik potrafi zawojować smakiem prostej potrawy. Tutaj, robi to niezastąpiony koncentrat pomidorowy pudliszki i... "tajemnicza" przyprawa... :) 0,5kg świeżego schabu wieprzowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku polskiego 50g koncentratu pomidorowego pudliszki 100g żółtego sera 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii(...)stopni. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła z łyżką oleju rzepakowego. W średniej temperaturze, na patelni podsmażamy pokrojoną w półksiężyce cebulę. Gdy zmięknie, dorzucamy do niej koncentrat pomidorowy i bardzo dokładni mieszamy. Kilka chwil podsmażamy wszystko razem. Do cebuli i koncentratu dolewamy ciepły bulion, przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem doprowadzamy do wrzenia. Na niewielkim ogniu, mieszamy
Kuchenna KontrrewolucyaMasz mięso mielone, sok pomidorowy i mało czasu? Pomogę Ci to wykorzystać. ;) 500g mieszanego mięsa mielonego 500ml przecieru pomidorowego/soku pomidorowego 300ml wody 4 ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka kminu rzymskiego pół łyżki soli 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka tymianku przyprawa warzywna uniwersalna olej(...)Zasmażamy wszystko razem przez kilka minut, po czym przelewamy do garnka. Dodajemy do pomidorów wodę, tymianek, bazylię, oregano i uniwersalną przyprawę. Mieszamy dokładnie i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu pomidorowego wrzucamy pulpety i gotujemy kilkanaście minut. Gotowe! Całość przygotowania zajmuje nie więcej, niż pół godziny, a nie obniża to wcale jakości tego dania
Kuchenna Kontrrewolucyapomocy blendera. Do wyparzonych słoików/buteleczek przelewamy gotowy, jeszcze gorący sok i porządnie je zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem i pozostawiamy do wystygnięcia, jak w poprzednich przypadkach. TADAM! Kocham pomidorowe, letnie szaleństwo... to chyba widać
Kuchenna Kontrrewolucyasoku pomidorowego dodajemy pokrojony czosnek , sól , pieprz i gałke muszkatołową. Dokładnie mieszamy. Dno i boki naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojonymi w plasterki ziemniakami i smarujemy je obficie sokiem pomidorowym . Na ziemniakach układamy kalafior i pomidory . Całość doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietanę i posypujemy obficie startym serem. Pieczemy w teperaturze 200 stopni przez 20 minut . I gotowe ! SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynryżu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 puszki kukurydzy sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie 2 łyżki bułki tartej margaryna do wysmarowania formy 4 plasterki żółtego sera oregano Sos pomidorowy: szklanka wody 100 g śmietany 1 kostka rosołowa 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Papryki kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy(...)pieprzem, ziołami i papryką. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki i układamy je w naczyniu wysmarowanym margaryną. Sos: Do garnuszka dajemy kostkę rosołową i zalewamy ją wrzątkiem. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę. Tak przygotowanym sosem zalewamy papryki. Naczynie przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni. Po 45 minutach zdejmujemy pokrywkę i zapiekamy
My simple kitchenzłoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Klopsiki serwujemy z powstałym sosem pomidorowym
Pyry na Gazsoku pomidorowego dodajemy pokrojony czosnek , sól , pieprz i gałke muszkatołową. Dokładnie mieszamy. Dno i boki naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojonymi w plasterki ziemniakami i smarujemy je obficie sokiem pomidorowym . Na ziemniakach układamy kalafior i pomidory . Całość doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietanę i posypujemy obficie startym serem. Pieczemy w teperaturze 200 stopni przez 20 minut . I gotowe ! SMACZNEGO
Bazylia kontra RozmarynUwielbiam kurczaka. Tym razem przyrządziłam go z sosem bolońskim. Wyszedł niezwykle aromatyczny i pomidorowy. Dodatek zblendowanych pomidorów dodatkowo wzbogaca jego smak. A przyprawy nadają niepowtarzalnego smaku i aromatu. Składniki: 1 kg udek drobiowych Przyprawa do kurczaka 1 sos boloński Amino 3 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 250 ml wody 2 łyżki ostrej czerwonej papryki 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka lubczyku(...)żaroodpornym naczyniu. Pomidory nacinamy w kilku miejscach i zalewamy wrzątkiem. Czekamy ok. 6 minut i zrywamy skórkę, środek wykrawamy. Pomidory blendujemy na gładki krem w blenderze. Dolewamy wodę, koncentrat pomidorowy, sos boloński Amino i przyprawy: oregano i ostrą czerwoną paprykę. Przygotowaną masą zalewamy kurczaka. Wierzch posypujemy liściem lubczyka. Mięso pieczemy pod przykryciem przez 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć
VioletoweKucharzeniestopni. Wstawiamy bakłażana i pieczemy 5 minut. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Szynkę włoską rwiemy na małe kawałki. Bakłażana wyjmujemy z piekarnika. Każdy plaster smarujemy sosem pomidorowym. Następnie nakładamy szynkę i pieczarki. Wszystkie plastry posypujemy tartą mozarellą lub serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 12 - 15 minut aż ser się rozpuści
My Chcemy Jeśćgroszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 8-10 porcji potrzbujemy: - 4-5 czerwonych papryk - 5 łyżek komosy - 2 filiżanki groszku - pierś z kurczaka (ok 400g) - koncentrat pomidorowy Całość zaczynamy od przygotowania papryk - przecinamy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. Komosę płuczemy oficie wodą na sitku po czym gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy mięso z groszkiem przez
Szybko Tanio Smacznieugotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Ugotowane szparagi zahartować (zalać zimną wodą). Ciasto na pizzę podzielić na 2 części. Z każdej części uformować 2 koła. Następnie posmarować sosem pomidorowym (pomijając brzegi ciasta), ułożyć szparagi (środek ciasta należy pozostawić bez dodatków!) i posypać żółtym serem. Przygotowaną pizzę wstawić do piekarnika i piec przez 9 minut
Ugotować